Institute of International Relations and Economic Cooperation

News & Articles

O RELATIE DINAMICA: ROMANIA SI ETIOPIA

Posted by Institute of International Relations and Economic Cooperation on July 21, 2015 at 6:25 AM

Profesor Dr. Anton Caragea-Presedintele Institutului de Relatii Internationale si Cooperare Economica a avut consultări cu ministrul de stat al afacerilor externe al Republicii Federale Democrate a Etiopiei, Berhane Gebre Christos, în cadrul vizitei oficiale efectuate la Addis Ababa, la invitaţia Primului Ministru al Etiopiei.


Cei doi lideri și-au exprimat satisfacţia pentru relaţia bilaterală excelentă, evidenţiată de frecvenţa vizitelor la nivel înalt.
 

Profesor Dr. Anton Caragea a subliniat că pentru el reprezintă o prioritate păstrarea ritmului intens al acestui dialog, de natură să impulsioneze și în continuare relația bilaterală, inclusiv prin identificarea de noi oportunităţi de cooperare sectorială.


De altfel, cele doua personalitati au convenit să intensifice, în următoarea perioadă, frecvența consultărilor între ministerele sectoriale.


Profesor Dr. Anton Caragea a subliniat consistenţa cooperării în plan cultural, touristic si economic, susţinută de prezenţa dinamică a companiilor romane în Etiopia, misiunea noastră este de a le oferi tot sprijinul pentru a avea oportunități crescute de investiții și de afaceri”, a evidențiat Profesor Dr. Anton Caragea în cadrul declarațiilor comune de presă.


La rândul său, ministrul etiopian a apreciat dinamica relațiilor cultural si turistice bilateral si a evocat rolul foarte important pe care l-a avut Profesor Dr. Anton Caragea in obtinerea titlului de CEA MAI BUNA DESTINATIE TURISTICA pentru Etiopia, inclusiv prin prisma contribuţiei semnificative pe care aceasta o aduce la dezvoltarea economică a acestei ţări.


“I-am mulțumit domnului Presedinte Profesor Dr. Anton Caragea pentru sprijinul pe care îl oferă cooperarii turistice si economice bilateral si participarii statului etiopian la competitiile internationale pentru CEA MAI BUNA DESTINATIE TURISTICA si CAPITALA CULTURALA MONDIALA.


Oficialul etiopian a mulţumit, totodată, Presedintelui Profesor Dr. Anton Caragea pentru sprijinul constant și susţinut de care Etiopia beneficiază în procesul de aderare la institutiile de turism mondial și a manifestat convingerea că acesta va fi menţinut şi în continuare, în perspectiva unei decizii pozitive în cadrul competitiei pentru CAPITALA CULTURALA MONDIALA.


În acest context, l-a felicitat pe Profesor Dr. Anton Caragea pentru mandatul de succes al Președinției sale la Consiliul pentru Turism si Comert.


În cadrul convorbirilor, cele doua personalitati au avut un schimb de opinii extins cu privire la evoluțiile de actualitate la nivel African si European, îndeosebi în contextul crizei din Somalia.


Cele doua personalitati au pus accent pe importanţa intensificării dialogului bilateral pe teme de interes deosebit.

Categories: Politica externa, Informatii/Stiri