Institute of International Relations and Economic Cooperation

News & Articles

DIALOG AL PRIETENIEI INTRE PROF.DR. ANTON CARAGEA SI E.S. VICTOR RAMON CARAZO-AMBASADORUL REPUBLICII BOLIVARIENE A VENEZUELEI

Posted by Institute of International Relations and Economic Cooperation on June 14, 2015 at 6:20 AM

In data de 11 iunie 2015 a avut loc o intrevedere amicala si de cooperare intre Prof.Dr.Anton Caragea , Presedintele Director General al Institutului de Relatii Internationale si Cooperare Economica si Excelenta Sa Victor Ramon Carazo– Ambasador al Republicii Bolivariene a Venezuelei in Romania.Dialog in spiritul prieteniei: E.S. Ambasador Victor Ramon Carazo si Presedintele IRICE-Prof. Dr. Anton Caragea


Prof. Dr.Anton Caragea si-a exprimat sentimentele de prietenie si a subliniat interesul cu care Romania a urmarit recentele evolutii din Venezuela, incluzand consolidarea dezvoltarii economice si a independentei Venezuelei si crearea unei perfecte unitati de sentimente si actiune intre popor si guvernul venezuelean in ciuda agitatiilor unei opozitii turbulente


Traditia revolutionara venezueleana continua, sub supervizarea Presedintelui Nicolas Maduro si in conformitatea cu mostenirea Comandantului Hugo Chavez Frias si este urmarita cu simpatie si interes in Romania, a subliniat Prof.Dr.Anton Caragea.


Excelenta Sa-Ambasador Victor Ramon Carazo, a prezentat cele mai noi evolutii in relatia bilaterala si diversele manifestari de solidaritate ale poporului roman cu revolutia venezueleana si construirea de noi punti de dialog intre Romania si Venezuela.


Partile au apreciat ca intre Romania si Venezuela exista o larga arie de interese comune menite a garanta o buna intelegere intre doua tari.


Relatia intre Romania si Venezuela trebuie sa fie un exemplu pentru relatia intre Romania si America Latina.


Daca in ultimii ani dialogul cu zona Americii Latine nu a fost satisfacator , acum exista momentul propice pentru reluarea acestuia si dezvoltarea lui, iar Venezuela poate fi poarta de acces pentru Romania in zona.


Dialogul a continuat pe teme concrete, de analiza a relatiilor economice , politice si culturale intre cele doua tari si a metodelor practice de dezvoltare a acestora in viitor.


Dialogul amical promite relansarea unei directii de actiune diplomatica a Romaniei spre inima Americii Latine-Republica Bolivariana a Venezuelei.

Categories: Cultura si Educatie, Informatii/Stiri, Politica externa