Institute of International Relations and Economic Cooperation

News & Articles

CALATORIA DIPLOMATILOR IN HATEG: INIMA ROMANIEI

Posted by Institute of International Relations and Economic Cooperation on July 11, 2012 at 10:00 AM

In perioada 6-9 iulie 2012, la invitatia prof.dr.Anton Caragea, Directorul Institutului de Relatii Internationale si Cooperare Economica o delegatie de ambasadori si familiile lor au participat la o calatorie de descoperire a frumusetilor Romaniei, in regiunea cunoscuta drept inima traditiilor romanesti : Hateg-Retezat.
Ambasadorii din Emiratele Arabe Unite , Kazahstan si Venezuela alaturi de prof.dr.Anton Caragea la cascada Retezat.


La calatoria de descoperire a uneia din cele mai frumoase zone din tara au fost invitati, in semn de apreciere pentru activitatea lor, ambasadori care sau distins prin eforturile lor in ultimul an.


Calatoria a fost pefect realizata de catre cei mai cunoscuti profesionisti ai turismului montan si de protectie ecologica-echipa WILD TIME, condusa de inimosul luptator pentru protectia ariilor naturale : Gabriel Paun.

Cascadele din Retezat: monumente ale naturii.


Traseul calatoriei de descoperire a frumusetilor Hategului a urmarit atat descoperirea ariilor naturale protejate, al carui ambasador a fost ales prof.dr.Anton Caragea ( din decembrie 2011) dar si a zonelor istorice legate de nasterea poporului roman.


Grupul ambasadorilor a avut ghidul perfect in echipa inimoasa a WILD TIME, condusa de expertul in ecoturism Gabriel Paun si directoarea agentiei WILD TIME- Raluca Nicolae si care au alcatuit un traseu in concordanta cu mottoul WILD TIME : sa ne bucuram de natura in armonie.


Mentionam ca pentru profesionalismul lor si eforturile sustinute de creare a unui turism fara impact asupra mediului, WILD TIME a fost ales ca partener oficial al activitatilor de diplomatie publica pentru anul 2012/2013.

Castelul Huniazilor a starnit entuziasmul ambasadorilor.


Traseul a vizat descoperirea unor zone de o rara frumusete precum : Pestera Hunedoara , regiunea Raului Morii, Parcul Natural Retezat, fosta capitala a Daciei Romane : Sarmizegetusa Regia, Biserica de la Densus-locul de nastere al crestinismului in Transilvania ( cea mai veche biserica din Europa de Est si Sud), Castelul Huniazilor de la Hunedoara , zona Cheile Butii, manastirea de la Lainici, ctitorie a familiei Caragea, rezervatia de zimbrii carpatini, zona atelierelor de ceramica de la Horezu, obiective din Ramnicu Valcea etc.

Grupul ambasadorilor la Densus-cea mai veche biserica crestina din estul si centrul Europei.


Momente speciale ale vizitei au fost : masa in Pestera Hunedoara, unde grupul ambasadorilor s-a delectat cu bunatati naturale, din Retezat, pe malul unui parau subteran, la lumina lumanarilor in inima pesterii, intalnirea cu autoritatile regiunii in inima parcului natural Retezat, participarea la evenimentul rar al nasterii unui pui de zimbru si vizita ambasadorilor la ctitoria familiei Caragea : Manastirea Lainici, unde prof.dr.Anton Caragea a prezentat momente din istoria familiei si a Romaniei.

Manastirea Lainici-ctitorie a familiei Caragea.


Vizita a reusit sa imbine utilul cu placutul, ambasadorii multumind pentru ca au avut oportunitatea rara de a descoperi o regiune de o deosebita frumusete si bogatie, unde ospitalitatea si bogatia se afla la ele acasa.

Grupul ambasadorilor e primit traditional cu paine si sare.


Ambasadorii invitati au avut privilegiul unic de a reconstitui drumul de descoperire a zonei Retezat facut de printul Charles al Marii Britanii si de echipa ce a realizat celebrul documentar Carpatii Salbatici.


Totodata profesorul Anton Caragea a anuntat ca Institutul de Relatii Internationale si Cooperare Economica va organiza o noua deplasare in aceasta vara, in regiunea Bucovina, pentru a sprijinii in continuare dezvoltarea economiei Romaniei si a atrage noi turisti, dar si pentru a rasplatii eforturile ambasadorilor in promovarea relatiilor dintre tarile lor si Romania.

Rezervatia naturala a zimbrilor din Retezat a atras atentia ambasadorilor din excursia diplomatica.

 Ambasadorii din Venezuela si Kazahstan si familiile lor vizitand Poarta Sarutului de la Targu Jiu.

Ambasadorul Kazahstanului protejeaza natura in Rezervatia Retezat.

Ambasadorul Emiratelor Arabe Unite ofera o floare participantilor la Calatoria Diplomatica.

Categories: Politica externa, Informatii/Stiri, Cultura si Educatie