Institute of International Relations and Economic Cooperation

News & Articles

INSTITUTUL DE RELATII INTERNATIONALE SI COOPERARE ECONOMICA DEVINE MEMBRU AL RETELEI NATIUNILOR UNITE

Posted by Institute of International Relations and Economic Cooperation on February 15, 2010 at 5:00 AM

 

INSTITUTUL DE RELATII INTERNATIONALE SI COOPERARE ECONOMICA DEVINE MEMBRU AL RETELEI NATIUNILOR UNITE

 

Pe 15 ianuarie 2010 Institutul de Relatii Internationale si Cooperare Economica din Romania a devenit cel mai nou membru al Retelei Natiunilor Unite- Global Compact.

 

Reteaua Global Compact a Natiunilor Unite este centrata pe raspandirea principiilor ONU precum: drepturile omului, dreptul la munca si la calitatea muncii , dreptul la mediu si lupta contra coruptiei.

In scrisoarea de intampinare adresata profesorului Anton Caragea dl. Georg Kell , Directorul Executiv al Oficiului Natiunilor Unite Global Compact nota: „aplaudam conducerea dumneavoastra in luarea acestei decizii si va uram bun venit in Global Compact cea mai importanta initiativa mondiala .. de la inceput Global Compact a considerat participarea dumneavoastra ca intarind spiritul de colaborare care este critic in a face fata actualelor provocari , din nou va multumim pentru alaturarea dvs. la Global Compact.

Suntem nerabdatori sa auzim despre ideile si experienta dvs. si va incurajam sa ni le impartasiti . Stam alaturi de dvs. gata sa va ajutam in acest efort”

 

Acceptarea Institutului de Relatii Internationale si Cooperare Economica in reteaua Natiunilor Unite este o dovada a avansului atins de cercetarea diplomatica si de politica externa din Romania si impactul ei global , mai mult trebuie sa mentionam ca Institutul de Relatii Internationale si Cooperare Economica este singura institutie romaneasca acceptata in reteaua Global Compact a Natiunilor Unite

Categories: Foreign Policy, News