Institute of International Relations and Economic Cooperation

News & Articles

view:  full / summary

PRESEDINTELE NICOLAS MADURO PROPUNE UN PLAN CONCRET PENTRU O LUME FARA CONFLICTE SI AMENINTARI

Posted by Institute of International Relations and Economic Cooperation on September 24, 2017 at 10:05 AM

Presedintele Nicolas Maduro a revenit la Caracas, dupa un periplu diplomatic care a cuprins: Algeria, Kazahstan si Orientul Mijlociu ( periplu in cadrul caruia a sustinut intrevederi cu liderii din Turcia, Iran, Kazahstan, Rusia si Algeria) si intre 16 si 17 septembrie 2017 va gazdui CONFERINTA MONDIALA: TOTI SUNTEM VENEZUELA. DIALOG PENTRU PACE, SUVERANITATE SI DEMOCRATIE BOLIVARIANA.
Timp de doua zile, capitala Venzuelei, Caracas, va gazdui liderii mondiali ai miscarilor pentru democratie si drepturile omului. 

In mai putin de o saptamana, liderul revolutiei bolivariene a reusit sa construiasca o relatie solida intre Venezuela si principalele tari exportatoare de petrol, reusind sa realizeze un pod al prieteniei intre America Latina si tarile din regiunea Asiei Centrale.


Abia reintors in tara si va gazdui intalnirea la nivel mondial a liderilor mondiali ai miscarilor democratice, reusind sa obtina nu doar expresii de solidaritate si prietenie cu Venezuela, dar si sa plaseze in prim planul actualitatii internationale conceptul uneie diplomatii bolivariene, concept creat si plasat in centrul atentiei diplomatiei mondiale de catre liderul de la Caracas.

 


Manifestul lansat pentru CONFERINTA MONDIALA: TOTI SUNTEM VENEZUELA. DIALOG PENTRU PACE, SUVERANITATE SI DEMOCRATIE BOLIVARIANA este cea mai complexa si exhaustiva prezentare a obiectivelor diplomatiei bolivariene de pana in acest moment si trebuie privita drept un pivot in dezvoltarea unei lumi multipolare, o lume bazata pe democratie si pace globala.
Venezuela a devenit sub conducerea Presedintelui Nicolas Maduro un adevarat centru democratic mondial.Pentru a putea mai bine intelege acest apel global pentru pace, lansat cu ajutorul si supervizarea Presedintelui Nicolas Maduro va prezentam textul integral al acestui mesaj adresat popoarelor lumii:
ÎN FAVOAREA PĂCII, SUVERANITĂȚII ȘI A DEMOCRAȚIEI ÎN VENEZUELA

 


Noi, cetățeni și cetățene ale lumii, muncitori și muncitoare, membrii ai mișcărilor sociale, ai organizațiilor pentru drepturi civile, ai partidelor politice, profesori și profesoare universitare, intelectuali, creatori și creatoare, denunțăm în fața umanității conspirația internațională condusă de Guvernului lui Donald Trump împotriva poporului Republicii Bolivariene Venezuela, a Guvernului și autorităților sale legitime.


Sub pretextul unui discurs despre supremație rasială, intoleranță și militarism, care rememorează cele mai întunecate timpuri ale fascismului, Guvernul lui Donald Trump comite o agresiune politică, diplomatică, economică și mediatică, incluzând opțiunea militară, cu scopul de a destabiliza democrația venezuelană, de a-l înlătura pe Președintele Nicolás Maduro și de a instaura un Guvern subjugat intereselor Washingtonului.


Proiectul de restaurare neocolonialistă în Venezuela urmărește să priveze poporul venezuelan de dreptul său la suveranitate și să redea puterilor globale controlul asupra imenselor bogății și resurse ale țării.

 


Această conspirație împotriva unei țări suverane, care încalcă în mod vădit dreptul internațional, se desfășoară cu sprijinul masiv al marilor trusturi transnaționale media, și cu susținerea penibilă acordată de guverne neoliberale și antipopulare.


Din luna aprilie, cu finanțare și sprijin nord-american – prin intermediul opoziției venezuelane – a fost inițiată o campanie de violență politică prezentată lumii ca proteste civile și pașnice. La această campanie de dezinformare s-a adăugat denigrarea mediatică a democrației venezuelane în fața opiniei publice mondiale, prin care Venezuela a fost prezentată ca o dictatură care încalcă drepturile omului și care a afundat țara într-o așa-zisă criză umanitară.


Adevărul este că unica intenție a acestei campanii constă în înlăturarea Guvernului legitim al Venezuelei prin propagarea morții, a haosului și a violenței, în stilul așa-numitelor ”Revoluții Colorate”.


Începând de atunci, peste o sută de persoane au decedat și peste două mii au fost rănite. Violența politică încurajată de Washington i-a cauzat poporului venezuelan grave daune materiale și suferințe.


Cea mai recentă manifestare a acestui complot constă în discreditarea procesului electoral care a avut loc pe 30 iulie, în cadrul căruia peste opt milioane de venezuelani și venezuelane au ales o Adunare Națională Constituantă.


Prin alegerea Adunării Naționale Constituante, poporul venezuelean a contracarat violența manifestată pe străzi și a restaurat pacea.


Prin recenta amenințare cu utilizarea forței militare, emisă de Donald Trump, și prin impunerea unei blocade financiare asupra Venezuelei, Guvernul rasist de la Washington a escaladat conflictul, declarându-și în mod deschis intenția de a ”sufoca” economia venezuelană.


Respingem escaladarea periculoasă a agresiunilor împotriva Venezuelei, de către administrația nord-americană.Venezuela este o națiune care de 18 ani încoace edifică în mod pașnic o democrație populară. Democrația bolivariană a redat țării controlul asupra resurselor naturale, a redistribuit bogăția muncitorilor și sectoarelor defavorizate, și a asigurat drepturi sociale tuturor locuitorilor săi.

 
Presedintele Nicolas Maduro este primit in intrega lume ca un mesager al pacii democratiei si demnitatii.
Progresele sociale înregistrate de Venezuela în domeniul educației, sănătății, protecției sociale, universalizării asigurărilor sociale și respectiv în domeniul drepturilor comunităților originare, demonstrează faptul că este posibil ca democrația să devină și mai democratică.Viziunea sa eco-socialistă îi desfide pe cei care impun spolierea bunurilor comune ale umanității de către elitele transnaționale.


Venezuela nu reprezintă o amenințare pentru nicio țară a lumii.


De la dobândirea independenței, de acum peste 200 de ani, niciodată nu a avut un conflict militar și nici nu a participat la războaie sau agresiuni împotriva altor națiuni.


Pentru iubitorii de pace și pentru popoarele lumii, Venezuela este un far de speranță. Această speranță este astăzi amenințată de ideologia rasistă instalată la Washington.


Decizia elitei care guvernează Statele Unite constă în blocarea dialogului politic, a dialogului în Venezuela, și în aruncarea țării într-un conflict fratricid, cu scopul de a-și justifica astfel planurile de intervenție.Alertăm întreaga lume cu privire la grava amenințare la adresa păcii mondiale, derivată din obsesia militaristă a lui Donald Trump.O agresiune militară în Venezuela, sau distrugerea Revoluției Bolivariene, va provoca pe această emisferă, o criză de dimensiuni istorice în toate domeniile și va anihila eforturile de integrare, distrugând obiectivul tuturor națiunilor din regiune, care au declarat America Latină și Caraibii ca zonă de pace.


Lumea trebuie să oprească nebunia Washingtonului.


În numele umanității, îi cerem lui Donald Trump să retragă amenințarea cu agresiunea militară și să anuleze sancțiunile economice și blocada financiară împotriva poporului venezuelan.


Din aceste considerente, convocăm bărbații și femeile de bine din orice regiune, de orice ideologie și credință, îi convocăm pe cei care visează la o lume a justiției și egalității, să se alăture ZILEI MONDIALE TOȚI SUNTEM VENEZUELA. DIALOG ÎN FAVOAREA PĂCII, SUVERANITĂȚII ȘI DEMOCRAȚIEI BOLIVARIENE, care se va desfășura în Caracas, Venezuela, pe 16 și 17 septembrie și, începând cu această dată, în diferite locuri din lume. Această zi de mobilizare mondială va consolida răspunsul solidar al popoarelor față de Patria lui Simón Bolívar.


Venezuela nu este singură!


Astăzi, onorăm bravul popor venezuelan pentru lupta sa în favoarea păcii, a dialogului și a apărării demnității și suveranității sale naționale.


Mahatma Gandhi a spus că “nu există nicio cale către pace. Pacea este calea”, iar Ché Guevara, prin exemplul său de umanitate, a afirmat că “solidaritatea este tandrețea popoarelor”.


În fața amenințării imperialiste și a militarismului, spunem astăzi împreună cu uriașul Pablo Neruda, drapelul nostru și victoria noastră vor fi pacea.


“Pace pentru amurgurile care vin (… pentru orașul din zorii dimineții, când se însuflețește pâinea …”


Pace pentru ca Venezuela să dăinuie luminând viitorul.

PRESEDINTELE IRICE DR. ANTON CARAGEA VA PARTICIPA LA SUMMIT-UL MONDIAL AL DEMOCRATIEI DE LA CARACAS

Posted by Institute of International Relations and Economic Cooperation on September 24, 2017 at 10:00 AM

Capitala Venezuelei, Caracas, devine in mod oficial capitala diplomatiei mondiale cu ocazia ZILEI INTERNATIONALE PENTRU PACE SI DEMOCRATIE BOLIVARIANA proclamata de Presedintele Nicolas Maduro.


Ziua Internationala pentru Pace, Suveranitate si Democratie Bolivariana este creatia Presedintelui Nicolas Maduro si parte integranta a efortului general apreciat al diplomatiei bolivariene, orientata spre realizarea unei diplomatii a popoarelor orientata catre cooperarea fara confruntare, independenta fara compromisuri si dialogul ca forma de obtinere a pacii universale.

 
Apelul Presedintelui Nicolas Maduro pentru realizarea unei ZILE INTERNATIONALE PENTRU PACE SI DEMOCRATIE BOLIVARIANA a adunat in Caracas liderii mondiali ai miscarii pentru pace si democratie.In acord cu rolul Caracas-ului ca o platforma globala si multipolara de lansare a noilor initiative la nivel mondial, Ziua Internationala pentru Pace, Suveranitate si Democratie Bolivariana si Solidaritate cu Venezuela este locul de reunire a principalilor lideri interesati de construirea unei agende pentru secolul XXI care sa excluda agresiunea, comploturile imperialiste, amenintarile si conflictele.

Profesor Dr. Anton Caragea, Presedintele Director General al Institutului de Relatii Internationale si Cooperare Economica va da mesajul oficial al conferintei.
Romania va participa in cadrul evenimentului, la cel mai inalt nivel, cu o delegatie condusa de Profesor Dr. Anton Caragea, Presedintele Director General al Institutului de Relatii Internationale si Cooperare Economica al Romaniei.
Jorge Arreaza Montserat, Ministrul Afacerilor Externe al Venzuelei a reusit sa indeplineasca cu succes deplin mandatul incredintat de Presedintele Nicolas Maduro de a aduna intrega lume in jurul unui steag al unitatii: TOTI SUNTEM VENEZUELA!Jorge Arreaza Montserat, Ministrul Afacerilor Externe al Venzuelei a marcat in invitatia pentru o vizita oficiala, adresata Profesorului Dr. Anton Caragea ca:


In calitatea mea de Ministru al Puterii Populare pentru Relatii Internationale consider cu deosebit interes participarea dvs. in acest spatiu de o extraordinara importanta si apreciez solidaritatea dvs in acest moment istoric, cand celebram mostenirea de demnitate si dreptate a Comandantului Hugo Chavez si a Presedintelui Nicolas Maduro, mostenire lasata in custodie poporului venezuelean si revolutiei bolivariene.


