Institute of International Relations and Economic Cooperation

News & Articles

DELEGATIA ROMANEASCA VA PARTICIPA LA LUCRARILE CONFERINTEI PENTRU DEZVOLTARE SI INVESTITII IN AFRICA

Posted by Institute of International Relations and Economic Cooperation on July 6, 2015 at 5:25 PM

Prof. univ. dr. Anton Caragea a fost invitat sa deschida ceremoniile pentru PREMIILE DE TURISM MONDIAL, in semn de recunoastere si apreciere, pentru rolul sau instrumental in a acorda Etiopiei titlul de CEA MAI BUNA DESTINATIE TURISTICA MONDIALA PENTRU 2015 si pentru sprijinul sau acordat in recunoasterea universala a ceremoniei etiopiene a cafelei si a conceptului de « shimgalina» drept parte a patrimoniului imaterial cultural al umanitatii.


 


Prof.Dr. Anton Caragea prezideaza peste Organizatia de Turism European


Ceremoniile vor avea loc la Addis Abeba, in data de 10 iulie 2015, reunind reprezentanti de inalt nivel , inclusiv sefii de state si de guvern si ministrii turismului, finantelor, afacerilor externe si al dezvoltarii ca si alte relevante institutii, organisme non-guvernamentale si reprezentanti ai sectorului de business.


 

Delegatia condusa de Prof.Dr. Anton Caragea-Presedinte Director General al IRICE, va deschide si cea de a III-a Conferinta privind Finantarea pentru Dezvoltare ce va avea loc in Addis Abeba, intre 13 si 16 iulie 2015, si in marja conferintei vor avea loc si ample dialoguri cu delegatia din Zimbabwe, in continuarea dialogului bilateral substantial, de anul trecut, realizat cu Presedintele Uniunii Africane si Presedintele Zimbabwe-E.S. Robert Mugabe in cadrul vizitei din Zimbabwe.
 

Profesor Dr. Anton Caragea si Presedintele Uniunii Africane si al Republicii Zimbabwe-Dr.Robert Gabriel Mugabe.


 

Delegatia condusa de Profesor Dr. Anton Caragea va avea intrevederi si cu Primul Ministru al Etiopiei-E.S.Halie Mariam Desalegn, Ministrul Culturii si al Turismului-Amin Abdulkadir si Ministrii Energiei si Economiei, pentru a dezvolta relatia bilaterala.


  

 

Delegatia se va bucura si de un program cultural sofisticat, incluzand vizite la Lalibela-fosta capitala medievala a Etiopiei in secolul XIII, Gondar-fosta capitala a Etiopiei in perioada epocii moderne (secolele XVIII-XIX) si mai ales splendidul Axum-capitala Africii crestine, in prímele secole ale crestinismului.

Categories: Politica externa, Informatii/Stiri, Cultura si Educatie