Institute of International Relations and Economic Cooperation

News & Articles

DRUMUL MATASII TRECE PRIN ROMANIA

Posted by Institute of International Relations and Economic Cooperation on March 14, 2011 at 3:45 PM

Participand la Ashgabat-capitala Turkmenistanului – la o dezbatere despre necesitatea refacerii Drumului Matasii prof.dr.Anton Caragea , directorul Institutului de Relatii Internationale si Cooperare Economica a anuntat disponibilitatea Romaniei de a participa la refacerea culturala a patrimoniului universal reprezentat de Drumul Matasii. Alaturi de Turkmenistan si Uzbekistan, Romania se va implica organizand simultan in acest an o larga manifestare culturala la Bucuresti, destinata a pune in valoare frumusetile Drumului Matasii.Drumul Matasii va trece prin Bucuresti.


Drumul Matasii lega Coreea si China de Europa, transportand bunuri, idei si valori culturale dar si economice inestimabile, unind popoare si civilizatii. Prezenta Romaniei in acest proiect transcontinental a fost salutata de Uzbekistan si Turkmenistan, drept o refacere a Drumului Matasii , fara Romania acesta nefiind complet.

Expozitia de la Bucuresti va reface, intr-o dispunere de efect, bogatiile de artefacte ale zonei, de la celebrele iurte central asiatice pana la locuintele tipice pentru Drumul Matasii , de la celebrele covoare de Buchara pana la minunatele covoare turkmene ce amintesc de noptile celor 1001 de nopti si cu jocuri de imagini si sunete destinate sa redea vizitatorului atmosfera magic orientala a comorilor Drumului Matasii.

 


Categories: Politica externa, Informatii/Stiri