Institute of International Relations and Economic Cooperation

News & Articles

DIALOG INTRE PROF.DR ANTON CARAGEA SI AMBASADORUL VENEZUELEI-VICTOR CARAZO

Posted by Institute of International Relations and Economic Cooperation on July 22, 2013 at 5:05 PM

In data de 8 iulie 2013 a avut loc intrevederea protocolara intre Prof.Dr.Anton Caragea, Directorul Institutului de Relatii Internationale si Cooperare Economica si d-nul. Victor R.Carazo – Ambasador al Republicii Bolivariene Venezuela in Romania.
 

Prof.dr.Anton Caragea a prezentat felicitarile sale cu ocazia inceperii mandatului domnului Victor R.Carazo, apreciind ca intre Romania si Venezuela exista o larga arie de interese comune menite a garanta o buna intelegere intre doua tari. Relatia intre Romania si Venezuela trebuie sa fie un exemplu pentru relatia intre Romania si America Latina.


Daca in ultimii 15-20 de ani dialogul bilateral a stagnat, in ultimii ani acesta a redevenit activ si acum exista momentul propice pentru reluarea acestuia si dezvoltarea lui.


Excelenta Sa Victor R.Carazo a apreciat incurajarile venite din partea Prof.Dr.Anton Caragea si a apreciat ca viziunea din partea Venezuelei este similara : Romania trebuie sa isi ocupe economic, cultural si politic locul privilegiat in relatia cu Venezuela.


Dialogul a continuat pe teme concrete de analiza a relatiilor economice, politice si culturale intre cele doua tari si a metodelor practice de dezvoltare a acestora in viitor.


Dialogul a pus bazele unei mandat de succes pentru dezvoltarea relatiei intre Romania si Venezuela si promite relansarea unei directii de actiune diplomatica a Romaniei spre zona Americii Latine.

Categories: Informatii/Stiri, Cultura si Educatie, Politica externa