Institute of International Relations and Economic Cooperation

News & Articles

ROMANIA ARE UN NOU PARTID PARLAMENTAR: PARTIDUL DREPTATII SOCIALE

Posted by Institute of International Relations and Economic Cooperation on April 17, 2016 at 6:10 AM

Parlamentul Romaniei numara din aceasta saptamana un nou partid parlamentar: Partidul Dreptatii Sociale.
Noul partid a intrat in Parlament odata cu inscrierea in formatiune a CELUI MAI BUN PARLAMENTAR-Senatorul Ionel Agrigoroaei, personalitate de marca a politicii romanesti, ce a devenit si noul prim vice-presedinte al formatiunii-Partidul Dreptatii Sociale(PDS).


In alocutiunea ce a marcat intrarea sa in partid si introducerea PDS in Parlament, senatorul Ionel Agrigoroaei a anuntat prioritatile noului sau mandat de senator pentru perioada 2016-2020 intre care cea mai importanta este cresterea alocatiei per copil/lunar/ la 100 de euro.
Va prezentam comunicatul de presa al evenimentului si cronica fotografica a momentului decisiv pentru noul partid:


-Sunt un senator dintre oamenii simpli ai Romaniei, ales cu un scor de peste 31% in circumscriptia mea in timp ce partidul meu, PPDD a obtinut la Iasi un scor de 15%. O dovada ca am fost intotdeauna o locomotiva electorala pentru formatiunile din care faceam parte.


-De 3 ani fac parte din Comisia si Delegatia Consiliului European pentru Turism care decerneaza si selecteaza premiile internationale pentru turism.


-3 ani la rand am fost premiat de catre Corpul Diplomatic Strain din Romania pentru activitatea privind promovarea intereselor Romaniei si Europei in lume.


-din punct de vedere al activitatii parlamentare, am cele mai multe interpelari adresate Primului –ministru dar si ministrilor de resort, foarte multe dintre ele sesizand probleme majore vizand prejudicierea statului roman cu sume imense dar si propuneri privind imbunatatirea nivelului de trai al romanilor.


- am fost printre cei care am militat si am si reusit dublarea alocatiei pentru copii iar acum lupt pentru majorarea ei la o 100 de euro conditionata de prezenta obligatorie in sistemul educational (gradinita, gimnaziu, liceu) deoarece rata abandonului scolar a crescut in mod alarmant la 18% in ultimii ani. Sa nu uitam ca media alocatiei in UE este de 100 de euro.


Ca si sursa de finantare pentru marirea alocatiei, am identificat cu usurinta sursa din risipa si furturile constatate de Curtea de Conturi, un exemplu in acest sens fiind numai in Bucuresti. In perioada 2007-2014, s-au cheltuit 600 milioane euro doar pentru panselute si arbusti.


De asemenea, in cadrul interpelarilor adresate Primului –ministru, am identificat alte surse alternative de finantare. Am propus, de asemenea, modelul Poloniei care taxeaza supermarketurile si bancile, investitori straini, cu o taxa de responsibilizare care are ca obiect stimularea natalitatii, copiii fiind posibili viitorii clienti ai lor.


- din pacate, anumite actiuni desfasurate in exercitarea mandatului de parlamentar au “deranjat” in mod evident anumite grupuri infractionale care tulbura si saracesc viata romanilor obisnuiti si de asemenea si viata mea si a familiei mele prin denigrare, calomnie si chiar ” dosare fabricate”.


- cred in continuare ca 99% din reprezentantii institutiilor statului isi desfasoara activitatea in mod corect si professional iar cei care nu au respectat legea vor da socoteala pentru faptele comise. Dupa cum bine vedeti, foarte multi urca in fiecare zi scarile DNA-ului, lucru care imi confirma inca o data ca institutiile statului isi fac datoria.

 

 

 


Din acest motiv, am hotarat ca Romania trebuie” stimulata in bine” prin:


- stoparea furtului public si al risipei banilor publici, prin executarea de lucrari publice de cea mai buna calitate, cu o garantie a lucrarilor de minim 10 ani, prin creearea a noi locuri de munca atragand investitii straine, dar si investitii din partea romanilor din diaspora, asigurarea performantei lucrative prin cresterea salariului minim la 1500 lei, pentru ca nu poti realiza performanta cu un salariu de 700-800 lei.


O mica parte a activitatii mele parlamentare pe care am enuntat-o mai sus si pe care doresc sa o continui, nu o pot indeplini decat facand parte dintr-un partid al DREPTATII SOCIALE care sa fie apropiat de oamenii simpli, printr-un om cum este dl. Marian Vanghelie, care ca si mine, a crescut si s-a format in randul oamenilor simpli. Amandoi stim ce inseamna munca si traiul greu, putem sa-l intelegem pe omul neajutorat care este reprezentat, la ora actuala, in Romania de un procent trist de 60%.


Sa nu uitam ca Romania se confrunta cu un nivel crescut al saraciei la copii, fapt alarmant pentru o tara europeana.

Am ales acest partid al DREPTATII SOCIALE pentru ca de 25 de ani, partidele politice nu au imbunatatit viata romanului de rand ci dimpotriva acesta traieste tot mai greu iar nivelul de trai scade zi de zi.


Motto-ul noului lider al PDS va fi: “ Simplitatea este culmea civilizatiei!”


Cronica fotografica a momentului poate fi accesata aici: 

 Categories: Cultura si Educatie, Informatii/Stiri, Senator Ionel Agrigoroaei