Institute of International Relations and Economic Cooperation

News & Articles

DEZVOLTAREA COMERTULUI DINTRE ROMANIA SI AFRICA: O NECESITATE

Posted by Institute of International Relations and Economic Cooperation on July 21, 2015 at 6:30 AM

Profesor Dr. Anton Caragea-Presedintele IRICE, a fost primit in data de 9 iulie 2015, de ministrul de stat al Republicii Federale Democratice a Etiopiei pentru Comerţ, Yaekob Yalla,in timpul vizitei sale oficiale in Etiopia. 

Dialog economic romano-etiopian


Cei doi oficiali au trecut în revistă stadiul relaţiilor bilaterale, cu accent pe cooperarea economică şi comercială.


Şi-au exprimat convingerea că, printr-un efort suplimentar comun şi intensificarea contactelor politice bilaterale, vor putea fi impulsionate schimburile economice şi identificate noi proiecte de investiţii şi afaceri de interes reciproc.


Au fost evidenţiate, ca domenii cu potenţial pentru cooperarea economică bilaterală, industria textilă, sectorul energetic (centrale hidro-energetice, exploatarea cărbunelui), agricultura şi industria farmaceutică.


Profesor Dr. Anton Caragea-Presedintele IRICE i-a încurajat pe oamenii de afaceri etiopieni să viziteze România pentru a identifica oportunităţi de cooperare economică.Ministrul Etiopian al Comertului decorat de Prof.Dr. Anton Caragea si Senator Ionel Agrigoroaei.


Totodată, a subliniat că intensificarea schimburilor comerciale poate fi susţinută şi prin intermediul Consiliului de Afaceri România-Etiopia.


În acelaşi timp, a asigurat partea etiopiana că mediul de afaceri din România cunoaşte potenţialul oferit de piaţa etiopiana de 90 de milioane de locutori, luând în considerare bogăţia resurselor naturale, poziţionarea geografică strategică şi evoluţiile democratice si economice pozitive din cursul acestui an.

Categories: Politica externa, Informatii/Stiri