Inaintea plecarii spre Venezuela, Presedintele IRICE Dr. Anton Caragea a facut publica viziunea sa asupra celei mai importante intalniri diplomatice a anului 2017.Prezenta noastra pe scena evenimentului diplomatic si de solidaritate mondiala cu revolutia bolivariana a Venezuelei este gandita ca un simbol puternic al legaturii noastre cu lupta pentru libertate, demnitate si suveranitate a poporului venezuelelean, sub comanda plina de energie a guvernului bolivarian si cu dedicatia fara rezerve pentru aceasta cauza a Presedintelui Nicolas Maduro.
Libertatea va invinge intotdeauna, acesta este puternicul mesaj cu care Presedintele Nicolas Maduro se pregateste sa ii intampine pe delegatii veniti din intreaga lume.In lumea complexa de astazi, salutam in Venezuela un vibrant exemplu de democratie participativa care lucreaza fara odihna pentru a construi o America Latina libera, bucurandu-se de deplina independenta si respect fata de independenta nationala si fata de constructia nationala libera a tuturor statelor lumii, a subliniat Profesor Dr. Anton Caragea.


 

Caracasul este in aceste zile gazda unei impresionante manifestatii, oglindind vitalitatea democratiei si unind toate marile personalitati dedicate avansului democratic, intr-un strigat destinat a rezona in intreaga lume: Libertatea va invinge intotdeauna!

PRESIDENTE PROFESOR DR. ANTON CARAGEA VA A PARTICIPAR EN EL CUMBRE DE LA JORNADA MUNDIAL TODOS SOMOS VENEZUELA. DIALOGO POR LA PAZ, LA SOBERANIA Y DEMOCRACIA BOLIVARIANA

Posted by Institute of International Relations and Economic Cooperation on September 13, 2017 at 5:25 PM

Caracas se convertirá en la capital diplomática oficial mundial con ocasión del Día Internacional de la Diálogo por la Paz, la Soberanía y Diplomacia Bolivariana proclamado por el Presidente Nicolás Maduro de Venezuela.
El convocatorio del Presidente Nicolas Maduro para el Día Internacional de la Diálogo por la Paz, la Soberanía y la Diplomacia Bolivariana a unido el mundo en un movimiento global líderada de Caracas por la paz y la democracia.El Día Internacional de la Paz, la Soberanía y la Diplomacia Bolivariana es una creación del Presidente Nicolás Maduro, parte de los esfuerzos de la diplomacia bolivariana generalmente aclamados, destinados a construir una diplomacia para el pueblo, orientada hacia la cooperación sin confrontación, la independencia sin usurpación y el diálogo para paz.


De acuerdo con el papel de Caracas como una tribuna diplomática global y multipolar, en el Día Internacional de la Paz, la Soberanía y la Diplomacia Bolivariana -La solidaridad con Venezuela van a asistar líderes alrededor del mundo interesados ​​en elaborar la agenda para un siglo XXI sin agresión, estratagemas imperialistas, amenazas y conflictos.Profesor Dr. Anton Caragea, Presidente Director General del Instituto de Relaciones Internacionales y Cooperación Económica (IRICE) va a presentar su posicion en el cumbre mundial de Caracas.Rumania participará plenamente en el evento con una delegación a cargo del Profesor Dr. Anton Caragea, Presidente Director General del Instituto de Relaciones Internacionales y Cooperación Económica (IRICE).
Jorge Arreaza Montserrat, El Ministro de Relaciones Exteriores de Venezuela logró a fructificar la visión del Presidente Maduro para transmitir al mundo un poderoso mensaje: ¡TODOS SOMOS VENEZUELA!

 Jorge Arreaza Montserrat, El Ministro de Relaciones Exteriores de Venezuela ha señalado en la carta de invitación oficial dirigida al Prof. Dr. Anton Caragea: Como Ministro de Poder Popular para Relaciones Internacionales, considero con interés su participación en este espacio de magnitud y su solidaridad en este momento histórico en que celebramos el legado de dignidad y justicia del Comandante Hugo Chávez y del Presidente Nicolás Maduro legado al pueblo venezolano ya la revolución bolivariana.


Antes de su viaje diplomatico a Venezuela, el presidente de IRICE, Anton Caragea, expuso su visión en relación con la reunión diplomática más importante de 2017.


Nuestra presencia en el evento de solidaridad diplomática y mundial con la Revolución Bolivariana de Venezuela está grabada como un poderoso símbolo de nuestro compromiso con la lucha por la libertad, la dignidad y la soberanía del pueblo venezolano bajo el liderazgo sin igual del gobierno bolivariano y la abnegada dedicación del presidente Maduro.
¡La libertad vencerá siempre! esta es la poderosa verdad que la gente de Venezuela y el presidente Maduro están presentando al mundo reunidos en Caracas.
En el mundo de hoy Venezuela se ha convertido en un vibrante ejemplo de democracia participativa, esfuerzos prominentes para América Latina y la independencia global y el respeto por el estado y la independencia nacional, afirmó el profesor Anton Caragea.


Caracas acoge una gigantesca manifestación de vitalidad de las personalidades amorosas de la democracia, todas unidas bajo un solo grito destinado a ser escuchado en todo el mundo: ¡La libertad vencerá siempre!


Más recursos de relaciones públicas sobre las relaciones bilaterales entre Rumania y Venezuela pueden encontrarse aquí:PARTENERIATUL ROMANIA-VENEZUELA


ROMANIA-VENEZUELA PARTNERSHIP


VENEZUELA: A WORLD MODEL


VENEZUELA-UN MODEL MONDIAL


VENEZUELA: UN EJEMPLO MUNDIAL


VENEZUELA SARBATORESTE ZIUA COMANDANTULUI CHAVEZ


VENEZUELA CELEBRATES HUGO CHAVEZ DAY

EL PRESIDENTE DE VENEZUELA PROPONE: UN MUNDO SIN GUERRA, AMENAZAS Y AGENDAS IMPERIALISTAS:

Posted by Institute of International Relations and Economic Cooperation on September 13, 2017 at 5:10 PM

El presidente Nicolás Maduro acaba de regresar a Caracas tras una gira por Kazajstán, Argelia, Oriente Medio (con reuniones con dirigentes de Turquía, Irán, Kazajstán, Rusia y Argelia) y del 16 al 17 de septiembre de 2017 acogerá la CONFERENCIA MUNDIAL: TODOS SOMOS VENEZUELA. DIÁLOGO POR LA PAZ, LA SOBERANÍA Y LA DEMOCRACIA BOLIVARIANA.


La capital venezolana-Caracas acogerá a los líderes interesados en el diálogo y los valores democráticos mundiales en un diálogo global.En menos de una semana el líder de la revolución bolivariana ha logrado vincular Venezuela con los principales países exportadores de gasolina, logró crear un puente de amistad entre América Latina y Asia Central y será anfitrión de líderes mundiales y jefes de movimiento democráticos que no sólo expresarán apoyo a Venezuela, sino también uso este tiempo para promulgar la diplomacia bolivariana, el concepto esculpido y puesto en primer plano por el presidente venezolano.


La convocatoria a la CONFERENCIA MUNDIAL: TODOS SOMOS VENEZUELA. DIÁLOGO POR LA PAZ, LA SOBERANÍA Y LA DEMOCRACIA BOLIVARIA! es la descripción más completa y exhaustiva de los principales objetivos de la diplomacia bolivariana y debe ser considerada como un punto crucial en el desarrollo de un mundo multipolar, un mundo de democracia y paz.


Con el fin de comprender mejor este llamamiento a la paz mundial, lanzado con la ayuda y supervisión del Presidente Nicolás Maduro, presentamos en su totalidad el texto del mensaje a los pueblos del mundo:
La presidencia de Nicolás Maduro a impulso una Venezuela que se ha convertido en uno de los líderes del mundo democrático.

 MENSAJE A LOS PUEBLOS DEL MUNDO

POR LA PAZ, LA SOBERANIA Y LA DEMOCRACIA EN VENEZUELANosotros, ciudadanos del mundo, trabajadores, miembros de movimientos sociales, organizaciones de derechos civiles, partidos políticos, académicos, intelectuales y creadores, denunciamos ante la humanidad la conspiración internacional encabezada por el Gobierno de Donald Trump contra el pueblo de la República Bolivariana de Venezuela, su Gobierno y sus legítimas autoridades.


Al amparo un discurso de supremacía racial, intolerancia y guerrerismo que rememora los más oscuros tiempos del fascismo, el Gobierno de Donald Trump, ejecuta una agresión política, diplomática, económica y mediática, incluyendo la opción militar, para desestabilizar la democracia venezolana, derrocar al Presidente Nicolás Maduro, e instaurar un Gobierno sometido a los intereses de Washington. El proyecto de restauración neocolonial en Venezuela pretende despojar al pueblo venezolano de su soberanía y devolver a los poderes globales el control sobre las inmensas riquezas y recursos del país.


Esta conspiración contra un país soberano, abiertamente violatoria del derecho internacional, avanza con el masivo apoyo de las grandes transnacionales de la información, y el vergonzoso respaldo de gobiernos neoliberales y antipopulares.


Desde abril pasado, con financiamiento y apoyo estadounidense – a través de la oposición venezolana- se inició una campaña de violencia política presentada al mundo como protestas civiles y pacíficas. A esta campaña de desinformación se sumó la descalificación mediática de la democracia venezolana ante la opinión pública mundial presentando a Venezuela como una dictadura que viola los derechos humanos y que ha hundido al país en una supuesta crisis humanitaria.


La verdad es que la única intención de esta campaña es derrocar al Gobierno legítimo de Venezuela mediante la propagación de la muerte, el caos y la violencia, al estilo de las llamadas “Revoluciones de Colores”. Desde entonces, más de cien personas han fallecido y más de dos mil resultaron heridas. La violencia política impulsada por Washington ha generado cuantiosos daños materiales y sufrimientos al pueblo venezolano.


La más reciente manifestación de este complot es la desacreditación del proceso electoral llevado a cabo el 30 de julio, en el que más de ocho millones de venezolanos eligieron una Asamblea Nacional Constituyente.


Con la elección de la Asamblea Nacional Constituyente, el pueblo venezolano derrotó la violencia en las calles y ha recuperado la paz. Desde el 30 de julio ha comenzado un proceso de normalización de la vida civil y política, mediante la participación de todos los partidos políticos en las próximas elecciones de Gobernadores, convocadas para octubre.


Con la reciente amenaza del uso de la fuerza militar emitida por Donald Trump, y la imposición de un bloqueo financiero a Venezuela, el Gobierno supremacista de Washington ha escalado el conflicto, declarando abiertamente la intención de “ahogar” la economía venezolana.


Repudiamos la peligrosa escalada de agresiones contra Venezuela por parte de la administración estadounidense.


Venezuela es una nación que desde hace 18 años construye pacíficamente una democracia popular. La democracia bolivariana devolvió al país el control sobre los recursos naturales, ha redistribuido la riqueza en favor de los trabajadores y de los sectores humildes, y ha garantizado los derechos sociales para todos sus habitantes.
El Presidente Nicolas Maduro es acogido en todo el mundo como un mensajero de la paz, democracia y diálogo.

 


Los logros sociales de Venezuela en educación, salud, protección social, universalización de la seguridad social y derechos de las comunidades originarias, demuestran que es posible hacer más democrática la democracia. Su visión ecosocialista desafía a quienes imponen el saqueo de los bienes comunes de la humanidad por parte de las élites transnacionales.


Venezuela no es una amenaza para ningún país del mundo. Desde su independencia, hace más de 200 años, nunca ha mantenido un conflicto militar, ni ha participado en guerras o agresiones contra otras naciones.


Para los amantes de la paz, y para los pueblos del mundo, Venezuela es un faro de esperanza. Esa esperanza está hoy amenazada por la ideología supremacista instalada Washington. La decisión de la élite gobernante de EEUU es bloquear el diálogo político diálogo en Venezuela y lanzar al país a un conflicto fratricida para justificar así sus planes de intervención.


