Institute of International Relations and Economic Cooperation

News & Articles

DIALOG INTRE PROF.DR. ANTON CARAGEA SI E.S. TAJUL AMAN MOHAMMAD-AMBASADORUL MALAYSIEI

Posted by Institute of International Relations and Economic Cooperation on March 14, 2016 at 8:45 AM

In data de 11 martie 2016, ambasadorul Malaeziei in Romania, E.S. Tajul Aman Mohammad si-a inceput misiunea la Bucuresti cu intrevederea protocolara, de prezentare, cu Prof. Dr. Anton Caragea, Presedintele Director General al Institutului de Relatii Internationale si Cooperare Economica.
 

Prof. Dr. Anton Caragea a prezentat felicitarile sale, cu ocazia inceperii mandatului domnului Tajul Aman Mohammad, apreciind ca intre Romania si Malaezia exista o lunga traditie plina de rezultate pozitive de cooperare politica si dialog cultural precum si o larga arie de interese comune, menite a garanta o buna intelegere intre cele doua tari.


 

Relatia intre Romania si Malaezia are posibilitatea de a fi un exemplu, pentru construirea unei zone de schimburi culturale si economice intre Romania si Asia.


Acum exista momentul propice pentru reluarea dialogului bilateral si ridicarea lui la nivelul asteptarilor celor doua popoare, deoarece exista vointa bilaterala, necesara acestei dezvoltari.


Excelenta Sa Dl. Tajul Aman Mohammad a apreciat cu satisfactie incurajarile venite din partea Prof. Dr. Anton Caragea si a apreciat ca viziunea din partea malaeziana este similara : Romania trebuie sa isi ocupe economic, cultural si politic, locul privilegiat in relatia cu Malaysia.
Dialogul a continuat pe teme concrete, fiind analizate principalele arii de actiune economica precum: cooperarea in cadrul de actiune oferit de Consiliul European pentru Comert si Turism (EUROPEAN COUNCIL ON TOURISM AND TRADE), pentru a promova turismul si investitiile in domeniu.


 

Alte puncte de cooperare economica au vizitat investitiile in agricultura, unde o delegatie malaeziana este asteptata pentru contracte in luna martie 2016.


A mai fost vizata si cooperarea in domeniul tehnologiei comunicatiilor si telefoniei mobile.


In cursul dialogului a avut loc o analiza a relatiilor politice si culturale dintre cele doua tari si a metodelor practice de dezvoltare a acestora in viitor.


Presedintele IRICE a acceptat sa primeasca, in luna martie, vizita unei delegatii parlamentare din Malaezia pentru a promova cooperarea si pe acest palier al dialogului democratic.

 


Dialogul cuprinzator a pus bazele unei mandat de succes pentru , E.S. Tajul Aman Mohammad si pentru dezvoltarea relatiei intre Romania si Malaysia.


Cronica foto a intalnirii poate fi vazuta aici: CABINET PRESEDINTE

Categories: Informatii/Stiri, Politica externa, Professor Dr. ANTON CARAGEA