Institute of International Relations and Economic Cooperation

News & Articles

VINUL DIPLOMATILOR IN 2016 ESTE CREAT DE CASA PANCIU-VRANCEA

Posted by Institute of International Relations and Economic Cooperation on January 31, 2016 at 9:15 AM

Iubitorii vinului romanesc sau intalnit, in data de 30 ianuarie 2016, in cadrul luxos oferit de hotelul Mariott, pentru a degusta si a alege, precum in fiecare an: CEL MAI BUN VIN AL ROMANIEI-VINUL DIPLOMATILOR pentru 2016.
In conformitate cu traditia ceremoniei VINULUI DIPLOMATILOR: ambasadorii, politicienii, diplomatii si toti cei pentru care vinul inseamna un fenomen de cultura si civilizatie au putut degusta cele mai alese creatii ale vinificatorilor romani si in final alege cele mai bune vinuri ale Romaniei si pe cei mai buni creatori de vinuri ai anului trecut.


In coordonarea Institutului de Relatii Internationale si Cooperare Economica, Bucurestiul a devenit capitala expertilor si pasionatilor de vinuri, aflati in cautarea savorii vinului si a celor mai bune bauturi spumoase pe care Romania si lumea le poate oferi.


Delegatia de parlamentari si diplomati precum si experti degustatori, din partea Institutului de Relatii Internationale si Cooperare Economica a putut sa analizeze si sa decida care este Cel mai bun dintre vinurile linistite si spumante romanesti si sa ne ofere topul calitatii celor mai bune vinuri din Romania pentru anul 2016.FETEASCA NEAGRA-CEL MAI BUN VIN AL ANULUI 2016


A castigat competitia vinurilor romanesti celebrul producator CASA PANCIU, care a confirmat din nou inalta calitate a produselor sale cu degustarea vinurilor propuse pentru desemnarea VINULUI DIPLOMATILOR.


Mentionam ca in 2014, CASA PANCIU a mai fost alesa, drept cel mai bun producator de vinuri din tara noastra si incoronata drept fauritorul VINULUI DIPLOMATILOR.CASA PANCIU-VINUL DIPLOMATILOR


Degustand VINUL DIPLOMATILOR PENTRU 2016 reprezentanti din Republica Moldova, Rusia alaturi de Prof.Dr. Anton Caragea-PDG Institutul de Relatii Internationale si Cooperare Economica si Senatorul Ionel Agrigoroaei.


 

In aplauzele entuziaste ale celor prezenti a fost aflat numele CELUI MAI BUN VIN AL ROMANIEI PENTRU 2016 si anume-FETEASCA NEAGRA de la Casa Panciu.


Pe locul II s-a aflat MUSCAT OTTONEL-ul de la Casa Panciu si pe locul III s-a situat pe un loc de onoare –Cabernet-ul Sauvignon vinificat in alb, un exemplu al maiestriei vinificatorilor vranceni.Cel Mai Bun Vin Spumant Romanesc in 2016- CASA PANCIU


 

La categoria CEL MAI BUN SPUMANT, chiar nu au fost emotii, votul fiind unanim pentru CASA PANCIU- MUSCAT OTTONEL, spumant care a fost din nou apreciat, de toti cei prezenti, pentru prospetimea si parfumul persistent, aroma perfecta de vanilie si fructe de padure si miezul rotund, perfect imbogatit de arome si care ofera degustatorului experienta perfecta a vinului spumant romanesc, vin ce a reusit sa invinga in competitiile europene odinioara cunoscuta sampanie.


A fost apreciat cu placere si cupajul Muscat Ottonel si Feteasca Regala, obtinut prin metoda Asti, care a stralucit prin concentratia perfecta de zahar, combinata cu aroma de fructe proaspete si de prospetime cu o buna persistenta, care i-a cucerit pe toti cei prezenti, alaturi de notele finale de grapefruit si pomelo.


De acum avem, pentru un an, in CASA PANCIU cel mai faimos producator roman, creatorul VINULUI DIPLOMATIC, vinul de reprezentare al Romaniei pentru anul 2016.


CASA PANCIU va pune la dispozitia iubitorilor din tara si de peste hotare ai vinurilor romanesti, oportunitatea de a degusta minunile ce incanta presedinti, diplomati si lideri din intreaga lume, produsele premiate in competitia din 2016, a apreciat in acordul asistentei Prof.Dr. Anton Caragea-Presedintele Director General al Institutului de Relatii Internationale si Cooperare Economica.
Degustand vinurile perfecte ale CASEI PANCIU: degustatori de la Universitatea din Targoviste, dl.Tudor Stefan-proprietarul lantului de hotelier Royal si Prof.Dr. Anton Caragea.


 

Feteasca Neagra de la CASA PANCIU poate fi considerata drept vinul perfect, ce imbina tipicitatea, aroma, gustul complet si tehnologia moderna-ea este noul ambasador al tarii noastre in lume.


Sa ii uram succes! a concluzionat Prof.Dr. Anton Caragea, ridicand cupa cu Vin d`honneur in cinstea industriei vinurilor din Romania!CASA PANCIU a adus veselie si la reprezentatii Camerelor de Comert si Industrie!


 

In final diplomatii prezenti au dat interviuri si au discutat cu reprezentatii producatorilor romani oportunitati de cooperare si au subliniat la unison cresterea in calitate a vinurilor linistite si spumante romanesti, vinuri ce incep treptat sa cucereasca pietele mondiale.


Avand drept etalon al calitatii produsele de la CASA PANCIU, atunci putem spune ca vinurile romanesti depasesc multe din cele mai bune vinuri ale lumii si incep deja a fi favoritele Europei, au concluzionat diplomatii si degustatorii prezenti.


Pentru mai multe informatii si comenzi pentru CEL MAI BUN VIN AL ROMANIEI aveti aici site-ul CASA PANCIU! 

 

 

Categories: Informatii/Stiri, VINUL DIPLOMATILOR, CASA PANCIU-HOUSE OF PANCIU