Alertamos al mundo sobre la grave amenaza para la paz mundial derivada de la obsesión guerrerista de Donald Trump. Una agresión militar a Venezuela, o el derrocamiento de la Revolución Bolivariana, provocará en el hemisferio una crisis de dimensiones históricas en todos los órdenes y quebrará el esfuerzo integracionista, echando por tierra el objetivo de todas las naciones de la región, que han declarado a América Latina y el Caribe una zona de paz.


El mundo debe detener la locura de Washington. En nombre de la humanidad, exigimos a Donald Trump que retire la amenaza de agresión militar y derogue las sanciones económicas y el bloqueo financiero contra el pueblo venezolano.


Por todas estas razones, convocamos a los hombres y mujeres de bien, de todos lugares, ideologías y creencias, a los que sueñan un mundo de justicia e igualdad, a sumarse a la JORNADA MUNDIAL TODOS SOMOS VENEZUELA. DIÁLOGO POR LA PAZ, LA SOBERANÍA Y LA DEMOCRACIA BOLIVARIANA a realizarse en Caracas, Venezuela, el 16 y 17 de septiembre, y a partir de esa fecha, en diversos lugares del mundo. Esta jornada de movilización mundial aglutinará la respuesta solidaria de los pueblos con la Patria de Simón Bolívar.


Venezuela no está sola. Hoy honramos al bravo pueblo venezolano en su lucha por la paz, el diálogo y su defensa de la dignidad y la soberanía nacional.


Mahatma Gandhi dijo “no hay caminos a la paz. La paz es el camino” y el Ché Guevara, con su ejemplo de humanidad, afirmó “la solidaridad es la ternura de los pueblos”.


Frente a la amenaza imperial y el guerrerismo, digamos hoy con el gigante Pablo Neruda, nuestra bandera y nuestra victoria será la paz.

“Paz para los crepúsculos que vienen … para la ciudad en la mañana, cuando despierta el pan…”


Paz para que Venezuela siga alumbrando el futuro.

PRESIDENT OF VENEZUELA IS PROPOSING A WORLD WITHOUT WAR, MENACES AND IMPERIALIST AGENDAS

Posted by Institute of International Relations and Economic Cooperation on September 13, 2017 at 5:00 PM

President Nicolas Maduro has just return to Caracas after a tour of Kazakhstan, Algeria, Middle East ( having meetings with leaders of Turkey, Iran, Kazakhstan,Russia and Algeria) and from 16 to 17 September 2017 will host the WORLD CONFERENCE: WE ARE ALL VENEZUELA. DIALOG FOR PEACE, SOVEREIGNTY AND BOLIVARIAN DEMOCRACY.
Venezuelan capital-Caracas will host the leaders interested in world democratic dialogue and values in a two days long global dialogue.
In less than a week the Bolivarian revolution leader has succeeded in linking Venezuela with the main petrol exporting countries, managed to create a bridge of friendship between Latin America and Central Asia and will play host to world leaders and democratic movement heads garnering not only to express support for Venezuela but also to enact the Bolivarian diplomacy, the concept carved out and placed at the fore by the Venezuelan president.


The call to the WORLD CONFERENCE: WE ARE ALL VENEZUELA. DIALOG FOR PEACE, SOVEREIGNTY AND BOLIVARIAN DEMOCRACY! is the most complete and exhaustive description of the main aims of Bolivarian diplomacy and must be regarded as a crux in the development of a multipolar world, a world of democracy and peace.In order to better understand this call for global peace, launched with the help and supervision of President Nicolas Maduro we are presenting in full the text of the message to the peoples of the world:

Under President Nicolas Maduro, Venezuela has become one of the leaders of the democratic world.
MESSAGE TO THE PEOPLES OF THE WORLD

FOR PEACE, SOVEREIGNTY AND DEMOCRACY IN VENEZUELAWe, citizens of the world, workers, members of social movements, civil rights organizations and political parties, academics, intellectuals and creators, denounce before humanity the international conspiracy led by the Government of Donald Trump against the people of the Bolivarian Republic of Venezuela, its Government and its legitimate authorities.


Under a speech of racial supremacy, intolerance and warmongering, which remind us of the darkest times of fascism, the Government of Donald Trump wages a political, diplomatic, economic and media aggression, including the military option, to undermine Venezuelan democracy, to overthrow President Nicolas Maduro and to establish a government that serves the interests of Washington.


The neocolonial restoration process in Venezuela seeks to deprive the Venezuelan people from its sovereignty and return to the global powers control over the immense riches and resources of the country.


This conspiracy against a sovereign country, which openly violates international law, makes progress thanks to the full support of the great media transnational companies, and the shameful support of neoliberal and antigrassroots governments.


Last April, a US financed political violence campaign began – through the Venezuelan opposition – and was presented to the world as civil and pacific protests. In addition to this propaganda, a smear campaign was also launched against the Venezuelan democracy before the world public opinion, by projecting Venezuela’s government as a dictatorship that violates human rights and drives the country into an alleged deep humanitarian crisis.


Truth is that the only purpose of this campaign is to overthrow the legitimate Government of Venezuela by spreading death, chaos and violence, following the style of the “Color Revolutions”. Since then, more than a hundred people have died and more than two thousand people have been wounded.


The political violence promoted by Washington has caused significant material damage and suffering to the Venezuelan people.


The latest manifestation of this plot is the discredit of the elections held on July 30th, in which eight millions of Venezuelans elected a National Constituent Assembly.


Thanks to the National Constituent Assembly election, the Venezuelan people defeated violence in the streets and restored peace. From July 30th, a process of stabilization of civil and political life has begun through the participation of all the political parties in the next regional elections for governors to be held in October.


Due to the latest threat of military force by Donald Trump and the financial blockade imposed on Venezuela, the supremacist government of Washington has intensified the conflict, and has publicly expressed its intention to “choke” the Venezuelan economy.


We reject the escalating aggressions against Venezuela by the US administration.


Venezuela is a nation that has been building people’s democracy in a peaceful manner for 18 years now.


The Bolivarian democracy has returned the control of natural resources to the country, has redistributed wealth in favor of the working class and the humble sectors of society, and has guaranteed the social rights of all its population.

President Nicolas Maduro is welcomed around the world as a messenger of peace, democracy and dialogue.Venezuela social achievements in the field of education, health care, social protection, social security universalization and indigenous communities’ rights have proven that it is possible to make democracy more democratic.


Its ecosocialist approach challenges those who impose the plundering of common goods of humanity by transnational elites.


Venezuela does not represent a threat to any country in the world. Since its independence, more than 200 years ago, it has never engaged in a military conflict, nor has it ever participated in wars or aggressions against other nations.


For the peace-loving people and the peoples of the world, Venezuela is a beacon of hope. This hope is threatened today by the supremacist ideology of Washington. The US ruling elite has decided to block political dialog in Venezuela and bring this country into a fratricidal conflict in order to justify this elite’s intervention plan.


We alert the world to the serious threat to world peace created by the warmongering obsession of Donald Trump. A military aggression against Venezuela or the overthrow of the Bolivarian Revolution will cause in the hemisphere a crisis of historic proportions in all orders, and will break integrationist efforts, taking away the purposes of all the nations of our region that have declared Latin America and the Caribbean a zone of peace.


The world must stop Washington madness. In the name of humanity, we demand that Donald Trump withdraw the threat of military aggression and repeal the economic sanctions and financial blockade against the Venezuelan people.


For all the above reasons, we call on all respectable men and women, from all places, ideologies and beliefs, on those who dream of a world of justice and equality, to join the WORLD CONFERENCE: WE ARE ALL VENEZUELA. DIALOG FOR PEACE, SOVEREIGNTY AND BOLIVARIAN DEMOCRACY, to be held in Caracas, Venezuela, on September 16th and 17th, and from that date on, in various parts of the world.


This day of global mobilization will bring together the solidarity of the peoples with the homeland of Simon Bolivar.


Venezuela is not alone. Today, we honor the brave Venezuelan people in their struggle for peace and dialog and in their defense of national dignity and sovereignty.


Mahatma Gandhi said: “There is no way to peace, peace is the only way.”

And Che Guevara, with his example of humanity, affirmed: “Solidarity is the tenderness of the peoples”.


In view of the imperial threat and warmongering, let us say today in the words of the great poet Pablo Neruda, our flag and our victory will be peace.


“Peace for the twilights to come.. peace for the city in the morning when bread

wakes up…”


Peace so that Venezuela continues to illuminate the future.

PRESIDENT DR. ANTON CARAGEA ATTENDS CARACAS WORLD CONFERENCE FOR PEACE AND DIPLOMACY

Posted by Institute of International Relations and Economic Cooperation on September 13, 2017 at 4:45 PM

On 16 and 17 September 2017 the city of Caracas is playing host to a giant manifestation of vitality of democracy garering global personalities all united under one banner destined to be seen worldwide: Freedom will prevail!Caracas will become the official world diplomatic capital on the occasion of The International Day of Peace, Sovereignty and Bolivarian Diplomacy proclaimed by President Nicolas Maduro of Venezuela.
President Nicolas Maduro appeal for The International Day of Peace, Sovereignty and Bolivarian Diplomacy united the world in a Caracas lead global movement for peace and democracy.The International Day of Peace, Sovereignty and Bolivarian Diplomacy is the brainchild of President Nicolas Maduro, part of the generally acclaimed Bolivarian diplomacy efforts that are destined to carve out a diplomacy for the people, oriented toward cooperation without confrontation, independence without encroachment and dialogue for peace.


 

In accordance with Caracas role as a global and multipolar diplomatic rostrum ,The International Day of Peace, Sovereignty and Bolivarian Diplomacy –Solidarity with Venezuela is attended by leaders around the world interested in crafting the agenda for a XXI century without aggression, imperialist ploys, menaces and conflicts.Professor Dr. Anton Caragea, President Director General of Institute of International Relations and Economic Cooperation (IRICE) will outline his vision on world summit in Caracas (16-17 September 2017).Romania will participate fully on the event with a delegation led by Professor Dr. Anton Caragea, President Director General of Institute of International Relations and Economic Cooperation (IRICE) in attendance.

Jorge Arreaza Montserrat, The Minister of Foreign Affairs of Venezuela succeded in fruition of President Maduro vision to carve out a powerful message: WE ARE ALL VENEZUELA!
Jorge Arreaza Montserrat, The Minister of Foreign Affairs of Venezuela has marked in the official invitation letter addressed to Professor Dr. Anton Caragea: As the Minister of People Power for International Relations I consider with interest your participation in this space of magnitude importance and your solidarity in this historical moment when we celebrated the legacy of dignity and justice of Comandante Hugo Chavez and of President Nicolas Maduro bequeathed to the Venezuelan people and to the Bolivarian revolution.Before the departure to Venezuela the IRICE President Anton Caragea outlined his vision in relation with the most significant diplomatic meeting of 2017.Our presence on the diplomatic and world solidarity event with Bolivarian Revolution of Venezuela is carved as a powerful symbol of our commitment with the fight for freedom, dignity and sovereignty of Venezuelan people under the peerless leadership of Bolivarian government and the selfless dedication of President Maduro.Freedom will prevail! this is the powerful truth that people of Venezuela and President Maduro are presenting to the world gathered in Caracas.

 In the world of today Venezuela has become a vibrant example of participatory democracy, prominent exertions for Latin America and global independence and respect for the statehood and national independence, stated Professor Dr. Anton Caragea.Caracas is playing host to a giant manifestation of vitality of democracy loving personalities all united under one cry destined to be heard worldwide: Freedom will prevail!More PR resources about Romania-Venezuela bilateral relations can be found here:


PARTENERIATUL ROMANIA-VENEZUELA


ROMANIA-VENEZUELA PARTNERSHIP


VENEZUELA: A WORLD MODEL


VENEZUELA-UN MODEL MONDIAL


VENEZUELA: UN EJEMPLO MUNDIAL


VENEZUELA SARBATORESTE ZIUA COMANDANTULUI CHAVEZ


VENEZUELA CELEBRATES HUGO CHAVEZ DAY

GHIDUL SPRE O VIATA SANATOASA! CONSUMUL DE SUCURI NATURALE ROMANESTI!

