Institute of International Relations and Economic Cooperation

News & Articles

MASA ROTUNDA: AMBASADORII SI TURISMUL ROMANESC

Posted by Institute of International Relations and Economic Cooperation on February 14, 2016 at 6:45 AM

Reuniunea de Lucru a Ambasadorilor pentru Turism si Industria Ospitalitatii a reunit la un loc reprezentanti ai Parlamentului Romaniei, ai Ministerului turismului si invitati din partea corpului diplomatic. 

Preseidntele IRICE primind oaspeti dragi din corpul diplomatic la reuniunea turismului.


Reuniunea de Lucru a Ambasadorilor pentru Turism si Industria Ospitalitatii a fost gazduita, cu generozitate, de catre Institutul de Relatii Internationale si Cooperare Economica (IRICE) si a beneficiat de prezenta Presedintelui IRICE-Profesor Dr. Anton Caragea.


Reuniunea corpului diplomatic, ocazie cu care se dezbat problemele turismului, are loc in fiecare an si reprezinta o oportunitate perfecta pentru a dezbate intr-o atmosfera deconectata problemele turismului si mediului si totodata o ocazie pentru a dezbate programul de Lectii Mondiale cu privire la Obiectivele de Dezvoltare Sustenabila (Durabila) si tintele pe care programul si le propune in acest an.


Sau dezbatut totodata si problemele legate de turismul romanesc si european.


Evenimentul a fost onorat, la cel mai inalt nivel, cu prezenta corpului diplomatic acreditat si a reprezentanţilor Parlamentului României, ai Academiei Europene de Turism, Consiliului European pentru Turism şi Comert-European Council on Tourism and Trade şi a Institutului de Relaţii Internaţionale şi Cooperare Economică etc.


Cu aceasta ocazie Prof.Dr. Anton Caragea a inmanat distinctiile oficiale pentru reprezentantii industriei hoteliere din Romania si a recunoscut HOTELURILE ROYAL din Bucuresti si Constanta drept parteneri ai diplomatiei IRICE si le-a inmanat trofeele de calitate pentru cele doua hoteluri. 

Ambasadorul Venezuelei – Victor R. Carazo ofera un interviu televiziunii nationale.


Au mai fost discutate evolutiile turismului in plan international si in Romania, si a fost prezentat PROGRAMUL DESCOPERA ROMANIA, care reprezinta o prioritate pentru IRICE.


PROGRAMUL DESCOPERA ROMANIA le ofera ambasadorilor, care sau evidentiat si au fost recunoscuti ca depunand eforturi pentru dezvoltarea relatiilor bilaterale, oportunitatea de a descoperii zone speciale prin frumusete si istorie ale tarii noastre.Un toast pentru turism cu VINUL DIPLOMATILOR PENTRU 2016-CASA PANCIU

 


In ultimii trei ani PROGRAMUL DESCOPERA ROMANIA a oferit deplasari diplomatilor in: Maramures, Hateg, Retezat, Iasi, Bucovina, Delta Dunarii si Targoviste.


Au fost invitati in program ambasadori din Emiratele Arabe Unite, Irak, Siria, Macedonia, Albania, Qatar, Venezuela, Nigeria etc.


In martie 2016 vor fi emise invitatiile oficiale pentru Excursia Diplomatica de Primavara, calatorie care se va concentra pe frumustetile Moldovei si va incepe in aprilie, a anuntat Presedintele IRICE-Profesor Dr. Anton Caragea.


Intalnirea a luat sfarsit odata cu prezentarea principalelor activitati din calendarul diplomatic al inceputului de an 2016 precum: Targul de Turism al Romaniei (februarie 2016) si Targul de vinuri si bunuri de consum Goodwine din mai 2016.


Mai multe despre PROGRAMUL DESCOPERA ROMANIA AL IRICE puteti gasi aici:

VIZITA DIPLOMATILOR IN HATEG


VIZITA DIPLOMATILOR IN MARAMURES


VIZITA DIPLOMATILOR IN DELTA DUNARII


VIZITA DIPLOMATILOR IN BUCOVINA


VIZITA DIPLOMATILOR IN IASI

Categories: Politica externa, Cultura si Educatie, Informatii/Stiri