Institute of International Relations and Economic Cooperation

News & Articles

ATRAGEREA DE INVESTITORI STRAINI IN IASI-PRIORITATEA NO.1 A PARLAMENTARULUI IONEL AGRIGOROAIE

Posted by Institute of International Relations and Economic Cooperation on September 17, 2013 at 2:50 PM

In perioada 12-15 septembrie 2013 la invitatia senatorului Ionel Agrigoroaei, Prof.Dr. Anton Caragea, Directorul Institutului de Relatii Internationale si Cooperare Economica ( IRICE) a vizitat judetul Iasi pentru a analiza potentialul economic, turistic si investitional al regiunii in vederea includerii Iasi-ului in cadrul programului de vizite diplomatice: Descopera Romania al IRICE. 

Pasaportul Iasi-ului in lume este reprezentat de obiective precum M-rea Cetatuia.


 

Senatorul Ionel Agrigoroaei a prezentat enormul potential agricol, industrial si oportunitatile de investitii ale capitalei Moldovei in nenumarate intalniri oficiale la Bucuresti, cu reprezentanti ai Corpului Diplomatic, realizand o impresionanta campanie de popularizare a judetului Iasi in mediul diplomatic.


Pentru a capitaliza acest flux de interes al investitorilor straini, senatorul Ionel Agrigoroaei a solicitat directorului IRICE, Prof.Dr. Anton Caragea sa accepte sa organizeze o delegatie de ambasadori interesati de oportunitatile regionale si ce ar putea pune la punct un program de redresare economica a Iasi-ului. 

M-rea Dobrovat: sinteza exemplara de arta moldoveneasca.


 

In ultima perioada in cadrul programului de vizite diplomatice al IRICE au fost vizitate regiuni precum Bucovina, Maramures, Hunedoara-Hateg, Delta Dunarii etc. vizitele concretizandu-se ulterior prin investitii zonale reprezentative.


Interesat de dezvoltarea Iasi-ului, senatorul Ionel Agrigoroaei a solicitat includerea regiunii in acest program de vizite, benefic pentru notorietatea si atractivitatea economica.


In cadrul vizitei de analizare a oportunitatilor, Prof.Dr. Anton Caragea a vizitat monumente istorice si culturale reprezentative precum: M-rea Galata, M-rea Frumoasa, M-rea Dobrovat, M-rea Cetatuia, Palatul Unirii, Trei Ierarhi, Mitroplia etc. 

Biserica Trei Ierarhi: inima Iasi-ului.


Programul a inclus si vizite la obiective economice din judet precum si interviuri la principalele retele de televiziune din Iasi: TV Life si Digi TV Iasi etc.


In final, Prof.Dr. Anton Caragea a apreciat potentialul orasului si al regiunii ca un motor de dezvoltare zonala si a subliniat ca singura sansa a Iasi-ului o reprezinta eforturile unor personalitati precum senatorul Ionel Agrigoroaei, care se lupta pentru atragerea de capital strain si investitori si care doresc scoaterea regiunii din letargie. Iasi-ul reprezentat de dl.senator Ionel Agrigoroaei este o oportunitate ce nu poate fi ignorata de comunitatea diplomatica, a conchis Directorul Institutului de Relatii Internationale si Cooperare Economica.

Categories: Politica externa, Informatii/Stiri, Cultura si Educatie