Posted by Institute of International Relations and Economic Cooperation on September 7, 2017 at 10:10 AM

Cu ocazia venirii toamnei e timpul sa ne vitaminizam si sa ne facem rezerva de sucuri naturale, proaspete, pline de vitamine pentru anul ce va urma.


Calatoria de descoperire a celor mai bune sucuri din Romania ne-a dus pe meleagurile de poveste ale Vrancei.


Asa cum este normal cei care vor sucuri proaspete si de calitate trebuie sa aleaga un producator roman, cu o mare suprafata de teren cultivat si recunoscut pentru metodele naturale de crestere si mai ales pentru adaosul de produse naturale pentru indulcire, nu cu chimicalele atat de daunatoare sanatatii.
Un suc bun este un suc a carui origine poate fi trasata pana la livada.. la ANA ARE aceasta este garantia calitatii.Unul din rarii producatori romani ce indeplinesc aceste criterii este bandul ANA ARE, brand de succes, premiat international si international si apreciat pentru folosirea exclusiva a produselor naturale pentru realizarea celebrelor sucuri din Vrancea.


Pentru cei ce doresc o viata sanatoasa produsele ANA ARE sunt temelia pentru o cura de sucuri ce dau vitalitate si sanatate.


Deja campania 2017 a inceput cu culegerea afinelor, sursa sanatatii si a gustului bun pentru nenumarate din produsele de la ANA ARE.
Fiecare boaba de afine este culeasa cu grija pentru a aduce bucurie si sanatate celor ce vor consuma produsele de la ANA ARE.Un alt secret al minunatelor sucuri de la ANA ARE este productia de calitate a merelor din livada din Ţifeşti, Vrancea.


Cele mai bune mere sunt special selectate, culese manual si trimise la fabrica pentru a se transforma in sucurile de mere ce ne vor da sanatate si deliciu.
Merele de la ANA ARE sunt secretul unei vieti sanatoase..un secret pe care Dl. Daniel Guzu, Directorul General ANA ARE este gata sa il imparta cu intreaga lume.
ANA ARE ..pregateste totodata pentru 2017 si 2018 o noua gama de uleiuri presate la rece din samburi de struguri, caise si catina.
Presarea la rece este nu doar cea mai moderna metoda, dar este bazata pe practicile antichitatii de producere a celor mai bune si mai pure uleiuri, uleiuri care isi pastreaza integral calitatile si principiile vitaminice, nealterate de tratamente termice.


Toate cele trei uleiuri ofera importante beneficii pentru sanatate ajutand la digestie, imbunatatind functionarea aparatului circulator si respirator, ajutand la prevenirea depunerilor de colesterol si la mentinerea unui regim de viata sanatos.


Unde mai punem la socoteala ca sunt si delicioase si ofera o savoare deosebita felurilor de mancare si salatelor, ajutand-ne sa mentinem beneficiile verii in dieta noastra, chiar si acum cand toamna si iarna se instaleaza la noi in tara.


Cele mai noi produse cunoscute sub numele de ANA ARE si DIRECT DE LA FERMA pot fi comandate direct de pe site:

DOMENIILE PANCIU - CUNOSCATORII SECRETELOR VINULUI ROMANIEI

Posted by Institute of International Relations and Economic Cooperation on September 7, 2017 at 9:50 AM

Este un adevar recunoscut ca vinul bun incepe din vie asa ca, odata cu inceputul sezonului de recoltare a strugurilor, ne-am indreptat spre taramurile Vrancei, spre cel mai cunoscut producator al regiunii: DOMENIILE PANCIU, creatorul celui mai bun vin al Romaniei in 2017.


 Cum vinurile bune merita orice calatorie… va recomandam calatoria spre DOMENIILE PANCIU in inima Vrancei.

 Boabele de Pinot Noir atarna greu in podgorie la DOMENIILE PANCIU..le vom re-vedea in 2020 ca un vin spumant perfect.Cum vinurile vrancene de la DOMENIILE PANCIU au devenit deja de trei ani etalonul a tot ce are Romania mai de pret in domeniul vinurilor, am vrut sa aflam cum se anunta anul viticol 2017.


Prima veste buna de pe meleagurile vrancene apare imediat in vie: Pinot Noir si Feteasca neagra sunt foarte dulci, cu boabe sanatoase si coloratura perfecta, dar trebuie sa mai avem rabdare pana cand samburii se apropie de culoarea si gustul boabelor de cafea…atunci structura si aroma vor fi perfecte, ne asigura Daniel Guzu, creatorul miracolului numit DOMENIILE PANCIU.
SARBA: recolta unui an exceptional.Tot cu mandrie ne sunt prezentati ciorchinii de Sarba din care va iesi unul din vinurile fanion ale Vrancei: Sarba, vin cunoscut si recunoscut pentru prospetime si aroma.


Deja Sauvignon Blanc isi incepe lungul drum spre vinificare, promitand un an exceptional pentru vinurile albe si aromatizate care fac gloria DOMENIILOR PANCIU.


Daca se spune ca ochiul patronului infrumuseteaza via, atunci la DOMENIILE PANCIU via trebuie sa fie foarte frumoasa, caci in perioada de foc, a lunilor august septembrie, octombrie, Daniel Guzu nu paraseste via fiind peste tot si tinand sub supraveghere totul: de la taierea frunzelor pana la selectarea atenta a boabelor: „Focusul nostru e pe creșterea calității.


Dacă facem cantitate, nu facem profit. Sunt prea mulți care fac mult. „Dacă mergi prin vie o să vedeți Sauvignonul că e tăiat în așa fel să nu obținem sub 10 t la hectar. La Fetească sub 7 t.

Producția la hectar face diferența.

Grija pentru vin inseamna si grija si pentru oamenii care il fac, cel putin aceasta este convingerea lui Daniel Guzu.In forfota culesului gasim pe fiecare parcela cate 50 de oameni care sunt activi la tăiat, cules, incarcat, controlat calitatea etc.


Acum, la ceasul culesului, numarul lor ajunge pe intreaga proprietate și la 300 de oameni harnici implicati in minunata opera de culegere a viei, toți veseli si plini de optimism si cazați în structuri de calitate construite special pentru muncitorii sezonieri.


Grija pentru vin inseamna si grija si pentru oamenii care il fac, cel putin aceasta este convingerea lui Daniel Guzu.

 
Vinurile spumante ce fac mandria Romaniei si bucuria celor ce le gusta: Blanc de Blancs şi Cuvée Prestige.Degustarea minunatelor vinuri spumante de la DOMENIILE PANCIU, licori alese care au cucerit intreaga lume si au fost incununate cu titlul de VINUL DIPLOMATILOR, vinul de reprezentare a Romaniei, a inceput cu Blanc de Blancs cu un gust proaspăt şi echilibrat regăsim un mix de nuanţe de mere verzi, pere asiatice, pomelo şi nuci prăjite.


Blanc de Blancs de la DOMENIILE PANCIU a entuziasmat prin vioiciune si puterea expresiei fiind un vin spumant perfect pentru ocazii speciale.


Incredibilul Cuvée Prestige realizat din Chardonnay şi Pinot Noir, alături de vedeta podgoriei – soiul românesc, Feteasca Regală este proba a maiestriei creatorilor de vinuri de la CRAMA NATURA/DOMENIILE PANCIU si a fost urmatorul oferit la degustare cucerind imediat pe cei ce l-au degustat.


Intre vinurile linistite ale podgoriei merita incercate: Rose-ul DOMENIILE PANCIU si Sauvignon Blanc de la DOMENIILE PANCIU ce au demonstrat stabilitate si maturitate si o persistenta in calitate ce au impresionat.

Finalul a fost apoteotic cu un spumant Rose, care a demonstrat ceea ce stiam de mult: la vinuri spumante DOMENIILE PANCIU poate preda lectii la multi creatori de sampanie sau prosecco, fiind un vin spumant de calitate europeana, ce depaseste multe vinuri spumante din Champagne.

Cuvée Prestige realizat dintr-un Chardonnay impecabil promite un vin de calitate.


La finalul calatoriei de degustare si informare in zona Vrancei putem spune ca: avem in DOMENIILE PANCIU un castigator de cursa lunga si un creator de vinuri perfecte, care va reprezenta tot ce are Romania mai bun in domeniul vinificatiei inca multa vreme de acum.


Comandati acum minunatele vinuri de la CRAMA NATURA si DOMENIILE PANCIU:

 


MIHAI PUFLENE AND PUFLENE RESORT DECORATED FOR PROMOTING TOURISM DEVELOPMENT IN DANUBE DELTA

Posted by Institute of International Relations and Economic Cooperation on August 21, 2017 at 7:25 AM

For his role in promoting Danube Delta as a center for relaxation and discovery for the entire Dobrogea region, Mr. Mihai Puflene and PUFLENE RESORT where named OFFICIAL DIPLOMATIC PARTNERS of Institute of International Relations and Economic Cooperation (IRICE).Danube Delta has succeeded in 2017 to draw a record visitors number, the highest since revolution.

 


The campaign 2017 THE YEAR TO DISCOVER DANUBE DELTA has managed to attract on Danube Delta a record of 120.000 visitors compared to 71.000 last year.
PUFLENE RESORT and Mihai Puflene are being honored with the prestigious title of DIPLOMATIC PARTNERS.At the heart of this sensibilization campaign aimed at informing Romanian public with regards to the extraordinary tourism potential of the Danube Delta was Mr. Mihai Puflene de General Director of PUFLENE RESORT and an avid and ardent promoter of the Danube beauties and potential, bent of sharing them with the world.
For his role in promoting Danube Delta as a center for relaxation and discovery for the entire Dobrogea region, Mr. Mihai Puflene and PUFLENE RESORT where named OFFICIAL DIPLOMATIC PARTNERS of Institute of International Relations and Economic Cooperation (IRICE).In the framework of a simple yet charged with significance ceremony, IRICE President, Professor Dr. Anton Caragea highlighted the instrumental role of PUFENE RESORT in carving tourism development in Delta region.
PUFLENE RESORT: the creation of the Danube Delta connoisseur Mr. Mihai Puflene has become the center of Danube Delta discoveries journeys.If we have succeeded in transforming 2017 in the year of discovery for Danube Delta and we could elicit Romanian tourists in uncovering this treasure it is all due to Mr. Mihai Puflene and his efforts that attracted tourists and development in the area.PUFLENE RESORT has also succeeded in setting a new standard for hospitality and elegance in the region and of public diplomacy, we must also be grateful to PUFLENE RESORT for the support offered in bringing diplomats in Danube Delta in discovery trips in 2016 and 2017.

 


We have to give thanks to PUFLENE RESORT dedicated staff for an outstanding hospitality that we recommend to all those who want to discover Delta and to Mr. Mihai Puflene, the lover and connoisseur of Danube Delta, the man that aims to bring all Romanians to know and share the beauties of Danube we can only wish him Good look and we are continuously by your side, concluded Professor Dr.Anton Caragea, IRICE President.More about PUFLENE RESORT and the main attractions to be discovered in Danube Delta can be uncovered here:
MIHAI PUFLENE SI PUFLENE RESORT DECORATI PENTRU PROMOVAREA DELTEI DUNARII

Posted by Institute of International Relations and Economic Cooperation on August 21, 2017 at 7:15 AM

Pentru rolul sau deosebit in promovarea Deltei Dunarii, ca un centru de relaxare si descoperire a intregii regiuni a Dobrogei, dl Mihai Puflene si PUFLENE RESORT au fost declarati PARTENERI DIPLOMATICI OFICIALI ai Institutului de Relatii Internationale si Cooperare Economica (IRICE).

