Institute of International Relations and Economic Cooperation

News & Articles

CORPUL ACADEMIC APRECIAZA LA UNISON IMPORTANTA PROGRAMULUI DE DEZVOLTARE PROPUS DE PRESEDINTELE KAZAHSTANULUI-NURSULTAN NAZARBAYEV

Posted by Institute of International Relations and Economic Cooperation on July 30, 2015 at 5:05 PM

 

Programul si documentele oferite de E.S. Ambasadorul Kazahstanului, Domnul Daulet Batrashev pentru analiza, la nivelul Romaniei si al Europei, sunt o reflexie a manierei extraordinare in care Presedintele Kazahstanului conduce constructia nationala a unui stat modern si luminat. 

 


Prezentarea oficiala, in Romania, a Planului celor 100 de pasi spre dezvoltare, elaborat de Presedintele Kazahstanului, a avut loc in data de 27 iulie 2015.


Ambasadorul Kazahstanului, Daulet Batrashev, a prezentat semnificatia si importanta mesajului, intr-un dialog cu Presedintele IRICE, Profesor Dr. Anton Caragea si a solicitat o analiza academica si un punct de vedere oficial asupra continutului documentului, ce va fi ulterior suspus atentiei si dezbaterii intregii popor kazah.Ambasadorul Kazahstanului, Daulet Batrashev inmaneaza pentru Presedintele IRICE, Anton Caragea, Planului celor 100 de pasi spre dezvoltare, elaborat de Presedintele Kazahstanului.


Documentul: 100 de pasi concreti, ganditi de Presedintele Nursultan Nazarbayev pentru implementarea celor cinci reforme institutionale, este un plan concret, vizand crearea unei stat dezvoltat pentru toti cetatenii, prin imbunatatirea serviciilor si a selectiei personalului administratiei de stat.


Planul mai prevede si asigurarea respectarii statului de drept, oferind baza pentru industrializare si crestere economica si dezvoltand spiritul de unitate si identitate nationala prin implementarea unei act patriotic numit: Mangilik El (Natiunea Eterna).


Dupa ce a analizat documentul, Presedintele IRICE-Profesor Dr. Anton Caragea si-a exprimat admiratia si completa sustinere fata de programul ambitios, anuntat de E.S. Presedintele Kazahstanului- Nursultan Nazarbayev.


Profesor Dr. Anton Caragea a scos apoi in evidenta principalele elemente ale ceea ce a denumit a fi: “un program perfect, pentru o natiune moderna, un stat ce apartine cu adevarat secolului XXI“.


Personalul academic al Institutului de Relatii Internationale si Cooperare Economica, in acord cu alte institutii si academii europene, va incepe un proces de examinare atenta si completa.


Totodata consiliul academic va oferi recomandari si analize temeinice, astfel incat Programul pentru implementarea celor cinci reforme institutionale, creat de Presedintele Nursultan Nazarbayev, sa fie recunoscut drept un document de valoare universala si semnificatie mondiala, gata pentru a fi oferit ca un document-model pentru dezvoltarea si constructia nationala, pentru toate natiunile lumii.


Programul si documentele oferite de E.S. Ambasadorul Kazahstanului, Domnul Daulet Batrashev pentru analiza, la nivelul Romaniei si al Europei, sunt o reflexie a manierei extraordinare in care Presedintele Kazahstanului conduce constructia nationala a unui stat modern si luminat.


Aceste propuneri pot fi considerate drept un document de semnificatie mondiala, cu multe argumente, pline de autoritate, in privinta dezvoltarii economice, a concluzionat Profesor Dr. Anton Caragea.


Intrevederea dintre Presedintele IRICE- Profesor Dr. Anton Caragea si Ambasadorul Daulet Batarshev a fost prima prezentare oficiala a Planului pentru implementarea celor cinci reforme institutionale, prezentare realizata in beneficiul unei corp academic de elita.

Categories: Politica externa, Informatii/Stiri, Eurasia News