Institute of International Relations and Economic Cooperation

News & Articles

AMBASADORUL SAAD AL KOBAISI VIZITEAZA CENTRELE TURISTICE ALE IASI-ULUI

Posted by Institute of International Relations and Economic Cooperation on March 17, 2014 at 12:20 PM

La invitatia Prof.Dr. Anton Caragea, Directorul Institutului de Relatii Internationale si Cooperare Economica, Excelenta Sa Ambasadorul Statului Qatar-Saad Al Kobaisi a efectuat o vizita in judetul Iasi, pentru a participa la festivitatile PREMIULUI DE CARTE si totodata pentru a descoperii potentialul turistic si economic al regiunii si a vizita frumusetile arhitectonice ale orasului Iasi.


In perioada 13-16 martie 2014, cu ocazia decernarii PREMIULUI DE CARTE AL ROMANIEI PENTRU ANUL 2013, Statul Qatar a fost oaspetele de onoare al ceremoniei.


La invitatia Prof.Dr. Anton Caragea, Directorul Institutului de Relatii Internationale si Cooperare Economica, Excelenta Sa Ambasadorul Statului Qatar-Saad Al Kobaisi a efectuat o vizita in judetul Iasi, pentru a participa la festivitatile PREMIULUI DE CARTE si totodata pentru a descoperii potentialul turistic si economic al regiunii si a vizita frumusetile arhitectonice ale orasului Iasi.Profesor Dr. Anton Caragea-IRICE Director prezinta invitatul de onoare al PREMIULUI DE CARTE AL ROMANIEI: Excelenta Sa-Ambasadorul Statului Qatar-Saad Al Kobaisi


Cu ocazia ceremoniilor culturale, din capitala culturala a Moldovei-Iasi, Ambasadorul Qatar-ului a prezentat publicului filme de promovare a tarii sale ca destinatie turistica si economica de prim ordin, la nivel mondial si a prezentat intr-un amplu discurs simbolurile Qatarului de astazi: orasul educatiei, construit la Doha,Muzeul Culturii, centrele de cercetare medicala pentru sportivi si pentru bolile incurabile, potentialul turistic si oportunitatile economice oferite gazduirea de catre Qatar a campionatului mondial de fotbal etc.


Ambasadorul Statului Qatar a participat la ceremonia de inmanare a PREMIULUI DE CARTE AL ROMANIEI, senatorului Ionel Agrigoroaei pentru lucrarea IAR ADEVARUL NE VA FACE LIBERI si a oferit autografe, pe lucrarea premiata, sutelor de admiratori ai culturii si ai Qatarului prezenti la ceremonie.Vizitand nordul Moldovei(de la stanga la dreapta): senatorul Ionel Agrigoroaei, Ambasadorul Statului Qatar: Excelenta Sa- Saad Al Kobaisi si Prof.Dr. Anton Caragea-Director IRICEVizita a mai inclus si un program dens de vizite culturale la splendidele obiective ale judetului precum: M-rea Hadambu, Biserica Trei Ierarhi, Biserica Sf. Nicolae din Copou, Palatul Princiar de la Ruginoasa, apartinand Domnitorului Unirii-Alexandru Ioan Cuza, casa Dosoftei si Palatul Culturii etc.


Pe parcursul intregii vizite, Ambasadorul Statului Qatar a fost primit de reprezentantii judetului Iasi in Parlament-senatorul Ionel Agrigoroaei si deputatul Gheorghe Emacu, si a avut parte de o primire speciala la palatul Ruginoasa din partea intregii regiuni si a fost oaspetele de onoare al unui dineu special oferit de elita culturala a Iasi-ului.Vizitand Manastirea Hadambu


Nu au fost uitate obiectivele economice, ambasadorul statului Qatar vizitand zonele economice de mare importanta ale judetului si avand o discutie cu peste 25 de oameni de afaceri din elita economica a judetului.


La finalul frumoasei calatorii, de descoperire a Iasi-ului, Prof.Dr. Anton Caragea a apreciat ospitalitatea si caldura primirii si la felicitat pe senatorul Iasi-ului: Ionel Agrigoroaei pentru initiativa deosebita de a inscrie orasul Iasi in programul diplomatic: Descopera Romania, ceea ce ofera noi oportunitati economice zonei. 

Casa Memoriala Ion Creanga


Ambasadorul Statului Qatar, Saad Al Kobaisi, a apreciat la randul sau frumusetea zonei, potentialul economic al orasului si importanta promovarii culturii romanesti la nivel international prin PREMIUL DE CARTE.Palatul Regal de la Ruginoasa


Prezenta Statului Qatar la cel mai important eveniment cultural al Romaniei este o marturie a importantei potentialului cultural al statului din inima Golfului Arabic si al semnificatiei deosebite a relatiei bilaterale dintre Romania si Qatar, dar si a rolului deosebit al Ambasadorului Statului Qatar-Saad Al-Kobaisi in promovarea tarii sale si a relatiei dintre cele doua popoare.In vizita la Centrul Cultural de la RuginoasaArta traditionala, apreciata la nivel mondial, din MoldovaVizitand vechea biserica a Sf. Nicolae-monument UNESCOAmbasadorul Statului Qatar-Saad Al Kobaisi este ovationat de public

Categories: Informatii/Stiri, Cultura si Educatie, Politica externa