 


Delta Dunarii a reusit in 2017 sa atraga un numar record de vizitatori, cel mai mare de la revolutie.Anul 2017: ANUL DESCOPERIRII DELTEI DUNARII a reusit sa aduca pe meleagurile Deltei peste 110.000 de vizitatori fata de doar 71.000 turiști in 2016.

 
PUFLENE RESORT si dl. Mihai Puflene onorati cu cea mai importanta distinctie: titlul de PARTENER DIPLOMATIC.

 In inima acestei campanii de sensibilizare a publicului din Romania, cu privire la bogatiile si potentialul turistic extraordinar al Deltei Dunarii, s-a aflat Mihai Puflene, Directorul General al PUFLENE RESORT si mai ales un pasionat al frumusetilor Dunarii pe care doreste sa le impartaseasca cu intreaga lume.
PUFLENE RESORT: creatia unui pasionat iubitor al Deltei: Mihai Puflene si acum centrul activitatilor de descoperire a Dobrogei.Pentru rolul sau deosebit in promovarea Deltei Dunarii, ca un centru de relaxare si descoperire a intregii regiuni a Dobrogei, dl Mihai Puflene si PUFLENE RESORT au fost declarati PARTENERI DIPLOMATICI OFICIALI ai Institutului de Relatii Internationale si Cooperare Economica (IRICE).In cadrul unei ceremonii simple, dar plina de semnificatie, Prof. Dr. Anton Caragea, Presedintele IRICE a apreciat rolul extraordinar al PUFLENE RESORT in dezvoltarea turismului deltaic.Daca am putut face din anul 2017 un an al descoperirii Deltei si am putut sensibiliza turistii romani sa vina sa redescopere aceasta comora, totul se datoreaza dl. Mihai Puflene si eforturilor sale care au adus turisti si dezvoltare pentru intreaga zona.In plus Complexul PUFLENE RESORT a impus un etalon de eleganta si lux in Delta, ducand la cresterea nivelului ospitalitatii in intreaga zona, iar in planul diplomatiei publice, multumita PUFLENE RESORT, am putut aduce diplomatii in Delta in 2016 si in 2017 prezentandu-le frumusetile Deltei dar si ale Dobrogei.Multumim echipei dedicate de la PUFLENE RESORT pentru o ospitalitate desavarsita pe care o recomandam tuturor celor ce vor sa ajunga in Delta iar dl. Mihai Puflene, omul care iubeste Delta si vrea ca fiecare roman sa ajunga sa o cunoasca nu putem decat sa ii uram: Mult success in continuare si suntem alaturi de dvs! a concluzionat Prof. Dr. Anton Caragea, Presedintele IRICE.


Mai multe despre PUFLENE RESORT si destinatiile din Delta puteti gasi aici:
2017 DISCOVER ROMANIA PROGRAM BRINGS THE SPOTLIGHT TO DOBROGEA

Posted by Institute of International Relations and Economic Cooperation on August 20, 2017 at 3:10 PM

The Annual Summer Trip for Diplomats, a yearly event for the diplomats that remarked themselves for promoting the bilateral cooperation in the framework of The Institute of International Relations and Economic Cooperation of Romania activities has taken place between 15 to 18 August 2017, in the lines of DISCOVER ROMANIA diplomatic program.The main axis of the discovery trip was provided by the PUFLENE RESORT, the most celebrated, acclaimed and elegant hotel in the area of Dobrogea and Danube delta.

The cruise has started in the Islamic center of Dobrogea, the city of Babadag and his famous landmark the SAR SALTUK BABA mosque and cultural complex.This year diplomatic discovery trip was centered on cultural and historical legacy to be found in the magic land of Dobrogea.


The route of discovery has led the participants along a history charged path from Babadag, a center of Islamic learning in the XIII to XVIII centuries, to Halmyris citadel, a Greek-Roman fortification towards the Enisala fortress, a medieval art monument and center of trade and Italian architecture and Argumum a celtic and greek citadel that towered of the Black Sea region for centuries.Christianity most revered burial sites in this part of the world: the basilica of saints Epictet and Astion was also included on the list.
Professor Dr. Anton Caragea, IRICE President at the helm of the cruise ship that lead diplomats and their families in the uncharted waters of Danube Delta.

 


 

PUFLENE RESORT Complex was the generous host of 2017 Summer Diplomatic Trip.The Danube Delta cruise was carved to unveil the secret trails of the old river, the starting point was at Murighiol port-Saint George channel – Uzlina Lake and Channel - Isac Lake – Letea submerged forest and return via Uzlina and Sulina waterways.


The DISCOVER ROMANIA program is aimed at giving an opportunity for diplomats posted in Romania to get acquainted with new areas of our country, to familiarize themselves with the rich customs and traditions of diverse regions of Romania and to also enjoy themselves in a few days of active relaxation.Diplomats and their families on board of Puflene cruise ship.


Accordingly to the strict rules of the program, the invitation is a very sought after and distributed with parsimony , being invited only does diplomats who remark themselves during the year by cooperating closely with The Institute of International Relations and Economic Cooperation.


This year our main destination and that of the ambassadors and their families, invited for the cruise, was Danube Delta, tell us Professor Dr. Anton Caragea, the President Director General of The Institute of International Relations and Economic Cooperation and we have many reasons for our decision to select Danube Delta as our destination.
The magic of Danube Delta and PUFLENE RESORT.We have previously organized a similar discovery trip during 2011 and more recently in 2016 and I was remembering, with pleasure, the enthusiasm that ambassadors put in the discovery of the area and we want also to place in our program new and new destinations of Danube Delta.To add to this arguments was the recent July 2017 economic promotion tour of Dobrogea that our institution had organized and was crowned with an impressive success and echo in the economic environment and we wanted to build on this success and complete the image of Dobrogea not only as a center of economic activity but also as an instrumental part of cultural and historical legacy of today`s Romania announced IRICE President Professor Dr. Anton Caragea.

 
Murighiol Cathedral dedicated to Saints and Martyrs: Epictet and Astion.Another argument weight in was the opening of an extraordinary resort and hospitality complex in the area: PUFLENE RESORT.


This resort was to become the gravity center of our activities, to discover Danube Delta, and also our night base for a wonderful meal and recuperation after travel.

 
Argamum citadel: the main center of trade and culture in the Black Sea region until V century AC.The diplomats program was coined, with the help of PUFENE RESORT Director, Mr Mihai Puflene, a man in loved with the Danube and passionate about Danube Delta.
A special guide for Danube Delta at the diplomats disposal.The program encompassed, during day time, regular trips, that allowed diplomats to discover magnificent areas like: Murighiol Danube front, the lake Uzlina, the largest lake and a perfect fish reserve, the boats rolled also to the Lake Isac and Lake Isac 2, natural reserve of mangrove and typical vegetation, Litcov Channel and famous Crisan village, bedecked with traditional houses painted in blue and home to Russian minority in the Danube Delta.


Diplomats also enjoyed the trips to Sulina arm of Danube and finally, to the Letea Forest, UNESCO natural preserve, unique in the world.

 


The centers of culture and history of Argamum and Halmyris (Murighiol) had proven the continuity and the resilience of Romanian`s in this region and elicited surprise to the diplomats which learned about Dobrogea history in the late antiquity.


The religious centers dedicated to Islamic scholars in Babadag and the world-famous basilica of Murighiol dedicated to the first martyrs of christian faith moved the diplomats and charged them with spirituality.

 
Enisala fortress (general view) controlled in the medieval times the trade along Black Sea region and the Genovese sailors used it as a center of commerce and discovery (XII century). 

Halmyris -Murighiol: a Greek and Roman citadel and fortification and the heart of Early Latin Christianity.

 The four days journey of discovery and travel where crowned also by relaxation time.


Ambassadors took full advantage of this time enjoying the PUFLENE RESORT many facilities like gym, wading pool and massage therapy and most of all, indulge in the culinary creation of the master chef of the complex.

 
The imperial recipes of old day`s are alive and well under the care of PUFLENE RESORT famous chefs.

For diplomats the stuffed pike was recreated.Mr. Mihai Puflene carved out a culinary discovery menu, including the fish broth, carp brine and the incredible stuffed pike.

Mr. Mihai Puflene the Manager of PUFLENE RESORT complex receives the OFFICIAL DIPLOMATIC PARTNER OF IRICE status from Professor Dr. Anton Caragea, IRICE President, in recognition of the perfect care and professionalism in managing diplomat`s trips.

 The diplomatic trip to Danube Delta was a new success of the DISCOVERY ROMANIA program, started in 2008 by The Institute of International Relations and Economic Cooperation and will be followed this autumn by a discovery trip to Bucovina (December 2017), stated Professor Dr. Anton Caragea.The full photo journal of the 2017 Summer Diplomatic Trip can be observed here: IRICE PRESIDENT OFFICE


The full photo journal of the 2016 Summer Diplomatic Trip can be observed here: PRESIDENT OFFICE


The Journal of 2011 Ambassadors Visit to DANUBE DELTA is available here:


The Journals of previous visits to Moldavia can be observed here: Iasi and Bucovina


More about PUFLENE RESORT can be read out here:

2017: PROGRAMUL DESCOPERA ROMANIA ADUCE IN PRIM PLAN DOBROGEA

Posted by Institute of International Relations and Economic Cooperation on August 20, 2017 at 2:50 PM

Excursia anuala de vara, pentru diplomatii care s-au evidentiat prin activitatea lor in Romania, a avut loc in perioada 15-18 august 2017 in organizarea Institutului de Relatii Internationale si Cooperare Economica (IRICE) si a vizat descoperirea de catre diplomati a zonei Deltei Dunarii si a Dobrogei.


 

Centrul de greutate al calatoriei a fost zona Murighiol si centrul de odihna si relaxare PUFLENE RESORT, cel mai elegant complex hotelier din Delta si zona Dobrogei.

 Calatoria a inceput la complexul SARI SALTUK BABA din Babadag.Calatoria diplomatilor a vizat un traseu predominant cultural si istoric.


Pe ruta de descoperire a Dobrogei a figurat orasul Babadag, centru islamic vestit in secolele XIV-XVIII, cetatea greco-romana de la Halmyris (Murighiol), cetatea genoveza, monument de arta medievala de la Enisala, cetatea greco-celtica de la Argamum – Jurilovca), basilica Sf. Martiri Epictet si Astion de la Murighiol etc.


 


Profesor Dr. Anton Caragea, Presedintele IRICE la comanda navei de croziera pe Dunare, alaturi de familiile diplomatilor invitati.

 


Calatoria pe Dunare, facuta la bordul navei de voiaj PUFLENE RESORT a mers pe traseul: Murighiol-Canalul Sf. Gheorghe-Uzlina, Isac, Sulina, Letea si retur pe canalul Uzlina.
COMPLEXUL PUFLENE RESORT: centrul calatoriei diplomatice in inima Deltei.Programul Descopera Romania este directionat pentru a permite diplomatilor acreditati in Romania sa cunoasca noi si noi zone ale tarii noastre, sa se familiarizeze cu traditiile si bogatele obiceiuri ale diverselor regiuni ale Romaniei si de ce nu, sa se bucure de cateva zile de odihna activa.Diplomatii gata de aventura la bordul vaporului PUFLENE.


Invitatiile pentru acest program sunt extrem de cautate si sunt acceptati in aceasta calatorie de descoperire, conform unei reguli stricte, doar acei diplomati care s-au evidentiat prin activitatile lor de cooperare cu tara noastra, desfasurate impreuna cu Institutul de Relatii Internationale si Cooperare Economica.


In acest an tinta calatoriei noastre, ce i-a reunit pe ambasadori si familiile lor, a fost Dobrogea si Delta Dunarii, ne-a declarat Prof.Dr. Anton Caragea, Presedintele Director General al Institutului de Relatii Internationale si Cooperare Economica si motivele acestei alegeri au fost multiple.


