Institute of International Relations and Economic Cooperation

News & Articles

MINISTRUL ERLAN IDRISSOV PRIMESTE RECUNOASTEREA ROLULUI SAU IN PROMOVAREA KAZAHSTANULUI IN LUME

Posted by Institute of International Relations and Economic Cooperation on May 26, 2015 at 7:55 AM

Ministrul Afacerilor Externe al Kazahstanului-Erlan Idrissov a primit MEDALIA PARLAMENTULUI, pentru rolul sau in dezvoltarea relatiei bilaterale dintre cele doua natiuni si pentru sprijinul acordat misiunilor internationale de supraveghere a procesului electoral din Kazahstan.

 Ministrul Afacerilor Externe al Kazahstanului-Erlan Idrissov medaliat pentru rolul sau in promovarea relatiei Romania-Kazahstan.

 


Documentul ce insoteste medalia a enumerate cateva din ratiunile pentru acesta deosebita onoare: organizarea ireprosabila a alegerilor prezidentiale anticipate din 26 Aprilie 2015, din Kazahstan si pentru rolul pivotal al ministerului afacerilor externe al Kazahstanului in a permite o vasta prezenta internationala, de peste 1.000 de observatori internationali.


Sub monitorizarea acestor 1.000 de observatori verdictul comunitatii internationale asupra alegerilor prezidentiale din Kazahstan a fost clar si fara echivoc: alegeri libere si cu respectarea standardelor internationale.


Intre alte motive ale decorarii Ministrului Afacerilor Externe al Kazahstanului au mai fost enumerate: aprecierea rolului si a eforturilor Ministrului Idrissov in promovarea procesului democratic din Kazahstan si pentru determinarea dovedita in promovarea relatiilor dintre Romania si Kazahstan.


Mai trebuie sa notam ca cea mai recenta personalitate decorata a fost Presedintele Parlamentului European-Jerzy Buzek, iar Profesorul Dr. Anton Caragea –Presedintele IRICE a declarat in finalul ceremoniei de decorare ca: Ministrul Erlan Idrissov trebuie felicitat pentru ca a primit acest semnal exceptional de apreciere pentru activitatile sale, iar noi ne exprimam determinarea de a lucra in continuare pentru dezvoltarea relatiilor si imbunatatirea cooperarii dintre Romania si Kazahstan.

Categories: Informatii/Stiri, Cultura si Educatie, Politica externa