Institute of International Relations and Economic Cooperation

News & Articles

EXPOZITIA DEDICATA ALEGERILOR DIN 2016 ESTE INAUGURATA DE 1 DECEMBRIE

Posted by Institute of International Relations and Economic Cooperation on December 1, 2015 at 5:50 PM

In data de 1 decembrie 2015, pentru a omagia Ziua Nationala a Romaniei, Prof.Dr. Anton Caragea a inaugurat expozitia: Istoria Alegerilor din Romania (1990-2016).Dr. Anton Caragea-Presedintele Director General IRICE si Academician Academia Europeana-Mircea Constantinescu deschid Expozitia dedicata ISTORIEI ALEGERILOR-(1990-2016).


 


Expozitia este cu atat mai relevanta cu cat, in anul 2016, alegatorii din Romania vor trebui sa isi aleaga liderii la nivelul administratiei locale si in toamna lui 2016 vor avea loc alegeri parlamentare.


In acest context, o expozitie dedicata istoriei alegerilor parlamentare, prezentand rolul parlamentarului si al Parlamentului intr-o democratie si realizand o evaluare a importantei democratiei bazate pe Parlament este esentiala, a declarat Prof.Dr. Anton Caragea, Presedintele Director General al IRICE, la inaugurarea expozitiei.
Expozitia este gazduita, asa cum este normal, in templul democratiei romanesti, cladirea Parlamentului, a subliniat Prof.Dr. Anton Caragea declarand deschis vernisajul.
La initiativa Institutului de Relatii Internationale si Cooperare Economica expozitia Istoria Alegerilor din Romania va fi gazduita de Parlamentul Romaniei pentru a ilustra importanta si rolul institutiei parlamentare intr-o democratie functionala.

Categories: Politica externa, Cultura si Educatie, Informatii/Stiri