Mai organizasem o astfel de deplasare in 2011 si 2016 si tineam minte entuziasmul cu care ambasadorii descoperisera zona si vroiam sa introducem in program noi si noi destinatii din Delta.

 


Apoi in luna iulie 2017 tocmai prezentasem potentialul economic extraordinar al Dobrogei pentru diplomatii straini si am decis ca aprofundarea acestui traseu este necesara pentru a vedea obiectivele istorice ale zonei si pentru a descoperi rolul culturii dobrogene in istoria Romaniei de astazi.

 

Catedrala din Murighiol dedicata Sf. Martiri Epictet si Astion.

 In plus Delta Dunarii s-a dezvoltat enorm in ultimii ani si acum aveam extraordinarul complex de odihna PUFLENE RESORT, care sa fie centrul activitatilor noastre de decoperire si in acelasi timp baza noastra pentru noapte, pentru o masa buna si pentru recuperare.
Cetatea Argamum, un antic centru de cultura si comert.Programul diplomatilor a fost facut in acest an, cu ajutorul Directorului General al PUFLENE RESORT, dl Mihai Puflene, un extraordinar cunoscator al Deltei si mai ales un iubitor al ei.Ghidul Diplomatilor prin DeltaProgramul a cuprins plimbari cu barca si salupa in zone splendide precum: Murighiol, lacul Uzlina (cel mai mare lac din zona) Lacurile Isac 1 si Isac 2, zone ale rezervatiei de mangrove, unice in Europa, Canalul Litcov si opriri in vestitul sat cu case albastre si centru al rusilor lipoveni din zona: Crisan.


Diplomatii sau bucurat si de excursii pe bratul Sulina, pana la intalnirea cu Marea Neagra, si mai ales au fost impresionati de vizionarea Padurii Letea, monument natural UNESCO.


Au starnit uimire pentru diplomati magnificele vestigii ale cetatilor Halmyris si Argamum, proba a vechimii si continuitatii neamului romanesc din Dobrogea, iar monumentele islamice de la Babadag si cele crestine de la Murighiol au uimit prin incarcatura spirituala.


Cele patru zile de calatorii si descoperiri au mai fost incununate si de odihna activa, ocazie cu care diplomatii sau bucurat de facilitatile complexului PUFLENE precum: piscina olimpica, sala de gimnastica si masaj si mai ales de specialitatile culinare ale zonei, toate selectate tot de specialistul programului: dl. Mihai Puflene.
Cetatea Enisala: centru de arta medievala construit de navigatorii genovezi in sec. XIII.Cetatea Halmyris (Murighiol): cetate greco-romana si unul din principalele centre crestine timpurii ale Imperiului Roman.Intre bunatatile recomandate pentru a ilustra culinar Delta putem enumera: storceagul de sturion, ciorba de peste, saramura de crap si incredibila scrumbie umpluta.
Un fel de mancare imperial: Stiuca umpluta, unul din produsele culinare vestite de la PUFLENE RESORT.Calatoria diplomatilor in Delta a fost un nou success al programului DESCOPERA ROMANIA, pornit in 2008 de Institutul de Relatii Internationale si Cooperare Economica si va fi urmata de o noua calatorie in aceasta iarna (decembrie 2017) vizand descoperirea Bucovinei, a declarat Prof. Dr. Anton Caragea.
Mihai Puflene-Director General PUFLENE RESORT primeste DIPLOMA DE PARTENER DIPLOMATIC pentru grija deosebita aratata diplomatilor acreditati in Romania din partea E.S. Prof. Dr. Anton Caragea-Presedintele IRICE.

 
Albumul foto al calatoriei din vara 2017 poate fi accesat aici: CABINET PRESEDINTE IRICE


Albumul foto al calatoriei din vara 2016 poate fi accesat aici: CABINET PRESEDINTE


Calatoria din 2011, in Delta Dunarii, poate fi redescoperita aici:


Calatoriile in Moldova pot fi redescoperite aici: Bucovina si Iasi


Mai multe detalii despre COMPLEXUL HOTELIER PUFLENE puteti gasi aici

PARLIAMENTARY ASSEMBLY FOR SUSTAINABLE DEVELOPMENT GOALS CREATES A WORLD SYNERGY FOR DEVELOPMENT

Posted by Institute of International Relations and Economic Cooperation on August 19, 2017 at 3:00 PM

Secretariat, 17. August 2017

 

The international Campaign for the implementation of 2030 Agenda of United Nations, known worldwide as SUSTAINABLE DEVELOPMENT GOALS AGENDA, in the work of parliaments across the world has reached a first milestone, only after a year of existence, with the support of 250 parliamentarians from 20 national parliaments.


Now with this threshold passed, the Parliamentary Assembly for SDG`s, is now endorsed across party lines, ideologies and national agenda`s by more than 250 current members of parliament from over 20 countries.The new logo of a Parliamentary Assembly for Sustainable Development Goals unveiled by the Assembly Executive President.The creation of a Parliamentary Assembly for SDG`s in the UN framework for world cooperation in the implementation of Sustainable Development Goals that was signed by the lawmakers calls for "a gradual implementation of Sustainable Development Goals in all national and local parliaments and elected assemblies agenda creating a global synergy for world level campaign aimed at bringing to life the SUSTAINABLE DEVELOPMENT GOALS AGENDA."

 

 

The role of Parliamentary Assembly for SDG`s is "to ensure international cooperation, secure the acceptance and to enhance the legitimacy of the United Nations SUSTAINABLE DEVELOPMENT GOALS AGENDA and strengthen the elected representatives ( parliamentarians) capacity to act and to be more effectively and directly included into the activities of implementing and financing the programs related to SUSTAINABLE DEVELOPMENT GOALS AGENDA."


 

"This is an important milestone," remarked Professor Dr. Anton Caragea,  the Parliamentary Assembly for SDG`s Executive President and campaign's coordinator.

 

"The support of a UN Parliamentary Assembly for SDG`s by such a broad group of parliamentarians from all the world's regions shows once again that it is high time for the SUSTAINABLE DEVELOPMENT GOALS AGENDA to be recognized as paramount for world development," he concluded.

 

"If it comes to democratizing the SUSTAINABLE DEVELOPMENT GOALS AGENDA and to insure global cooperation, than the Parliamentary Assembly for SDG`s is the venue for a technical and democratic debate, said Professor Dr. Anton Caragea.


"The SUSTAINABLE DEVELOPMENT GOALS AGENDA would benefit from involving elected representatives in its deliberations. After all, in many cases it's them who are needed to help implement UN policy at the national level, especially if it comes to the Agenda 2030," said Mr. Catalin Nechifor from Parliamentary Assembly for SDG`s.


 

On this momentous occasion the new logo of the Parliamentary Assembly for SDG`s was unveiled by Professor Dr. Anton Caragea, the Executive President.


 

We must note that: apart from members of parliaments, the campaign has also been endorsed by numerous former members of parliaments, distinguished scholars, cultural innovators, representatives of civil society organizations, and many committed citizens from all walks of life.


Institute of International Relations and European Cooperation had created and pioneered the PARLIAMENTARY ASSEMBLY FOR SUSTAINABLE DEVELOPMENT GOALS SDG`s uniting world parliaments in the efforts to implement in their work and legislation measures dedicated to bring to life SDG in every nation.Institute of International Relations and European Cooperation is the second world academy that is offering SDG based courses and curriculum based on role of culture and development in carving a new and better future for as all.

 


More information’s about the Parliamentarian Assembly for Implementation of Sustainable Development Goals can be read out on UN-SDG site here:


Supplementary information regarding the World Lectures on SDG can be obtained from official website

DOBROGEA: UN POL DE ATRACTIVITATE PENTRU EUROPA SI ORIENTUL MIJLOCIU

Posted by Institute of International Relations and Economic Cooperation on July 23, 2017 at 9:55 AM

Dobrogea devine rapid un centru de interes pentru investitori si oamenii de afaceri din Orientul Mijlociu, cel putin aceasta este concluzia unei vizite de doua zile desfasurate in regiune de o delegatie de oameni de afaceri din regiunea Golfului Arabic.
Dobrogea: UN PARADIS LA TARMUL MARII NEGRE


Sub coordonarea Institutului de Relatii Internationale si Cooperare Economica (IRICE), delegatia de oameni de afaceri a vizitat silozuri si centre de receptie a cerealelor, mori de faina de grau si porumb, crescatorii de oi si vaci, fabrici de ulei de floarea soarelui si porumb.
Muntii de grau ai Dobrogei

 


Delegatia de oameni de afaceri a fost interesata de asigurarea unei surse permanente de aprovizionare cu faina si ulei si carne din Dobrogea, usor de exportat spre zona Orientului Mijlociu prin portul Constanta.
Crescatorii de oi. Vestitii miei din Dobrogea

 


Au fost vizitate si o serie de hoteluri din zona, ce pot asigura pachete de vacanta familiale si oportunitati de sejur atat pe litoralul Marii Negre, Delta Dunarii cat si in interiorul Dobrogei.


Delegatia a vizitat si centrul religios de la Babadag, dedicat marelui lider sufit din secolul al-XIIl-lea SARI SALTUK BABA, zona ce are potentialul de a deveni interesanta pentru turismul religios islamic.


Centrul atentiei, in cadrul vizitei, a fost complexul de afaceri si turism din orasul Baia, condus de dl. Adam Liuta.

Grupul de firme din Baia condus de Presedintele Adam Liuta include SC LTA MONDIAL SRL firma ce produce, proceseaza si comercializeaza o gama larga de materii prime si semi-procesate romanesti certificate ecologic pe pietele europene: – cereale (grau, orz, porumb, soia); – plante furajere (mazare furajera, grau furajer); – plante oleaginoase (floarea-soarelui, rapita, in); – uleiuri din rapita si floarea soarelui; – şrot-uri furajere din rapita si floarea soarelui.


 

Fabrica de ulei Izabell a starnit si ea interes prin uleiurile alimentare, ecologice de inalta calitate produs aici si care intruneste toate criteriile pentru un ulei sanatos si benefic organismului uman.
Un nume care reprezinta potentialul economic al Dobrogei: Adam Liuta.


Potentialul turistic al zonei este si el interesant, cu hotelul Mondial din Baia care ofera conditii de cazare exceptionale si oportunitati culinare deosebite, cuplate cu o crama si piscina de lux ce pot oferi un cadru placut pentru explorarea bogatiilor culturale ale zonei.

 


Vizita in Dobrogea a delegatiei de investitori din zona Golfului Arabic face parte din programul DESCOPERA ROMANIA, derulat de IRICE, sub patronajul Prof. Dr. Anton Caragea, cu scopul de a prezenta oportunitatile de turism si de afaceri ale tarii noastre.


Vizita in Dobrogea face parte din programul mai amplu de promovare a Deltei Dunarii pentru 2017, iar acum am avut oportunitatea de a ajuta oameni de afaceri din zona sa gaseasca noi parteneri si putem spune ca Dobrogea a entuziasmat si a cucerit imaginatia celor ce doresc sa cumpere produse agricole sanatoase si de cea mai buna calitate.


Romania poate oferi asta si acum comunitatea internationala descopera acest lucru, a concluzionat vizita Prof. Dr. Anton Caragea, Presedintele IRICE.

DOBROGEA CAN BE AN ECONOMIC HUB FOR EUROPE AND THE MIDDLE EAST

Posted by Institute of International Relations and Economic Cooperation on July 23, 2017 at 9:40 AM

Dobrogea has become the center of economic attractiveness for investors from Golf Cooperation Council (GCC).


During two days (19 -20 July 2017) a delegation of Arab investors has toured the region in search of agricultural and tourism opportunities under the supervision of Institute of International Relations and Economic Cooperation.
DOBROGEA: THE MIRACLE LAND ON THE THRESHOLD OF BLACK SEAThe main items of the agenda were: ensuring a steady supply of wheat, cereals, and flour and sun flower and corn oil, developing a regional source of sheep`s meat and developing tourism opportunities for family packages in Danube Delta, Black Sea resorts and regional hotels.

