Institute of International Relations and Economic Cooperation

News & Articles

DIALOG ROMANIA-DANEMARCA

Posted by Institute of International Relations and Economic Cooperation on February 28, 2016 at 5:50 PM

In data de 26 februarie 2016, a avut loc intrevederea oficiala intre Prof.Dr. Anton Caragea, Presedintele Director General al Institutului de Relatii Internationale si Cooperare Economica si Excelenta Sa Karsten Vagn Nielsen– Ambasador al Regatului Danemarca in Romania.
 

 

Dialog deschis si prietenesc intre Prof. Dr. Anton Caragea si ambasadorul danez: Karsten Vagn Nielsen.


 

Prof. Dr.Anton Caragea a deschis dialogul de lucru si a subliniat interesul cu care Romania a urmarit recentele evolutii politice din Danemarca, evolutiile pozitive ale economiei daneze si interesul crescand al oamenilor de afaceri din Danemarca pentru potentialul agriculturii romanesti si pentru investitii in tara noastra.


Danemarca are un rol special si in zona industriilor verzi, a tehnologiilor de recuperare si de productie a energiei din surse regenerabile si trebuie sa incercam sa dezvoltam si aceasta zona de cooperare a subliniat Prof.Dr.Anton Caragea.


Au mai fost discutate si proiecte de cooperare turistica, culturala si de promovare reciproca pentru a asigura o mai buna intelegere a celor doua natiuni.Consultari Presedinte Dr. Anton Caragea si Ambasadorul Danemarcei-Karsten Vagn Nielsen


Excelenta Sa-Ambasador Karsten Vagn Nielsen, a prezentat cele mai noi evolutii in relatia bilaterala si contributia deosebita a romanilor care muncesc in Danemarca pentru a construi noi punti de dialog si intelegere intre Romania si Danemarca.


Totodata ambasadorul danez, Karsten Vagn Nielsen, a prezentat cateva proiecte de succes in relatia bilaterala precum: investitiile in zona industriei lactatelor si a derivatelor sale si proiectul de asistenta medicala pentru zonele defavorizate, proiect realizat cu sprijinul ambasadei regalei a Danemarcei si al companiilor daneze prezente in Romania.


Partile au apreciat ca intre Romania si Danemarca exista o larga arie de interese comune, menite a garanta o buna intelegere intre cele doua tari.


Relatia intre Romania si Danemarca trebuie sa fie un exemplu pentru relatia intre Romania si zona de nord a Europei.


Partile au cazut de acord ca exista acum momentul propice pentru reluarea dialogului si dezvoltarea lui, iar Danemarca poate fi poarta de acces pentru Romania in zona baltica.


Dialogul a continuat pe teme concrete, de analiza a relatiilor economice, politice si culturale intre cele doua tari si a metodelor practice de dezvoltare a acestora in viitor.


Dialogul amical promite relansarea unei directii de actiune diplomatica a Romaniei spre regatul Danemarcei, o adevarata punte intre Marea Baltica si Marea Nordului.

Mai multe informatii puteti gasi aici: CABINET PRESEDINTE

Categories: Informatii/Stiri, Politica externa, Cultura si Educatie