Institute of International Relations and Economic Cooperation

News & Articles

MISIUNEA ROMANEASCA DE MONITORIZARE A ALEGERILOR DIN KAZAHSTAN SI-A INCEPUT ACTIVITATEA-20 APRILIE 2015

Posted by Institute of International Relations and Economic Cooperation on April 20, 2015 at 6:15 AM

Intre 22 aprilie si 29 aprilie 2015, o Misiune de Monitorizare a Alegerilor Prezidentiale Anticipate din Kazahstan va fi organizata de Institutul de Relatii Internationale si Cooperare Economica.


Anuntul a fost facut de Prof. Dr. Anton Caragea-Presedintele Director General al Institutului de Relatii Internationale si Cooperare Economica, dupa acceptarea raportului preliminar de Evaluare a conditiilor pentru alegeri democratice in Kazahstan-26 Aprilie 2015.

 

 Profesor Dr. Anton Caragea conducand misiunea de supraveghere a alegerilor parlamentare din Kazahstan 2007


Raportul a subliniat ca: au fost luate de catre guvernul Republicii Kazahstan: toate masurile asiguratorii necesare pentru a garanta o consultare electorala onesta si echilibrata, cu respectarea standardelor democratice .


Kazahstanul este o democratie consolidata, cu o lunga traditie de organizare a unor procese electorale democratice, prin alegeri parlamentare si prezidentiale corecte si deschise.


Delegatii romanesti au monitorizat procesele electorale din cadrul alegerilor parlamentare din 2007 si 2012 si a alegerilor prezidentiale din 2011, desfasurate in Kazahstan.


La final rapoartele de monitorizare au ilustrat buna organizare si desfasurare a proceselor electorale din Kazahstan, in conformitate cu standardele internationale.


Kazahstanul a reusit sa se transforme intr-un centru al democratiei si dezoltarii economice in lume si un puternic factor de echilibru pe arena internationala.


 


Profesor Dr. Anton Caragea in 2011 prezentand raportul final asupra alegerilor prezidentiale din Kazahstan


Kazahstanul a reusit sa propuna cel mai ambitios plan de reformare a Organizatiei pentru Securitate si Cooperare in Europa in 2010, cand a detinut presedintia organizatiei.


Kazahstanul s-a propulsat ca un actor global, prin promovarea pe agenda a constituirii unei Conferinte privind Securitatea si Cooperarea in Europa si Asia si promovand renuntarea la armamentul atomic prin proiectul ATOM prezentat in cadrul Conferintei internationale de la Seul.


Apoi a detinut, pentru doi ani consecutive, (fapt unic in istorie) Presedintia Organizatiei Conferintei Islamice.


Kazahstanul a mai obtinut si organizarea Expozitiei Mondiale 2017, prezentand cel mai ambitios proiect ecologic si bazat pe energie alternativa.


In final, Kazahstanul a ajuns in topul celor mai dezvoltate 50 de natiuni din lume si va intra in top 30 cele mai bogate natiuni, pana in 2020 si tocmai a finalizat lansarea unui nou si ambitios proiect de dezvoltare numit : Calea Luminoasa (Nurly Zhol).


Astfel a prezentat in linii mari, evolutia recenta a Kazahstanului, Prof. Dr. Anton Caragea-Presedintele Director General al Institutului de Relatii Internationale si Cooperare Economica.


Kazahstanul de astazi este o puternica forta in beneficiul umanitatii si romanii isi vor onora angajamentul de a promova democratia si a ajuta proiectul societal democratic al Kazahstanului, ca un exemplu pentru intreaga lume.


Pana in prezent, Kazahstanul a reusit sa organizeze un lung sir de alegeri, cu respectarea normelor internationale si evaluarile initiale ale cadrului legal sunt promitatoare si pentru alegerile prezidentiale din 26 aprilie 2015, a finalizat discursul sau Prof.Dr. Anton Caragea.


Acesta a multumit senatorilor: Marcel Dumitru Bujor, Ionel Agrigoroaei si Constantin Popa, academicienilor si expertilor condusi de Prof.Dr. Mircea Constantinescu pentru eforturile lor.


Raportul final asupra alegerilor prezidentiale anticípate din Kazahstan va fi facut public la intoarcerea delegatiei din Kazahstan si va cuprinde toate activitatile desfasurate in ziua alegerilor, a anuntat Presedintele IRICE.

Categories: Informatii/Stiri, Politica externa, Cultura si Educatie