 
The Grain Mountains of Dobrogea.

 


The delegation was also received at SAR SALTUK BABA mosque in Babadag, a potential center for Islamic religious tourism.

 


The center of the attention of the investor’s tour was the city of Baia where the delegates were received by Mr. Adam Liuta, the leader of a powerful business and leisure complex in the area.
Sheeps Farm. The Dobrogea lambs are world`s fainest. No doubt here!

 The Baia commercial group led by President Adam Liuta is comprised among many other investments by LTA MONDIAL SRL Society, a company that is producing, processed and commercializing a large area of agricultural products , certified ecologic for European markets including cereals (wheat, corn, soy, barley) oleaginous plants (sun flower, colza, flax) and colza and sun flower oil products.

 Izabell oil factory has aroused interest with his high quality, ecological cooking oils, that are complying with European Union most strict tests for ecological oil production.

 


President Adam Liuta: an active representative of Dobrogea. 


The tourism potential of the area was declared as interesting with Baia based Mondial Hotel, a hotel that is offering high-class lodging opportunities, coupled with leisure spa and wading pool and offering exceptional culinary experiences.

 


Mondial hotel can be the center of discovery tours around the area destined to highlight Dobrogea cultural potential.


The Dobrogea visit is a part of the larger agenda to promote Danube Delta in 2017 and active in the framework of DISCOVER ROMANIA PROGRAM OF IRICE and the fact that we have the opportunity to help the local business community to find new partners is extremely important to us stated Professor Dr. Anton Caragea.


We can safely say that Dobrogea has elicited enthusiasm and conquered the imagination of those to buy healthy products of the best quality.


Romania can offer this and now the international community s discovering this, concluded the visit significance IRICE President, Professor Dr. Anton Caragea.

PROFESSOR DR. ANTON CARAGEA SIGNED THE UN LETTER FOR EDUCATION AND HUMAN RIGHTS

Posted by Institute of International Relations and Economic Cooperation on July 16, 2017 at 7:00 AM

The Institute of International Relations and Economic Cooperation (IRICE) hosted the presentation and public signature of the United Nations Open Letter to Academic Institutions: Educate Future Managers and Leaders on Business and Human Rights.The ceremony has taken place on July 14, 2017 and the letter was publicly signed by The IRICE President, Professor Dr. Anton Caragea.


 


This letter was drafted jointly by the UN Global Compact Office and the Secretariat of the UN Principles for Responsible Management Education (PRME) and was addressed for public endorsement by world leaders.
We must underline that Romania by the relentless efforts of Professor Dr. Anton Caragea has become an educational leader at world level by placing at the fore an educational system directed towards the full implementation of Sustainable Development Goals.


The United Nations letter calls on educational system to be built around three major pillars:


1) understand the relevance of international human rights standards for business;


2) are familiar with the Principles of the UN Global Compact and the corporate responsibility to respect human rights as detailed in the United Nations “Protect, Respect and Remedy” Framework for Business and Human Rights (2008 and elaborated in the Guiding Principles on Business and Human Rights(2011); and3) have been exposed to best practices for managing the human rights impacts of business.

 


The full text of UN Letter to Academic Institutions Educate Future Managers and Leaders on Business and Human Rights can be accessed here:

PROF. DR. ANTON CARAGEA SEMNEAZA SCRISOAREA PENTRU EDUCATIE SI DREPTURILE OMULUI

Posted by Institute of International Relations and Economic Cooperation on July 16, 2017 at 6:50 AM

Institutul de Relatii Internationale si Cooperare Economica (IRICE) a gazduit ceremonia de prezentare si semnare publica a Scrisorii Natiunilor Unite pentru institutiile academice globale (ceremonia a avut loc in data de vineri 14 iulie 2017).

 


Scrisoarea a fost redactata de Oficiul Natiunilor Unite Global Compact si Secretariatul Natiunilor Unite pentru Principiile unui Management Educational Responsabil (PRME) si a fost semnata public de catre Presedintele Institutului de Relatii Internationale si Cooperare Economica (IRICE) Profesor Dr. Anton Caragea.

Subliniem ca Romania este, prin eforturile Profesor Dr. Anton Caragea, unul din liderii educationali in plan mondial in propagarea unui sistem educational performant si directionat spre indeplinirea a OBIECTIVELOR DE DEZVOLTARE DURABILA (SDG).


Scrisoarea ONU solicita tuturor institutiilor academice sa ofere programe educationale care sa prezinte relevanta internationala a drepturilor omului si standardele pentru oamenii de afaceri , sa sprijine familiarizarea generala cu principiile responsabilitatii corporatiste si ale Natiunilor Unite, si sa prezinnte exemple de buna practica in domeniul protectie drepturilor omului aplicate in domeniul afacerilor.


Pentru o mai buna receptare a Scrisorii ONU, liderii mondiali au fost rugati de Natiunile Unite sa isi adauge numele in mod public in calitate de semnatari, Profesor Dr. Anton Caragea a indeplinit aceasta solicitare in mod public in data de 17 iulie 2917.


Intreg textul scrisorii ONU poate fi accesat aici (disponibil doar in limba engleza)

PRESEDINTELE DR. ANTON CARAGEA PRIMESTE SCRISOAREA ADRESATA LIDERILOR MONDIALI

Posted by Institute of International Relations and Economic Cooperation on July 16, 2017 at 6:45 AM

Natiunile Unite prin vocea Presedintelui Adunarii Generale a Natiunilor Unite, Ambasador Peter Thomson, au adresat o Scrisoare principalilor lideri mondiali pentru a influenta comunitatea mondiala in vederea accelerarii procesului de implementare a OBIECTIVELOR DE DEZVOLTARE DURABILA (SDG) in plan regional si global.Scrisoarea a fost adresata unui numar de 190 de lideri globali dintre care in Romania a fost directionata catre Prof. Dr. Anton Caragea, Presedintele IRICE.Reamintim ca sub conducerea Prof. Dr. Anton Caragea, Institutul de Relatii Internationale si Cooperare Economica (IRICE) a devenit parte a OBIECTIVELOR DE DEZVOLTARE ALE MILENIULUI (MDG), a inaugurat cursurile speciale pentru lideri implicati in indeplinirea Obiectivelor de Dezvoltare Durabila si a devenit institutie organizatoare a ADUNARII PARLAMENTARE pentru OBIECTIVELE DE DEZVOLTARE DURABILA (SDG).
Presedintele Adunarii Generale a ONU, Ambasadorul Peter Thomson a adresat o scrisoare celor 190 de lideri ai umanitatii, solicitand un impuls pentru o mai buna cunoastere si acceptare a Obiectivelor de Dezvoltare Durabila.

 Mesajul adresat celor 190 de lideri ai umanitatii de ambasadorul Thomson mentioneaza:Tot ceea ce am invatat in calitate de Presedinte al Adunarii Generale a ONU m-a dus la convingerea ca Acordul asupra Climei de la Paris impreuna cu Agenda 2030 pentru OBIECTIVELE DE DEZVOLTARE DURABILA (SDG) ofera umanitatii cea mai buna sansa pentru a construi un mod de viata sustenabil pentru toate speciile planetei.In urmarirea acestui obiectiv Va scriu Dumneavoastra si fiecarui sef de guvern din statele membre ale Natiunilor Unite pentru a va solicita sprijinul in educarea tinerei generatii pentru indeplinirea OBIECTIVELOR DE DEZVOLTARE DURABILA (SDG).Daca fiecare institutie educationala din aceasta lume va incorpora OBIECTIVELE DE DEZVOLTARE DURABILA (SDG) si fiecare scoala si fiecare tanar de pe aceasta planeta este informat si constientizeaza drepturile si responsabilitatile sale atunci lumea are o sansa solida pentru a indeplinii OBIECTIVELE DE DEZVOLTARE DURABILA (SDG) pana in 2030.Imi face o deosebita placere Excelenta Voastra sa va ofer si o serie de instrumente utile in prezentarea OBIECTIVELOR DE DEZVOLTARE DURABILA (SDG precum Parteneriatul Global pentru Educatie si Cea mai Importanta Lectie din Lume”.Mai multe despre ADUNAREA PARLAMENTARA pentru OBIECTIVELE DE DEZVOLTARE DURABILA (SDG) gasiti aici.Mai multe despre cursurile pentru lideri mondiali in implementarea OBIECTIVELOR DE DEZVOLTARE DURABILA (SDG) puteti afla aici:

PRESIDENT DR. ANTON CARAGEA RECEIVES THE MESSAGE ADDRESSED TO GLOBAL LEADERS

Posted by Institute of International Relations and Economic Cooperation on July 16, 2017 at 6:35 AM

The OFFICE OF THE PRESIDENT OF INSTITUTE OF INTERNATIONAL RELATIONS AND ECONOMIC COOPERATION OF ROMANIA (IRICE) has made public the United Nations General Assembly President letter calling on world leaders support for the global implementation of Sustainable Development Goals.
President of United Nations General Assembly, Ambassador Peter Thomson had addressed a letter to the head of states and global leaders urging a better knowledge and acceptance of Sustainable Development Goals.The letter addressed to 190 world leader`s and global influencer`s among them Professor Dr. Anton Caragea, IRICE President calls for world level re-enforced cooperation agreement to the implementation of SDG and had come as a result of a general appeal from UN General Assembly President.


On April 19, 2017 H.E. President of United Nations General Assembly, Ambassador Peter Thomson had addressed a letter to the head of states and global leaders urging a better knowledge and acceptance of Sustainable Development Goals in the world and asking a universal effort for the implementation of SDG in learning process across the world.The letter addressed to H.E. President Professor Dr. Anton Caragea and to Institute of International Relations and European Cooperation as global leaders and top 190 personalities reads in part:


Everything I have learned as President of the United Nations General Assembly has convinced me that, taken together with the Paris Climate Agreement, the 2030 Sustainable Development Agenda provides humanity with the best chance we have to shape a sustainable way of life for our species upon this planet.In pursuit of this high purpose, I am writing to you and every Head of Government of the Member States of the United Nations, with the request that national efforts are made to educate young people on the vital importance of the Sustainable Development Goals.If every school curriculum in the world incorporates the Sustainable Development Goals, every school teaches them, and every young person on the planet is made aware of them as rights and responsibilities, the world will stand a very good chance of attaining the Goals by 2030.I am pleased to advise, Excellency, that in support of the policies that your government may decide on the matter, tools are already available to help support SDG learning, such as those developed by UNICEF, UNESCO, the Global Partnership for Education and the “World’s Largest Lesson”.INFORMATION`S ON SUSTAINABLE DEVELOPMENT GOALSThe Institute of International Relations and European Cooperation has being from the start of Sustainable Development Goals inception and promotions, alongside the global efforts made to implement SDG in the life of every man, woman and child on this planet.Institute of International Relations and European Cooperation had created and pioneered the PARLIAMENTARY ASSEMBLY FOR SUSTAINABLE DEVELOPMENT GOALS SDG`s uniting world parliaments in the efforts to implement in their work and legislation measures dedicated to bring to life SDG in every nation.Institute of International Relations and European Cooperation is the second world academy that is offering SDG based courses and curriculum based on role of culture and development in carving a new and better future for as all.

 More information’s about the Parliamentarian Assembly for Implementation of Sustainable Development Goals can be read out on UN-SDG site here:Supplementary information regarding the World Lectures on SDG can be obtained from official website

ADUNAREA GENERALA A TURISMULUI EUROPEAN PROGRAMATA LA BUCURESTI

Posted by Institute of International Relations and Economic Cooperation on July 5, 2017 at 3:15 PM

Romania este una din destinatiile turistice de viitor ale Europei si ale turismului mondial: unind la un loc potentialul turismului cultural cu cel al turismului natural si extraordinara diversitate a enoturismului (turismul de descoperire a zonelor vinicole) acestea au fost argumentele corifeilor turismului mondial cand au decis ca Bucurestiul si Romania sa gazduiasca in perioada 27-29 iulie 2017 reuniunea anuala a turismului european.Cresterea cooperarii regionale, facilitarea obtinerii de vize si mai buna promovare a turismului european, sunt cateva din principalele teme ce vor fi dezbatute in cadrul celei de a 10-a reuniuni a organizatiei europene de turism-ECTT, ce va avea loc in Bucuresti, Romania, intre 27-29 iulie 2017.

