Institute of International Relations and Economic Cooperation

News & Articles

DELEANU VICTOR ESTE NUMELE NOULUI CREATOR DE VINURI AL ANULUI

Posted by Institute of International Relations and Economic Cooperation on December 8, 2014 at 4:30 PM

Prof.Dr. Anton Caragea-Presedintele Director – General al Institutului de Relatii Internationale si Cooperare Economica, a apreciat eforturile domnului Victor Deleanu de a promova vinurile romanesti, vinuri de exceptionala calitate in intreaga lume si de a declansa revolutia soiurilor romanesti, o revolutie ce tine sa puna in prim planul vinificatiei: soiul, aroma si persistenta implicita a strugurilor romanesti.Cea mai mare implinire pentru un enolog este fara indoiala recunoasterea eforturilor sale cu celebrul titlu de CEL MAI BUN CREATOR DE VINURI AL ANULUI.


In data de 6 decembrie 2014, odata cu prezentarea celor mai bune vinuri ale Romaniei, in cadrul ceremoniilor Vinului Diplomatic pentru 2015, Victor Deleanu, Presedintele Casei de Vinuri Cotnari , autorul revolutiei soiurilor romanesti, a primit titlul de CEL MAI BUN CREATOR DE VINURI AL ANULUI. 

Victor Deleanu-Presedintele CASEI DE VINURI COTNARI primeste diploma de CREATOR DE VINURI AL ANULUI 2014.


Peste 20 de diplomati, reprezentand trei continente, au fost alaturi de el pentru a degusta produsele realizate in cadrul Casei de Vinuri Cotnari, produse incununate cu titlul de Vinul Diplomatilor pentru 2015.


Prof.Dr. Anton Caragea-Presedintele Director – General al Institutului de Relatii Internationale si Cooperare Economica, a apreciat eforturile domnului Victor Deleanu de a promova vinurile romanesti, vinuri de exceptionala calitate in intreaga lume si de a declansa revolutia soiurilor romanesti, o revolutie ce tine sa puna in prim planul vinificatiei: soiul, aroma si persistenta implicita a strugurilor romanesti.
Grasa de Cotnari, una din creatiile de top ale Casei de Vinuri COTNARI, apreciata ca Vin al Diplomatilor (locul al II-lea).


Cu ajutorul lor se pot face vinuri exceptionale, acesta este crezul proprietarului si creatorului Casei de Vinuri Cotnari- Victor Deleanu, crez validat de alegerea vinurilor sale drept VINUL DIPLOMATILOR-CEL MAI BUN VIN AL ROMANIEI pentru 2015.


Casa de Vinuri Cotnari este un proiect ambitios, ce uneste o plantatie in care Feteasca Neagră ocupă locul I, strugurii fiind recoltaţi de pe 100 de hectare.


Locul II este adjudecat, la egalitate, de Busuioaca de Bohotin şi Tămaioasa Romaneasca, celebre in intreaga lume pentru aromele explozive si gustul unic, intinse pe cate 75 de hectare. Feteasca Alba, soi emblematic al Romaniei si unica Grasa de Cotnari completează plantatia cu cate 50 de hectare.


Pentru toate aceste realizari serioase, sustinute si concludente, era normal ca distinctia pentru CEL MAI BUN CREATOR DE VINURI AL ANULUI sa ii revina sefului echipei de enologi de la Casa De Vinuri Cotnari- dl. Victor Deleanu.


In aplauzele diplomatilor si oficialitatilor prezente, Presedintele Director General al Institutului de Relatii Internationale si Cooperare Economica, Prof.Dr. Anton Caragea i- a inamant Presedintelui Casei de Vinuri Cotnari cea mai inalta distinctie pentru lumea vinului : titlul de CEL MAI BUN CREATOR DE VINURI AL ANULUI si felicitari pentru munca sustinuta de pana acum pentru promovarea vinurilor si soiurilor specific romanesti.

Categories: VINUL DIPLOMATILOR, Informatii/Stiri, Cultura si Educatie