Institute of International Relations and Economic Cooperation

News & Articles

PARLAMENTUL ROMANIEI GAZDUIESTE PREZENTAREA VINULUI DIPLOMATIC AL ROMANIEI PENTRU 2015

Posted by Institute of International Relations and Economic Cooperation on March 16, 2015 at 6:30 PM

Palatul Parlamentului si-a deschis portile pentru a permite ca membrii corpului diplomatic, oaspetii straini, aflati in vizita in Romania si membrii Parlamentului sa se bucure de CEL MAI BUN VIN AL ROMANIEI pentru 2015-vinul de la Casa de Vinuri Cotnari.Degustarea CELUI MAI BUN VIN AL ROMANIEI la Palatul Parlamentului a entuziasmat elita politica si diplomatica prezenta la eveniment.


Evenimentul a avut loc in data de 3 martie 2015 si s-a bucurat de prezenta a zeci de parlamentari.


In afara liderilor parlamentului au mai participat reprezentantii a 23 de state si au degustat vinurile exceptionale personalitati precum: Liderul Senatului-Senatorul Florin Constantinescu-Presedintele Comisiei de Energie, Industrie si Transporturi, Prof.Dr. Anton Caragea-Presedinte Director General- Institutul de Relatii Internationale si Cooperare Economica, Senatorul Marcel Dumitru Bujor-Presedintele Comisiei pentru Romanii din Afara Granitelor, Deputatul Costel Alexe-Presedintele Grupului Parlamentar de Prietenie Romania-Kazahstan, Senatorul Constantin Popa-din partea Comisiei pentru UNESCO si senatorii Ionel Agrigoroaei si Ciprian Rogojan din partea Comisiilor de Aparare si Afaceri Europene.


VINUL DIPLOMATILOR, realizarea Casei de Vinuri Cotnari, a incantat intreaga elita politica si diplomatica a Europei, a lumii si a Romaniei, elita care a putut decela aromele, parfumul si a fi incantata de durabilitatea unor produse din gama Domenii si Colocviu.


Au fost rapid epuizate: Colocviu la Moscova (Grasa de Cotnari), Colocviu la Paris (Busuioaca de Bohotin) si remarcabila Feteasca Neagra si Feteasca Alba din gama DOMENII.


Toti cei prezenti au apreciat ca sunt acestea vinuri solide, ce se fac remarcate prin calitatea de nivel international, prin durabilitatea si aromele exceptionale ce reprezinta specificul romanesc imbinat cu tehnologia de ultima ora.


Vinul romanesc are acum cel mai bun ambasador, au apreciat la unison parlamentarii si ambasadorii ce s-au bucurat de eveniment: vinul de la Casa COTNARI.


Prezenta celui mai bun vin al Romaniei, in cadrul Palatului Parlamentului, un alt monument al tarii noastre, este extrem de binevenita si mi se pare ca se stabileste o paralela intre doua fenomene ce reprezinta Romania in lume: Vinul Diplomatilor, cel mai bun vin al Europei si cladirea Parlamentului, prima cladire din Europa si a doua cladire din lume.

 
 

Degustarea vinului de la Casa de Vinuri COTNARI-un succes complet!

 

De la dreapta la stanga: Victor Deleanu-Presedinte Casa de Vinuri Cotnari, Senator Ionel Agrigoraei, Prof.Dr.Anton Caragea-Presedinte DG IRICE, Academician Mircea Constantinescu, Valentin Nechita-manager HORECA-Casa de vinuri Cotnari, General Constantin Gheorghe Balaban, Dl.Tudor Stefan.

 

 Doua simboluri cu care ne putem mandrii se intalnesc, si nu fac decat sa se completeze in mod fericit, a apreciat Prof.dr. Anton Caragea- Presedinte Director General- Institutul de Relatii Internationale si Cooperare Economica.Puteti vedea CEREMONIA VINULUI DIPLOMATILOR PENTRU 2015 aici:

You need Adobe Flash Player to view this content.

 

Categories: VINUL DIPLOMATILOR, Informatii/Stiri, Cultura si Educatie