Institute of International Relations and Economic Cooperation

News & Articles

DIALOG INTRE PROF.DR. ANTON CARAGEA SI E.S. KIM EUUN-JOONG - AMBASADORUL REPUBLICII COREEA

Posted by Institute of International Relations and Economic Cooperation on May 11, 2016 at 7:20 AM

In data de 4 mai 2016 a avut loc intrevederea protocolara, de incepere a mandatului, intre Prof. Dr. Anton Caragea, Presedinte Director-General al Institutului de Relatii Internationale si Cooperare Economica si Excelenta Sa Kim Eun-joong- Ambasadorul Republicii Coreea in Romania.President Anton Caragea and Ambassador Kim Eun Joong -South Korea


 

Prof. Dr. Anton Caragea, Presedinte Director-General al Institutului de Relatii Internationale si Cooperare Economica si Excelenta Sa Kim Eun-joong – Ambasadorul Republicii Coreea in Romania.


Prof. Dr. Anton Caragea a prezentat felicitarile sale cu ocazia inceperii mandatului domnului Kim Eun-joong si cu ocazia numirii sale drept ambasador al Repubicii Coreea in Romania, apreciind aceasta decizie ca un semn ilustrativ pentru dimensiunea strategica a relatiei bilaterale.


Totodata Prof. Dr. Anton Caragea a apreciat ca relatia strategica dintre Romania si Coreea este extrem de solida si bazata pe o istorie similara si pe o lunga serie de traditii commune.


La acestea se adauga legaturi economice ample, un dialog politic consistent, solid si permanent si o legatura frateasca ceea ce face din relatia Romania-Coreea un model in regiune.


Practic relatia intre Romania si Coreea se constituie intr- un exemplu pentru relatia intre Romania si zona Pacificului.


In ultimii ani dialogul bilateral a cunoscut o amploare si o seriozitate extraordinara, ceea ce obliga la continuarea acestuia si la dezvoltarea a noi si noi zone de cooperare si apropiere intre cele doua natiuni.

 


Excelenta Sa Kim Eun-joong a apreciat incurajarile venite din partea Prof. Dr. Anton Caragea si a apreciat ca viziunea din partea coreeana este similara: Romania isi ocupa economic, cultural si politic locul privilegiat in relatia cu Coreea.

 Dialogul a continuat pe teme concrete, de analiza a relatiilor economice, politice si culturale intre cele doua tari si a metodelor practice de dezvoltare a acestora in viitor.


Au fost discutate apoi programe bilaterale concrete precum: dezvoltarea de proiecte culturale si educationale comune, imbunatatirea dialogului parlamentar si extinderea dialogului politic.


Dialogul a pus bazele unei mandat de succes pentru dezvoltarea relatiei intre Romania si Coreea si promite continuarea unei directii de actiune diplomatica de succes a Romaniei.


Informatii suplimentare de PR in legatura cu inceperea mandatului noului ambasador al Republicii Coreea pot fi gasite aici: CABINET PRESEDINTE


Categories: Professor Dr. ANTON CARAGEA, Politica externa, Informatii/Stiri