Institute of International Relations and Economic Cooperation

News & Articles

ENOLOGUL CASEI DE VINURI COTNARI-GEORGE MALUTAN ESTE NUMIT CREATORUL DE VINURI AL ANULUI

Posted by Institute of International Relations and Economic Cooperation on December 8, 2014 at 4:15 PM

Enologul Casei de Vinuri Cotnari-CEL MAI BUN CREATOR DE VINURI AL ANULUI, dl. George Malutan mai are in palmaresul realizarilor sale si promovarea unor soiuri specific romanesti precum: Feteasca Albă şi Feteasca Neagră, Grasa de Cotnari cu aroma şi gust unic si soiurile aromate : Tamaioasa Romaneasca si Busuioaca de Bohotin.Dezvaluirea numelui celui mai bun creator de vinuri al anului 2014 a adunat intreaga suflare a comunitatii iubitorilor de vin din Romania si intreaga lume, in cadrul Targului International al Vinului.CREATORUL DE VINURI AL ANULUI este enologul cramei Casa de Vinuri Cotnari-George Malutan.

 


Diplomati din Europa, Asia si Africa, membrii ai Consiliului European pentru Turism si Comert, ai Bancii Europene pentru Reconstructie si Dezvoltare si nenumarate alte personalitati au dorit sa cunoasca numele celor mai bune vinuri si ale creatorilor lor.


Pentru a incanta audienta, organizatorii au decis ca numele celor mai buni creatori de vinuri sa fie prezentate laolalta cu degustarea creatiilor lor.


Degustarea si premiile au fost deschise de o Feteasca Neagra, din gama Domenii a Casei de Vinuri Cotnari, ce a ilustrat cu pregnanta munca enologului George Malutan, castigatorul titlului de CEL MAI BUN CREATOR DE VINURI AL ANULUI.Feteasca Neagra-una din creatiile apreciate in plan mondial ale lui George Malutan.


Dl. George Malutan s-a remarcat prin munca indelungata si plina de succes in realizarea vinurilor Casei Cotnari.


Vinuri, precum Feteasca Neagra, ce au cucerit votul diplomatilor la concursul VINUL DIPLOMATILOR pentru anul 2015, dar si zecile de medalii cucerite de creatiile sale la concursuri de vinuri precum: International Wine Contest sau prezentate la alte degustari diplomatice au oferit o larga recunoastere internationala vinurilor create de el pentru Casa de Vinuri Cotnari.


Prof. Dr. Anton Caragea, Presedintele Director-General al Institutului de Relatii Internationale si Cooperare Economica a laudat creatiile vinicole ale enologului George Malutan, pentru ca reusesc sa pastreze specificul extraordinar al terroir-ului moldovenesc si romanesc, cu o indelungata traditie.


Creatiile sale unesc arta de realizare a vinurilor cu tehnologiile ultramoderne de productie, specifice vinurilor Lumii Noi.


Rezultatul este un vin extraordinar, ce uneste traditia si aroma puternica a soiurilor romanesti cu vitalitatea unor vinuri noi.


Aceste rezultate remarcabile, ne arata ca vinurile batrane ale Europei pot fi seducatoare in vesmantul noilor tehnologii si pot conduce in topurile mondiale.


Vinurile Europei si vinurile Romaniei nu si-au spus ultimul cuvant, a concluzionat Prof. Dr. Anton Caragea.


Enologul Casei de Vinuri Cotnari-CEL MAI BUN CREATOR DE VINURI AL ANULUI, dl. George Malutan mai are in palmaresul realizarilor sale si promovarea unor soiuri specific romanesti precum: Feteasca Albă şi Feteasca Neagră, Grasa de Cotnari cu aroma şi gust unic si soiurile aromate : Tamaioasa Romaneasca si Busuioaca de Bohotin.

Categories: Informatii/Stiri, VINUL DIPLOMATILOR, Cultura si Educatie