Institute of International Relations and Economic Cooperation

News & Articles

FETEASCA NEAGRA-CEL MAI BUN VIN ROSU ROMANESC PENTRU 2014

Posted by Institute of International Relations and Economic Cooperation on May 1, 2014 at 9:15 AM

In perioada 25-27 aprilie 2014, Bucuresti-ul a devenit capitala expertilor si pasionatilor de oenologie, in cautarea savorii vinului si a celor mai bune bauturi alcoolice pe care Romania si lumea le poate oferi.


Targul International de Vinuri Good Wine, aflat la a 11 editie in aprilie 2014, a oferit posibilitatea unei delegatii de diplomati si experti in degustare, a Institutului de Relatii Internationale si Cooperare Economica, sa analizeze vinurile romanesti si sa creeze un top al celor mai bune vinuri romanesti pe care anul 2014 le ofera.
Dl.Daniel Guzu-Presedinte CASA PANCIU, D-na Ileana Tudor-CASA PANCIU, Prof.Dr. Anton Caragea-Director IRICE, E.S. Ambasadorul Venezuelei in Romania-Ramon Carazo si somelierul CASA PANCIU(de la dreapta la stanga).


A stralucit de departe CASA PANCIU, care a primit in decembrie 2013 titlul de creator al VINULUI DIPLOMATILOR PENTRU 2014, si care a confirmat din nou cu degustarea vinului anului 2014: cupajul de Feteasca Neagra si Cabernet Sauvignon, care a fost din nou apreciat pentru prospetime, aroma perfecta de vanilie si fructe de padure si miezul rotund, perfect imbogatit de concentratia de tanini, atat de necesari organismului uman si care ofera degustatorului experienta perfecta a vinului romanesc.


Vedeta degustarii a fost vinul spumant, facut din Muscat Ottonel prin metoda Asti, care a stralucit prin concentratia perfecta de zahar, combinata cu aroma de fructe proaspete si de prospetime cu o buna persistenta care a cucerit pe toti cei prezenti.

Echipele de diplomati felicita CASA PANCIU: creatoarea CELUI MAI BUN VIN ROMANESC.


Intr-un top al degustarii de vinuri efectuate de diplomatii, condusi de Prof.Dr. Anton Caragea, Directorul Institutului de Relatii Internationale si Cooperare Economica la Good Wine editia aprilie 2014 si-au facut loc: Feteasca Neagra de la Casa Panciu (locul I) si Babeasca de la Casa Panciu (locul II).


La capitolul vinuri spumante, topul a fost deschis de Brut-Domeniile Panciu (Metoda traditionala) de la Casa Panciu, care a fost apreciat pentru aspectul exterior in pahar, pentru gustul persistent, pentru perlajul rezistent si pentru aroma profunda si expresivitatea ce se ofera latent degustatorului, oferind suprize placute la fiecare inghititura.


Diplomatii prezenti au incurajat producatorii romani sa creasca calitatea vinurilor romanesti, prin mai multe vinuri cu o concentratie ridicata de zahar, vinurile dulci si demi-dulci fiind singura sansa de export a viticulturii romanesti.


Vinurile romanesti stau la bine la capitolul fruct si aroma, dar sunt mult restantiere la capitolul zahar, ceea ce le blocheaza accesul pe piata internationala a vinurilor, au apreciat ambasadorii invitati.


Presedintele CASA PANCIU-dl. Daniel Guzu a oferit o rara surpriza diplomatilor prezenti propunand la degustare cel mai nou produs al firmei vrancene: Vinul Spumant Rose-2013, care a cucerit imediat publicul cu prospetimea si aroma sa, a incantat ochiul cu culoarea perfecta si cu un roz stralucitor ce a umplut de bucurie sufletele diplomatilor degustatori.


Sub bagheta competenta a somelierului Casei Panciu si sub ochiul binevoitor al Presedintelui Daniel Guzu, diplomatii sau bucurat de cele mai bune vinuri pe care Romania le poate oferi:vinul diplomatilor pentru 2014-vinul de la Casa Panciu.


In total, multumita CASEI PANCIU, a 11 editie a Targului International de Vinuri din aprilie 2014-Good Wine si-a tinut promisiunea de a prezenta publicului comorile de vin ale Romaniei: Muscat Ottonel Feteasca Neagra si Cabernet Sauvignon-ul de la Casa Panciu.

Categories: Cultura si Educatie, Informatii/Stiri