Institute of International Relations and Economic Cooperation

News & Articles

EXCURSIA AMBASADORILOR PE TARAMUL DE MAGIE AL BUCOVINEI

Posted by Institute of International Relations and Economic Cooperation on March 19, 2013 at 6:20 PM

In perioada 14-18 martie 2013, la invitatia prof.dr.Anton Caragea, Directorul Institutului de Relatii Internationale si Cooperare Economica ( IRICE) , o delegatie de ambasadori a participat, in cadrul programului DESCOPERA ROMANIA, la o excursia de primavara in Bucovina.




 

 Prof.dr.Anton Caragea, Directorul Institutului de Relatii Internationale si Cooperare Economica conducand delegatia ambasadorilor in vizita la Universitatea din Suceava.


Bucovina este una din cele mai frumoase zone ale Romaniei, cuprinzand monumente catalogate UNESCO precum : Voronet, Sucevita si Dragomirna, dar si unicate geografice, elemente ce fac din Bucovina o zona magica, in topul turismului mondial.


Totodata, sub mandatul Presedintelui Consiliului Judetean Suceava, Dl. Catalin Nechifor, Bucovina a devenit o zona de prim interes pentru investitori si comunitatea oamenior de afaceri, cunoscand o dezvoltare rapida, ambasadorii invitati in delegatie putand astfel avea un contact de prima mana cu una din zonele in rapida dezvoltare din tara noastra.


Participarea la programul DESCOPERA ROMANIA, de vizitare a frumusetilor naturale si culturale ale Romaniei, este o rasplata acordata ambasadorilor ce sau ilustrat in mod deosebit prin activitatea lor, din ultimele sase luni, de consolidare a relatiilor dintre Romania si tarile din care provin.

 



Grupul ambasadorilor in vizita la Manastirea Voronet ( monument UNESCO). In centru: Ambasadorul Kazahstanului-Talgat Kaliyev, Ambasadorul Emiratelor Arabe Unite-Yacoub Yousif Al Hosani, Ambasadorul Qatarului-Saad Mohamed Al Kobasisi si alti diplomati.


„In ultimii ani, in cadrul IRICE, am organizat deplasarile ambasadorilor in zone mirifice precum : Maramures, Delta Dunarii, Hateg, Muntii Apuseni etc. si acum am simtit ca era timpul sa le prezentam fuziunea de cultura, arta si frumusete naturala, dar si belsugul bucatelor din Bucovina », a declarat prof.dr.Anton Caragea-directorul Institutului de Relatii Internationale si Cooperare Economica.


Programul delegatiei ambasadorilor, condusa de prof.dr.Anton Caragea, a inclus discutii cu autoritatile judetului Suceava, cu Presedintele Consiliului Judetean –Catalin Nechifor, cu Conducerea Universitatii Suceava ( care a prezentat remarcabilul proiect al noului campus tehnologic, in valoare de 200 de milioane de euro) si cu oamenii de afaceri din judet din cadrul Camerei de Comert si Industrie Suceava etc.


Dincolo de consistentele discutii de afaceri purtate la nivel local, delegatia ambasadorilor s-a putut bucura si de un program cultural de exceptie, realizat cu sprijinul Presedintelui Consiliului Judetean Suceava –dl.Catalin Nechifor.

 



Sucevita-un miracol arhitectural. In vizita: Ambasadorul Emiratelor Arabe Unite-Yacoub Yousif Al Hosani, Ambasadorul Qatarului-Saad Mohamed Al Kobasisi si presedintele Consiliului Judetean Suceava- Catalin Nechifor.



Programul a inclus vizite la manastirile recunoscute UNESCO, pentru frumusetea lor precum:   Dragomirna, Sucevita, Voronet ( faimoasa pentru picturile sale exterioare si pentru celebra culoare unica in lume : albastrul de Voronet ) , vizite la Centrul de echitatie ,unde ambasadorii au putut calarii in voie superbele exemplare cabaline si la Centrul de vanatoare, unde grupul ambasadorilor a aflat informatii despre organizarea vanatorilor in Romania si au putut gusta bunatati unice din vanat.



 

 Grupul ambasadorilor la Vatra Dornei.


Vizita densa a mai inclus si opriri la Muzeul Ion Irimescu din Falticeni, unde fabuloasele sculpturi Irimescu, cu preturi intre 1 million si 10 milioane de euro, au putut fi admirate in voie, vizita la Vatra Dornei si la celebrele ape minerale ale zonei, unde ambasadorii sau delectat cu fazani si cu pastravi si vizite la Centrul de Ceramica Neagra de la Marginea, unde au putut urmari cum se fabrica celebra ceramica bucovineana dupa tehnologii neschimbate de 5.000 de ani etc.


Prof.dr.Anton Caragea, AMBASADOR MONDIAL AL REZERVATIILOR SI ARIILOR PROTEJATE a inclus in programul deplasarii ambasadorilor si vizitarea ariilor naturale protejate din Judetul Suceava pentru a atrage atentia la nivel global asupra importantei acestora pentru economia locala.

 



Moment de relaxare: ambasadorii incearca un dans din Bucovina.


Vizita a mai inclus si degustarea de unicate gastronomice ale zonei precum : pulpa de caprioara cu dulceata, iepuri si fazani, cele 50 de varietati de branza locala si vestitii coltunasi bucovineni, mesele abundente si variate fiind menite a ilustra ca Bucovina este o zona de confluenta a traditiilor orientale si occidentale in domeniul culinar.


La finalul deplasarii in BUCOVINA : TARAMUL MAGIEI, ambasadorii s-au aratat extrem de incantati de excursia in taramul magiei : Bucovina, excursie completa ce le-a permis sa viziteze comori culturale fara egal, sa guste magia culinara a zonei Sucevei si mai ales sa intalneasca adevaratul miracol al zonei : oamenii deschisi si prietenosi.


Ministrul Turismului a exprimat felicitarile sale speciale pentru organizatori : Prof.dr.Anton Caragea si Presedintele Catalin Nechifor si pentru ambasadorii care au avut onoarea de a fi selectati pentru a patrunde in taramul misterelor si al magiei : Bucovina.



 Grupul ambasadorilor la vestita Casa Baciu- sediul minunilor culinare din Bucovina.



 Ambasadorii incing o hora bucovineana spre bucuria generala



 Frumosii cai din Bucovina.



 Vizitand palatele din Vatra Dornei.



 Vestitii fazani din Bucovina.



 Discutii la Camera de Comert si Industrie al Judetului Suceava.



 Vizitand vestitele ape minerale ale Bucovine. Sanatate in apa.

Categories: Politica externa, Informatii/Stiri, Cultura si Educatie