Institute of International Relations and Economic Cooperation

News & Articles

NOI OPORTUNITATI PENTRU ROMANIA: VIZITA PROF.DR. ANTON CARAGEA IN REGATUL CAMBODGIEI

Posted by Institute of International Relations and Economic Cooperation on July 4, 2016 at 5:20 PM

In perioada 15-25 iunie 2016, a avut loc vizita oficiala in regatul Cambodgiei, a delegatiei conduse de Prof. Dr. Anton Caragea, Presedintele Director General al Institutului de Relatii Internationale si Cooperare Economica.
Vizita a avut loc in cadrul relatiei bilaterale, in continua dezvoltare, si a vizat deschiderea de noi oportunitati de cooperare si intelegere.


Vizita a avut loc pe doua paliere de dialog: unul politic si economic si unul cultural si de dezvoltare a relatiilor internationale.


In cadrul dialogului politic, plin de substanta, s-a inscris intalnirea dintre Prof.Dr. Anton Caragea si E.S. Primul Ministru al Regatului Cambodgiei Academician Dr. Hun Sen.Cel mai important moment al vizitei a fost dialogul plin de amicitie si respect dintre Prof.Dr. Anton Caragea si Primul Ministru al Cambodgiei-Academician Dr. Hun Sen.


In cadrul discutiilor au fost atinse teme ale actualitatii internationale si a fost dezbatut un amplu plan de intensificare a schimburilor culturale, turistice si economice.


Tot in cadrul dialogului politic substantial, s-au inscris si discutiile cu Ministrii Turismului si Afacerilor Externe, cu care au fost evocate proiecte complexe si concrete, de dezvoltare a relatiilor precum: deschiderea de consulate onorifice, deschiderea de agentii de comert si de camere de comert bilaterale si consilii de afaceri multilaterale.

 


In cadrul dialogului de la Ministerul Turismului au fost atinse si teme ale sprijinului legislativ, Prof. Dr. Anton Caragea fiind de acord sa ofere sprijin si expertiza legislativa pentru modernizarea legilor: investitiilor, garantarii investitiilor si pentru promovarea unor pachete legislative vizand conservarea patrimoniului natural si expertiza pentru construirea unor scoli de turism si institute de cercetare.

 Sedinta a Guvernului Regal al Cambodgiei, onorata de prezenta Prof. Dr. Anton Caragea.


Toate aceste proiecte au fost discutate in cadrul sedintei de cabinet ce a unit Guvernul Regal al Cambodgiei cu delegatia condusa de Presedinte Prof. Dr. Anton Caragea.


 

In data de 22 iunie 2016, Prof. Dr. Anton Caragea a avut onoarea de a tine o serie de discursuri speciale in fata Parlamentului Regatului Cambodgiei si a corpului diplomatic strain, acreditat in Cambodgia si apoi in fata Guvernului Regatului Cambodgiei, ocazie cu care E.S. Prof. Dr. Anton Caragea a a evocat potentialul extraordinar al Cambodgiei, a marcat principalele etape istorice ale devenirii regatului Cambodgiei si a salutat drumul pe care tara este condusa de catre guvernul condus de Academician Dr. HUN SEN.

 
Planul cultural al vizitei a prevazut pentru delegatia condusa de E.S. Prof. Dr. Anton Caragea deplasari in provincia Siem Reap, inima arheologica a Cambodgiei, unde au fost vizitate centrele imperiului khmer: Ankor Wat, Angkor Thom, Bayon, Ta Prohm etc.


Pe parcursul vizitei in Siem Reap, delegatia a fost insotita de catre guvernatorul provinciei si in finalul deplasarii o masa in onoarea delegatiei a fost oferita de catre inaltele oficialitati.


Vizita de descoperire a potentialului Cambodgiei a continuat apoi in regiunea Udong-Phnom Penh, cu excursii pe Mekong, si cu voiaje de descoperire a fostelor capitale imperiale khmere si a minunatelor monumente din Phnom Penh precum: Palatul regal, Muzeul de Istorie si fabuloasa sa colectie de statui pre-Angkor, manastirea budista (wat) Wat Phnom si nenumarate alte bijuterii arhitecturale si arhitectonice ale Cambodgiei.Profesor Dr. Anton Caragea primeste o replica dupa vestita statuie a regelui Jayavarman al VII-lea de la guvernatorul provinciei Siem Reap.


 

Vizita delegatiei, conduse de E.S. Prof. Dr. Anton Caragea, a fost prima vizita la nivel inalt dupa 1978, fiind o reinodare a unor relatii traditionale, de prietenie si cooperare, relatii care beneficiaza acum de inalta coordonare a E.S. Prof. Dr. Anton Caragea si a E.S. Primul Ministru al Regatului Cambodgiei, Academician Dr. Hun Sen. 

Palatul Regal, situat in inima capitalei Cambodgiei: Phnom Penh 

Replica din ceara a imaginii regelui Indravarman: creatorul regatului Khmer. 

Ta Prohm: in inima junglei un suprinzator templu reprezentativ pentru arta khmera.


 

Delegatia condusa de Prof. Dr. Anton Caragea pozeza in fata uimitorului Angkor Thom. 

Maretele temple ale Regelui re-Fondator: Jayavarman al VII-lea.


 

Pictura si arta khmera: un model pentru intreaga Asie.

Categories: Informatii/Stiri, Politica externa, Cultura si Educatie