Institute of International Relations and Economic Cooperation

News & Articles

O NOUA RUNDA DE CONSULTARI INTRE PROF. DR. ANTON CARAGEA SI E.S. AMBASADORUL IRAKULUI - HUSSAIN TAHA HASSAN SINJARI

Posted by Institute of International Relations and Economic Cooperation on April 24, 2016 at 7:00 AM

Prof. Dr. Anton Caragea, Presedintele Director General al Institutului de Relatii Internationale si Cooperare Economica (IRICE) si E.S. Hussain Taha Hassan SINJARI, Ambasadorul Republicii Irak au avut un dialog substantial, in cadrul consultarilor regulate romano-irakiene, intrevedere ce a avut loc in data de 19 aprilie 2016.Strangere de mana a prieteniei: Prof.Dr. Anton Caragea si E.S. Ambasador Hussain Taha Hassan SINJARI

 


Prof. Dr. Anton Caragea a prezentat felicitarile sale pentru toate activitatile realizate de personalul ambasadei in ultima perioada, in special in domeniile dialogului cultural si politic bilateral si a apreciat ca intre Romania si Irak exista o larga arie de interese comune, menite a garanta o buna intelegere intre cele doua tari.


Relatia intre Romania si Irak este deja un exemplu pentru relatia intre Romania si zona Orientului Mijlociu.


Este acesta un model care trebuie popularizat aratand ca in pofida dificultatilor strategice, relatia bilaterala cu zona Orientului Mijlociu poate sa se dezvolte continuu.


Ambasadorul Hussain Taha Hassan SINJARI –a prezentat planul de actiune pentru anul 2016 al ambasadei, plan ce prevede inaugurarea Camerei de Comert Romania-Irak, impulsionarea schimburilor bilaterale, dezvoltarea legaturilor politice si diplomatice si si-a exprimat increderea ca va continua a se bucura in acest proiect de sprijinul Institutului de Relatii Internationale si Cooperare Economica.

 


Cea mai importanta realizare a ambasadei este, fara indoiala, demararea, cu sprijinul IRICE, a unui ambitios program de asistenta medicala pentru ranitii din Irak.

 


Acest proiect va permite pacientilor din Irak sa se bucure de ingrijirea medicala de exceptie din Romania si de conditiile necesare unei recuperari fizice si psihologice complete.

 Dosare importante in dezbatere: economie, cooperare medicala si culturala.


 

Prof. Dr. Anton Caragea si a exprimat decizia de a continua sa asiste ambasada Irakului in realizarea programului de asistenta medicala si a remarcat ca Romania trebuie sa isi dezvolte relatia privilegiata in plan economic, cultural si politic cu Irak-ul.


Consultarile au continuat pe teme concrete de analiza a relatiilor economice, politice si culturale intre cele doua tari si a metodelor practice de dezvoltare a acestora in viitor.


De o deosebita importanta a fost analiza comuna a problemelor si solutiilor ce vor permite ca zona Orientului Mijlociu sa se bucure de pace si dezvoltare fara amenintarea terorismului.


Viziunea comuna a unui Orient Mijlociu al pacii, este ceea ce impinge Irak-ul si Romania spre cooperare, au apreciat partile.


Consultarile regulate, intre inaltii oficiali, au pus bazele pentru dezvoltarea relatiei intre Romania si Irak si se constituie intr-un model de actiune diplomatica pentru toate tarile.

Categories: Politica externa, Informatii/Stiri, Professor Dr. ANTON CARAGEA