Institute of International Relations and Economic Cooperation

News & Articles

SENATORUL DE IASI-AGRIGOROAEI IONEL PRIMESTE PREMIUL PENTRU ACTIVITATE PARLAMENTARA IN 2013

Posted by Institute of International Relations and Economic Cooperation on March 23, 2014 at 9:45 AM

In data de 19 martie 2014 la PALATUL PARLAMENTULUI, cu ocazia PREMIILOR DIPLOMATICE PENTRU ANUL 2013 senatorul de Iasi-Ionel Agrigoroaei a primit PREMIUL DE RECUNOASTERE A ACTIVITATII PARLAMENTARE pentru anul 2013.El a mai fost evidentiat pentru activitatea sa sustinuta in Parlamentul Romaniei, fiind declarat la finalul sesiunii parlamentare 2012/2013 cel mai bun parlamentar, pentru rolul sau in promovarea imaginii Romaniei si a Parlamentului ca factor determinat al activitatilor de politica externa ale tarii noastre.


Principalele elemente, luate in calcul, au fost : eficienta activitatii de reprezentare internationala, sustinerea oferita imaginii Romaniei in lume, eforturile depuse in vederea promovarii diplomatiei parlamentare, ca parte integranta a diplomatiei romanesti si perfectionarea rolul Parlamentului in strangerea relatiilor internationale, in promovarea intereselor economice, politice si culturale ale tarii noastre si inaugurarea de noi dimensiuni in cooperarea parlamentara si diplomatica cu alte state ale lumii etc.


Senatorul Ionel Agrigoroaei, cel mai activ senator al anului 2013, a punctat pentru rolul sau decisiv in deschiderea dialogului cu zona Peninsulei Indochina, in deschiderea Consilului de Afaceri Romania –Laos, in luna septembrie 2013 si in inaugurarea Expozitiei Internationale de Arta-EXOTIQUE. Aceasta manifestare a reunit la Bucuresti obiecte de arta si manifestari culturale din peste zece state din Extremul Orient, realizand o adevarata punte de cultura intre Romania si zona Asiei.


Totodata senatorul Ionel Agrigoroaei a mai participat si la lucrarile Conferintei Kazahstan-Romania din aprilie 2013, de la Palatul Parlamentului, a luat initiativa constiturii de grupuri de prietenie si cooperare parlamentara cu Republica Populara Democratica a Laosului si Emiratele Arabe Unite si a avut un rol deosebit in inaugurarea Expozitiei de sustinere a candidaturii orasului Dubai la Expozitia Mondiala din 2020.


In plus, in cadrul activitatii de reprezentare internationala a Romaniei mai putem enumera : vizita senatorului Ionel Agrigoroaei in Laos, in mai 2013, in cadrul unei delegatii europene, participarea la lucrarile comisiei mixte Romania-Kazahstan si participarea la peste 47 de evenimente diplomatice, desfasurate in Romania in ultimul an.


Nici activitatea interna, in cadrul dezbaterilor parlamentare, a senatorilor nu a fost trecuta cu vederea iar senatorul Ionel Agrigoroaei a iesit in evidenta cu : peste 57 de intrebari, 3 declaratii politice, 7 initiative legislative, 27 de interpelari si 100 de luari de cuvant in plen, ajungandu-se la un remarcabil total de 194 de interventii, interpelari si luari de pozitie in cadrul lucrarilor Parlamentului Romaniei, ceea ce ii confera un loc fruntas si in cadrul activitatii interne a Senatului.


Prezentam integral discursul senatorului Ionel Agrigoroaei rostit cu ocazia ceremoniei din 19 martie 2014: 

- Excelenţele Voastre!


- Doamnelor şi domnilor ambasadori!


- Excelenţa Voastră, domnule ambasador OMER Berzinji – CEL MAI BUN AMBASADOR PENTRU ANUL 2013 acreditat în România!


- Excelenţa Voastră, domnule profesor doctor Anton Caragea, director al Institutului de Relaţii Internaţionale şi Cooperare Economică!


- Distinşi reprezentanţi ai Parlamentului şi Guvernului României!


- Doamnelor şi domnilor!


- Mulţumesc tuturor invitaţilor de seamă, fiecare dintre dumneavoastră fiind recunoscut drept lider şi o personalitate marcantă în domeniul de activitate al fiecăruia…! Vă mulţumesc personal şi în numele Senatului României pentru alegerea făcută, de a onora Parlamentul României cu prezenţa dumneavoastră!


- Doresc să mulţumesc în mod special Excelenţelor Voastre, doamnelor şi domnilor ambasadori, pentru prietenia, buna credinţă, profesionalismul, aprecierea, promovarea multor proiecte şi finalizarea lor cu succes, în spiritul avantajului reciproc, pentru România şi statul prieten al României, pe care-l reprezentaţi fiecare !


- Pentru acest fapt, România vă apreciează, vă mulţumeşte şi vă este recunoscătoare, pentru mulţi ani de aici înainte, pentru efortul constructiv !


- Nu aş putea să mulţumesc tuturor Excelenţelor Voastre, pentru miile de proiecte realizate împreună pentru România…! Dar vă garantez că nu vom uita niciodată de efortul fiecăruia dintre dumneavoastră, chiar şi atunci când veţi fi la alt post, în altă ţară!


- Concluzionând, noi, ROMÂNII, nu uităm nici un ajutor oferit României, istoria arătând că, la momentul oportun, recunoştinţa noastră, a României, se va întoarce la cel care a făcut un gest pentru ţara noastră România, exact ca şi oaza ce apare în mijlocul deşertului, după un drum lung al celui însetat!


- Astfel, mulţumindu-i Excelenţei Sale domnului Omer Berzinji, ambasador al Irakului şi lider al corpului diplomatic acreditat în România, pentru acest eveniment deosebit!


- Dar nu în ultimul rând, doresc să mulţumesc colegilor mei, doamnelor şi domnilor parlamentari prezenţi aici, inclusiv staff-ului tehnic al Senatului României, printre cei mai buni specialişti ai ţării, dar şi domnului Vicepreşedinte şi Preşedinte Florin Constantinescu!- Iar la final, doresc să-i mulţumesc pentru organizarea acestui eveniment special, diplomatului de excepţie , recunoscut la nivel internaţional, domnului profesor doctor Anton Caragea, director al Institutului de Relaţii Internaţionale şi Cooperare Economică al României!


- Felicitări şi mii de mulţumiri tuturor celor implicaţi!


- Mult succes în continuare!

Categories: Politica externa, Informatii/Stiri