Institute of International Relations and Economic Cooperation

News & Articles

FETEASCA NEAGRA-CEL MAI BUN VIN ROSU ROMANESC PENTRU 2014

Posted by Institute of International Relations and Economic Cooperation on May 1, 2014 at 9:15 AM

In perioada 25-27 aprilie 2014, Bucuresti-ul a devenit capitala expertilor si pasionatilor de oenologie, in cautarea savorii vinului si a celor mai bune bauturi alcoolice pe care Romania si lumea le poate oferi.


Targul International de Vinuri Good Wine, aflat la a 11 editie in aprilie 2014, a oferit posibilitatea unei delegatii de diplomati si experti in degustare, a Institutului de Relatii Internationale si Cooperare Economica, sa analizeze vinurile romanesti si sa creeze un top al celor mai bune vinuri romanesti pe care anul 2014 le ofera.
Dl.Daniel Guzu-Presedinte CASA PANCIU, D-na Ileana Tudor-CASA PANCIU, Prof.Dr. Anton Caragea-Director IRICE, E.S. Ambasadorul Venezuelei in Romania-Ramon Carazo si somelierul CASA PANCIU(de la dreapta la stanga).


A stralucit de departe CASA PANCIU, care a primit in decembrie 2013 titlul de creator al VINULUI DIPLOMATILOR PENTRU 2014, si care a confirmat din nou cu degustarea vinului anului 2014: cupajul de Feteasca Neagra si Cabernet Sauvignon, care a fost din nou apreciat pentru prospetime, aroma perfecta de vanilie si fructe de padure si miezul rotund, perfect imbogatit de concentratia de tanini, atat de necesari organismului uman si care ofera degustatorului experienta perfecta a vinului romanesc.


Vedeta degustarii a fost vinul spumant, facut din Muscat Ottonel prin metoda Asti, care a stralucit prin concentratia perfecta de zahar, combinata cu aroma de fructe proaspete si de prospetime cu o buna persistenta care a cucerit pe toti cei prezenti.

Echipele de diplomati felicita CASA PANCIU: creatoarea CELUI MAI BUN VIN ROMANESC.


Intr-un top al degustarii de vinuri efectuate de diplomatii, condusi de Prof.Dr. Anton Caragea, Directorul Institutului de Relatii Internationale si Cooperare Economica la Good Wine editia aprilie 2014 si-au facut loc: Feteasca Neagra de la Casa Panciu (locul I) si Babeasca de la Casa Panciu (locul II).


La capitolul vinuri spumante, topul a fost deschis de Brut-Domeniile Panciu (Metoda traditionala) de la Casa Panciu, care a fost apreciat pentru aspectul exterior in pahar, pentru gustul persistent, pentru perlajul rezistent si pentru aroma profunda si expresivitatea ce se ofera latent degustatorului, oferind suprize placute la fiecare inghititura.


Diplomatii prezenti au incurajat producatorii romani sa creasca calitatea vinurilor romanesti, prin mai multe vinuri cu o concentratie ridicata de zahar, vinurile dulci si demi-dulci fiind singura sansa de export a viticulturii romanesti.


Vinurile romanesti stau la bine la capitolul fruct si aroma, dar sunt mult restantiere la capitolul zahar, ceea ce le blocheaza accesul pe piata internationala a vinurilor, au apreciat ambasadorii invitati.


Presedintele CASA PANCIU-dl. Daniel Guzu a oferit o rara surpriza diplomatilor prezenti propunand la degustare cel mai nou produs al firmei vrancene: Vinul Spumant Rose-2013, care a cucerit imediat publicul cu prospetimea si aroma sa, a incantat ochiul cu culoarea perfecta si cu un roz stralucitor ce a umplut de bucurie sufletele diplomatilor degustatori.


Sub bagheta competenta a somelierului Casei Panciu si sub ochiul binevoitor al Presedintelui Daniel Guzu, diplomatii sau bucurat de cele mai bune vinuri pe care Romania le poate oferi:vinul diplomatilor pentru 2014-vinul de la Casa Panciu.


In total, multumita CASEI PANCIU, a 11 editie a Targului International de Vinuri din aprilie 2014-Good Wine si-a tinut promisiunea de a prezenta publicului comorile de vin ale Romaniei: Muscat Ottonel Feteasca Neagra si Cabernet Sauvignon-ul de la Casa Panciu.

Categories: Cultura si Educatie, Informatii/Stiri

PARTENERS OF IRICE

GENTLEMEN'S CORNER is the creator of the world acclaimed fashion rewarded with INTERNATIONAL QUALITY AWARD and recognized as the OFFICIAL DIPLOMATIC PARTNER.

For all who admire the classical elegance, who value the well tailored fashion and are looking for a tried and tested creator that is at the height of taste of diplomatic community they need to look no further: GENTLEMEN'S CORNER is their address!