Palatul Parlamentului va gazdui cea de a 10-a reuniune a organizatiei europene de turism (2017).

 Europa este cea mai vizitata regiune a lumii si principala sursa de turism extern, pentru alte destinatii, fiind punctul de pornire a mai mult de jumatate din numarul total al turistilor internationali.In 2014, turismul international in Europa a reusit sa contribuie la redresarea economica a continentului: sosirile de turisti au crescut cu 3%, ajungand la peste 584 milioane de calatori, iar veniturile aduse din turism au crescut cu 4%, ajungand la peste 383 de miliarde de euro pentru economiile europene.
Prof. Dr. Anton Caragea pregateste cea de a 10-a reuniune a turismului european.Conform deciziei luate de organizatia europeana a turismului anul trecut, Romania are deosebita onoare si responsabilitate de a gazdui reuniunea la nivel inalt a organizatiilor de turism si promovare turistica.

Delegatii europeni se vor bucura de un week-end in zona lacului Murighiol, la PUFLENE RESORT si vor vizita cetatea Enisala (monument de arta si fortificatie de ev mediu).

Astfel cea de a 10-a reuniune a turismului european se va desfasura la Palatul Parlamentului din Bucuresti in 29 iulie 2017, sub conducerea Prof.Dr. Anton Caragea-Presedinte Director General IRICE, Presedinte al Consiliului de Turism si Comert la nivel european si va gazdui reprezentanti din peste 28 de natiuni europene si reprezentanti ai industriei turismului, ce vor putea discuta prioritatile de promovare si agenda de politica turistica pentru perioada 2017/2018.
Liderii turismului european vor vizita apoi regiunea Deltei Dunarii fiind gazduiti la luxosul complex PUFLENE RESORT, partenerul diplomatic oficial, iar programul include si o vizita la cetatea Enisala din Dobrogea pentru a se putea familiariza mai bine cu potentialul turistic al Romaniei.Reamintim ca in urma deciziei Prof. Dr. Anton Caragea-Presedintele IRICE, anul 2017 a fost declarat ANUL OFICIAL AL DELTEI DUNARII astfel incat prezenta delegatiilor europeni in vizita de descoperire a legendarului teritoriu al Deltei apare ca fiind mai mult decat naturala.


Principalele teme de discutie ale intalnirii, identificate de organizatiile de turism din diversele natiuni europene, includ: dezvoltarea turismului cultural si crearea de produse turistice trans-nationale, menite sa dezvolte cooperarea regionala si inter-natiuni, a declarat Presedintele reuniunii, Prof.Dr. Anton Caragea


Rss_feed

PARTENERS OF IRICE

TABACALERA PALMA is the producer of WORLD FAVORITE CIGAR FOR 2017 (Brussels Cigar Exhibition).

A famous cigar producer from Dominican Republic is creating from 1936 the famous PALMA cigars.


TABACALERA PALM es el creador de PUROS FAVORITOS POR 2017 Y MEJOR CIGARROS DEL MUNDO (Brussels Feria de Purros)

El famoso creador de puros es localizado en la Republica Dominicana y es el productor de las increible PALMA puros.   


 CASA PANCIU


 CASA PANCIU este creatorul VINULUI DIPLOMATILOR PENTRU 2016 si partenerul oficial al diplomatiei Institutului de Relatii Internationale si Cooperare Economica (IRICE) pentru anul 2016.

CASA PANCIU a mai fost partenerul oficial al IRICE si in anii 2013/2014.

CASA PANCIU produce vinuri linistite si vinuri spumante de o calitate extraordinara, recomandate pentru evenimente de tinuta.

 

HOUSE OF PANCIUPANCIU HOUSE is the creator of the DIPLOMATIC WINE FOR 2016 and the official diplomatic partner of Institute of International Relations and Economic Cooperation (IRICE) for 2016.

HOUSE OF PANCIU was the official partner of IRICE during 2013 and 2014.

THE HOUSE OF PANCIU is producing silent and sparkling wines of irreproachable qualities, highly recommended for quality events.


CASA DE VINURI-COTNARI


CASA DE VINURI COTNARI este creatoarea CELUI MAI BUN VIN AL ROMANIEI PENTRU ANUL 2015-VINUL DIPLOMATILOR.

Vinurile produse la Cotnari, de echipa condusa de Directorul Victor Deleanu, vor reprezenta tot ce are mai bun tara noastra in domeniul vinurilor in anul 2015 

Casa de Vinuri Cotnari este partenerul oficial diplomatic al IRICE pentru anul 2015.

COTNARI-HOUSE OF WINES


COTNARI HOUSE OF WINES is the creator of ROMANIAN DIPLOMATIC WINE-THE BEST ROMANIAN WINE FOR 2015.

The wines produced at Cotnari by the talented team lead by Director Victor Deleanu are representing the best of Romanian wines for 2015.  

Cotnari House of Wine is the official diplomatic partner of IRICE for 2015.

 


CASA PANCIU


CASA PANCIU este partenerul oficial al diplomatiei Institutului de Relatii Internationale si Cooperare Economica pentru anii 2013/2014. CASA PANCIU produce vinuri linistite si vinuri spumante de o calitate extraordinara, recomandate pentru evenimente de tinuta.

PANCIU HOUSE


PANCIU HOUSE is the official diplomatic partner for Institute of International Relations and Economic Cooperation for 2013/2014. PANCIU HOUSE is producing silent and sparkling wines of irreproachable qualities, highly recommended for quality events. 

EXOTIQUE 

 

EXOTIQUE este partenerul oficial pentru 2010 si pentru 2011  al activitatilor de reprezentare culturala internationala desfasurate de Institutul de Relatii Internationale si Cooperare Economica. EXOTIQUE sub conducerea doamnei Pusa Hack demonstrat constanta in promovarea imaginii internationale a Romaniei 

 

EXOTIQUE is the official partner for public diplomacy for 2010 and 2011 at Institute of International Relations and Economic Cooperation. EXOTIQUE under the leadership of Mrs. Pusa Hack had demonstrated a long commitment to promote ROMANIAN image abroad 

DIRECT DE LA FERMA


DIRECT DE LA FERMA va aduce ingredientele necesare unei vieti sanatoase: o alimentatie fara e-uri, chimicale si aditivi. Produsele DIRECT DE LA FERMA pot fi comandate usor, rapid si ieftin si vor aduce sanatatea si natura direct in casa dvs. 

STRAIGHT FROM THE FARM


STRAIGHT FROM THE FARM is offering to his clients the necessary ingredients for a healthy life: products without chemicals, additives. The STRAIGHT FROM THE FARM products can be easily ordered, quickly and cheep and they will bring health and nature direct to your home.

  

Centrul de Diagnostic si Tratament - LARA LIFE-MED  este partenerul oficial pentru 2011 al activitatilor de reprezentare internationala si diplomatie desfasurate de Institutul de Relatii Internationale si Cooperare Economica.

Centrul de Diagnostic si Tratament - LARA LIFE-MED a demonstrat constanta in promovarea imaginii internationale a Romaniei oferind servicii medicale de calitate internationala si fiind recomandat de Institutul de Relatii Internationale si Cooperare Economica drept unitate medicala de top. 

 

 

The Center for Diagnosis and Treatment LARA LIFE-MED is the official partner for public diplomacy for 2011 at Institute of International Relations and Economic Cooperation.

The Center for Diagnosis and Treatment LARA LIFE-MED had demonstrated a long commitment to promote ROMANIAN image abroad offering exceptional quality services and being recommended by Institute of International Relations and Economic Cooperation of Romania as a top medical unity.

ROMANIAN DIPLOMATIC BULLETIN is a trimestrial publication reflecting the diplomatic activity of Romania. Romanian diplomatic Bulletin is published by Institute of International Relations and Economic Cooperation.


CANALUL TV AL INSTITUTUL DE RELATII INTERNATIONALE SI COOPERARE ECONOMICA PE YOU TUBE

THE TV CHANEL OF INSTITUTE OF INTERNATIONAL RELATIONS AND ECONOMIC COOPERATION ON YOU TUBE


CANALUL TV AL INSTITUTUL DE RELATII INTERNATIONALE SI COOPERARE ECONOMICA PE DAILYMOTION 

THE TV CHANEL OF INSTITUTE OF INTERNATIONAL RELATIONS AND ECONOMIC COOPERATION ON DAILYMOTION 


CITESTE NOUTATI DE LA INSTITUTUL DE RELATII INTERNATIONALE SI COOPERARE ECONOMICA PE TWITTER 

FOLLOW INSTITUTE OF INTERNATIONAL RELATIONS AND ECONOMIC COOPERATION ON TWITTER 


BLACKSEANEWS

Blackseanews is the leading news agency and information sourse for Balkans, Eastern Europe and Middle East

 

EUROPEAN COUNCIL ON INTERNATIONAL RELATIONS

The leading EU think thank


KAZAKHSTAN 20 YEARS OF INDEPENDENCE. PEACE AND CONSTRUCTION


 


 


Appeal for the establishment of a Parliamentary Assembly at the United Nations is proudly supported by Institute of International Relations and Economic Cooperation of Romania

OSCE. KAZAKHSTAN PRESIDENCY. ROMANIAN SUPPORT by Professor Dr. Anton Caragea

OSCE. KAZAKHSTAN PRESIDENCY. ROMANIAN SUPPORT is a book destined to remember the events of 2010.

Publicity / Publicitate


ASTANA-CAPITAL OF THE FUTURE. EXHIBITION organized by Embassy of Republic of Kazakhstan in Romania and Institute of International Relations and Economic Cooperation of Romania. 

Under the high patronage of European Council on International Relations , Diplomatic Mission of Kazakhstan and Institute of International Relations and Economic Cooperation was held in Bucharest the Conference on OSCE 2010. A decisive year for Romania. Kazakhstan PresidencyKAZAKHSTAN PRESIDENTIAL ELECTIONS 2011. EUROPEAN MONITORING MISSION

Kazakhstan Presidential Elections in  3 April 2011 are ushering a new era of democracy and development. Let`s all support the Democratic Kazakhstan

DANUBE&DELTA INTERNATIONAL EXHIBITION 

DUNAREA SI DELTA-EXPOZITIE INTERNATIONALA

WORLD TOURISM NEWS


WORLD TOURISM NEWS is a site dedicated to rapidly and promptly inform tourist, stakeholders in touristic industry and all the people that love to travel about the latest developments in world tourism.

WORLD TOURISM AWARDS


WORLD TOURISM AWARDS are the special prizes carved by European tourism industry representatives in recognition of the countries and tourism agents that are promoting the ideal of free, ethical and ecological oriented tourism in the world.DIPLOMAT CLUB este curierul vietii diplomatice , mondene si al lumii afacerilor

WORLD CAPITAL OF CULTURE AWARD 

WORLD BEST TOURIST DESTINATION AWARD 

CONFERENCE ON SECURITY AND COOPERATION IN EUROPE AND ASIA

WORLD SUPPORT FOR PRESIDENT NURSULTAN NAZARBAYEV PEACE PLAN IN XXI CENTURYEUROPEAN JOURNAL OF TOURISM

European Journal of Tourism is a regular publication of European Council on Tourism and Trade destined to disseminate information`s about World Best Tourist destinations, European tourism statistic, evolution`s, laws, regulations and main event`s.

Send to a friend

Quote of the Day

Quote of the Day