Institute of International Relations and Economic Cooperation

News & Articles

INVESTITIA IMOBILIARA: CEA MAI INEFICIENTA FORMA DE INVESTITIE. CRIZA IMOBILIARA 2018/2019 REDUCE DRASTIC PRETURILE!

Posted by Institute of International Relations and Economic Cooperation on May 15, 2018 at 4:45 AM

Ultimii doi ani au adus deja scaderi semnificative la prețul apartamentelor, in marile orase, iar tendinta de scadere se va menține si anul acesta sub impactul reducerilor salariale, ale crizei economice si a migratiei masive a romanilor in strainatate.


Tendinta de reducere a preturilor se va accelera ca urmare a numarului enorm de falimente personale si a incapacitatii de plata a milioane de romani, a declarat Mihai Raceanu in pregatirea pentru forumul “Criza economica si Piata imobiliara: 2018-2019”.


**********

 

Mai multe despre criza economica din Romania puteti citi aici:


ROMANIA IN CRIZA ECONOMICAMILIOANE DE ROMANI SE PREGATESC DE EMIGRARE. CRIZA ATINGE TOT IN ROMANIA!

**********

 

Asta după ce preturile la proprietătile rezidentiale au scazut cu peste 33% fata de 2010.


„Ne aflăm în momentul de faţă pe un val de prabusire economica, reduceri de salarii, somaj ridicat si inflatie in permanenta crestere, ceea ce duce la scaderea preturilor proprietatilor, la reducerea numarului celor ce pot intra pe piata ca cumparatori si la un blocaj teribil pe piata imobiliara.

 


Toate acestea, plus criza in domeniul bancar, se reflectă clar in scaderile de preturi la proprietătile rezidentiale.


Scaderea chiriilor, cresterea ratelor la banci, toate acestea au facut ca achizitia de proprietati sa fie nerentabila, cine a cumaparat o casa in 2016 a pierdut deja intre 10 si 15% din valoarea investitiei si va continua sa piarda si in anii urmatori.


Analizând ultimele prognoze ale scaderii economice estimam că pentru 2018 scaderea preturilor va fi moderata spre semnificativa.

In continuare piata imobiliara este prinsa intre cererea in permamenta reducere si oferta din ce in ce mai crescuta de proprietati.


Bucurestiul este cel mai afectat de scaderile de preturi si a cunoscut o perioada dificila din toamna anului trecut, din cauza epuizării fondurilor din Programul “Prima Casă”, iar acum blocarea creditarii a facut ca preturile sa scada cu aproape 3%, in primul trimestru din 2018.

Categories: Informatii/Stiri, Cultura si Educatie