Here is the house of elegance for diplomats. Here can also be your address: GENTLEMEN'S CORNER!


GENTLEMEN'S CORNER este creatorul de moda al Romaniei, unicul premiat cu PREMIUL INTERNATIONAL DE CALITATE si desemnat PARTENER DIPLOMATIC OFICIAL AL IRICE.

Toti cei care admira eleganta clasica, fara varsta, toti cei ce sunt in cautarea unor costume perfect croite si pentru cei care sunt in cautarea bunului gust avem pentru ei adresa perfecta: GENTLEMEN'S CORNER! 

Aici eleganta a fost testata si aprobata de comunitatea diplomatica, aici este casa elegantei pentru diplomati si poate fi si adresa ta pentru eleganta: GENTLEMEN'S CORNER!

TABACALERA PALMA is the producer of WORLD FAVORITE CIGAR FOR 2017 (Brussels Cigar Exhibition).

A famous cigar producer from Dominican Republic is creating from 1936 the famous PALMA cigars.


TABACALERA PALM es el creador de PUROS FAVORITOS POR 2017 Y MEJOR CIGARROS DEL MUNDO (Brussels Feria de Purros)

El famoso creador de puros es localizado en la Republica Dominicana y es el productor de las increible PALMA puros.   


 CASA PANCIU


 CASA PANCIU este creatorul VINULUI DIPLOMATILOR PENTRU 2016 si partenerul oficial al diplomatiei Institutului de Relatii Internationale si Cooperare Economica (IRICE) pentru anul 2016.

CASA PANCIU a mai fost partenerul oficial al IRICE si in anii 2013/2014.

CASA PANCIU produce vinuri linistite si vinuri spumante de o calitate extraordinara, recomandate pentru evenimente de tinuta.

 

HOUSE OF PANCIUPANCIU HOUSE is the creator of the DIPLOMATIC WINE FOR 2016 and the official diplomatic partner of Institute of International Relations and Economic Cooperation (IRICE) for 2016.

HOUSE OF PANCIU was the official partner of IRICE during 2013 and 2014.

THE HOUSE OF PANCIU is producing silent and sparkling wines of irreproachable qualities, highly recommended for quality events.


CASA DE VINURI-COTNARI


CASA DE VINURI COTNARI este creatoarea CELUI MAI BUN VIN AL ROMANIEI PENTRU ANUL 2015-VINUL DIPLOMATILOR.

Vinurile produse la Cotnari, de echipa condusa de Directorul Victor Deleanu, vor reprezenta tot ce are mai bun tara noastra in domeniul vinurilor in anul 2015 

Casa de Vinuri Cotnari este partenerul oficial diplomatic al IRICE pentru anul 2015.

COTNARI-HOUSE OF WINES


COTNARI HOUSE OF WINES is the creator of ROMANIAN DIPLOMATIC WINE-THE BEST ROMANIAN WINE FOR 2015.

The wines produced at Cotnari by the talented team lead by Director Victor Deleanu are representing the best of Romanian wines for 2015.  

Cotnari House of Wine is the official diplomatic partner of IRICE for 2015.

 


CASA PANCIU


CASA PANCIU este partenerul oficial al diplomatiei Institutului de Relatii Internationale si Cooperare Economica pentru anii 2013/2014. CASA PANCIU produce vinuri linistite si vinuri spumante de o calitate extraordinara, recomandate pentru evenimente de tinuta.

PANCIU HOUSE


PANCIU HOUSE is the official diplomatic partner for Institute of International Relations and Economic Cooperation for 2013/2014. PANCIU HOUSE is producing silent and sparkling wines of irreproachable qualities, highly recommended for quality events. 

EXOTIQUE 

 

EXOTIQUE este partenerul oficial pentru 2010 si pentru 2011  al activitatilor de reprezentare culturala internationala desfasurate de Institutul de Relatii Internationale si Cooperare Economica. EXOTIQUE sub conducerea doamnei Pusa Hack demonstrat constanta in promovarea imaginii internationale a Romaniei 

 

EXOTIQUE is the official partner for public diplomacy for 2010 and 2011 at Institute of International Relations and Economic Cooperation. EXOTIQUE under the leadership of Mrs. Pusa Hack had demonstrated a long commitment to promote ROMANIAN image abroad 

DIRECT DE LA FERMA


DIRECT DE LA FERMA va aduce ingredientele necesare unei vieti sanatoase: o alimentatie fara e-uri, chimicale si aditivi. Produsele DIRECT DE LA FERMA pot fi comandate usor, rapid si ieftin si vor aduce sanatatea si natura direct in casa dvs. 

STRAIGHT FROM THE FARM


STRAIGHT FROM THE FARM is offering to his clients the necessary ingredients for a healthy life: products without chemicals, additives. The STRAIGHT FROM THE FARM products can be easily ordered, quickly and cheep and they will bring health and nature direct to your home.

