Institute of International Relations and Economic Cooperation

News & Articles

SENATORUL IONEL AGRIGOROAEI INMANEAZA MEDALIA PARLAMENTULUI PENTRU PRIMUL MINISTRU AL ETIOPIEI

Posted by Institute of International Relations and Economic Cooperation on July 21, 2015 at 3:25 PM

In data de 10 iulie 2015, intr-o ceremonie speciala, in prezenta membrilor Guvernului Republicii Federale a Etiopiei, a ambasadorilor acreditati in tara si a reprezentantilor diverselor organisme internationale, E.S. Hailemariam Desalegn- Primul ministru al Etiopiei a primit Medalia Parlamentului Romaniei pentru meritele sale deosebite in diplomatia internationala. 

Ceremonia decorarii Primului Ministru al Etiopiei cu Medalia Parlamentului Romaniei.


Medalia Parlamentului Romaniei a fost oferita liderului Etiopiei intr-o ceremonie publica de catre Onorabilul Senator Ionel Agrigoroaei, Secretar al Comisiei pentru Aparare si Ordine Publica si membru al Comitetului pentru Servicii, Industrie si Economie al Parlamentului.


Trebuie sa mentionam ca senatorul Ionel Agrigoroaei a fost ales, in 2013 si 2014, lider al activitatii in Parlamentul Romaniei pentru fecunda si intensa sa activitate parlamentara.


Cea mai recenta personalitate internationala, ce a primit Medalia Parlamentului Romaniei, a fost Ministrul Afacerilor Externe al Kazahstanului-E.S. Erlan Idrissov decorat pentru rolul sau in promovarea monitorizarii internationale, libere si echidistante in cadrul alegerilor din tara sa.


In ambele cazuri decorarea s-a facut la propunerea si decizia Prof.Dr. Anton Caragea-Presedinte IRICE.

Categories: Cultura si Educatie, Informatii/Stiri, Politica externa