  

Centrul de Diagnostic si Tratament - LARA LIFE-MED  este partenerul oficial pentru 2011 al activitatilor de reprezentare internationala si diplomatie desfasurate de Institutul de Relatii Internationale si Cooperare Economica.

Centrul de Diagnostic si Tratament - LARA LIFE-MED a demonstrat constanta in promovarea imaginii internationale a Romaniei oferind servicii medicale de calitate internationala si fiind recomandat de Institutul de Relatii Internationale si Cooperare Economica drept unitate medicala de top. 

 

 

The Center for Diagnosis and Treatment LARA LIFE-MED is the official partner for public diplomacy for 2011 at Institute of International Relations and Economic Cooperation.

The Center for Diagnosis and Treatment LARA LIFE-MED had demonstrated a long commitment to promote ROMANIAN image abroad offering exceptional quality services and being recommended by Institute of International Relations and Economic Cooperation of Romania as a top medical unity.

ROMANIAN DIPLOMATIC BULLETIN is a trimestrial publication reflecting the diplomatic activity of Romania. Romanian diplomatic Bulletin is published by Institute of International Relations and Economic Cooperation.


CANALUL TV AL INSTITUTUL DE RELATII INTERNATIONALE SI COOPERARE ECONOMICA PE YOU TUBE

THE TV CHANEL OF INSTITUTE OF INTERNATIONAL RELATIONS AND ECONOMIC COOPERATION ON YOU TUBE


CANALUL TV AL INSTITUTUL DE RELATII INTERNATIONALE SI COOPERARE ECONOMICA PE DAILYMOTION 

THE TV CHANEL OF INSTITUTE OF INTERNATIONAL RELATIONS AND ECONOMIC COOPERATION ON DAILYMOTION 


CITESTE NOUTATI DE LA INSTITUTUL DE RELATII INTERNATIONALE SI COOPERARE ECONOMICA PE TWITTER 

FOLLOW INSTITUTE OF INTERNATIONAL RELATIONS AND ECONOMIC COOPERATION ON TWITTER 


BLACKSEANEWS

Blackseanews is the leading news agency and information sourse for Balkans, Eastern Europe and Middle East

 

EUROPEAN COUNCIL ON INTERNATIONAL RELATIONS

The leading EU think thank


KAZAKHSTAN 20 YEARS OF INDEPENDENCE. PEACE AND CONSTRUCTION


 


 


Appeal for the establishment of a Parliamentary Assembly at the United Nations is proudly supported by Institute of International Relations and Economic Cooperation of Romania

OSCE. KAZAKHSTAN PRESIDENCY. ROMANIAN SUPPORT by Professor Dr. Anton Caragea

OSCE. KAZAKHSTAN PRESIDENCY. ROMANIAN SUPPORT is a book destined to remember the events of 2010.

Publicity / Publicitate


ASTANA-CAPITAL OF THE FUTURE. EXHIBITION organized by Embassy of Republic of Kazakhstan in Romania and Institute of International Relations and Economic Cooperation of Romania. 

Under the high patronage of European Council on International Relations , Diplomatic Mission of Kazakhstan and Institute of International Relations and Economic Cooperation was held in Bucharest the Conference on OSCE 2010. A decisive year for Romania. Kazakhstan PresidencyKAZAKHSTAN PRESIDENTIAL ELECTIONS 2011. EUROPEAN MONITORING MISSION

Kazakhstan Presidential Elections in  3 April 2011 are ushering a new era of democracy and development. Let`s all support the Democratic Kazakhstan

DANUBE&DELTA INTERNATIONAL EXHIBITION 

DUNAREA SI DELTA-EXPOZITIE INTERNATIONALA

WORLD TOURISM NEWS


WORLD TOURISM NEWS is a site dedicated to rapidly and promptly inform tourist, stakeholders in touristic industry and all the people that love to travel about the latest developments in world tourism.

WORLD TOURISM AWARDS


WORLD TOURISM AWARDS are the special prizes carved by European tourism industry representatives in recognition of the countries and tourism agents that are promoting the ideal of free, ethical and ecological oriented tourism in the world.DIPLOMAT CLUB este curierul vietii diplomatice , mondene si al lumii afacerilor

WORLD CAPITAL OF CULTURE AWARD 

WORLD BEST TOURIST DESTINATION AWARD 

CONFERENCE ON SECURITY AND COOPERATION IN EUROPE AND ASIA

WORLD SUPPORT FOR PRESIDENT NURSULTAN NAZARBAYEV PEACE PLAN IN XXI CENTURYEUROPEAN JOURNAL OF TOURISM

European Journal of Tourism is a regular publication of European Council on Tourism and Trade destined to disseminate information`s about World Best Tourist destinations, European tourism statistic, evolution`s, laws, regulations and main event`s.

Send to a friend

Quote of the Day

Quote of the Day